Пригожин още е разследван за организиране на въоръжен бунт

По делото се предвиждат от 12 до 20 г. затвор
26 юни 2023 12:30, Елка Василева
180
Пригожин още е разследван за организиране на въоръжен бунт
Снимка: архив, БГНЕС

Шефът на  частната военна компания “Вагнер” Евгений Пригожин остава разследван от Федералната служба за сигурност (ФСБ) по подозрение в организиране на въоръжен бунт, съобщи в. “Комерсант”, позовавайки се на неизвестен източник, предаде Ройтерс.

Още по темата
Това, че наказателното разследване по делото за въоръжен бунт срещу Пригожин не е прекратено, е било потвърдено пред ТАСС от източник, близък до Генералната прокуратура., съобщи агенцията. "Наказателното дело срещу Пригожин не е прекратено. Разследването продължава", заявил източникът.

Наказателното дело срещу Пригожин беше образувано на 23 юни, след като той обяви "поход за справедливост" на своите бойци срещу военното ръководство, което според него се състои от страхливци, които подкопават военните усилия на Русия в Украйна, припомня Ройтерс.

Като част от сделката между Путин и Пригожин, договорена с посредничеството на беларуския президент Александър Лукашенко и представена от говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, наказателните обвинения срещу бунтовниците трябваше да бъдат свалени в замяна на връщането им в базите им, а Пригожин трябваше да се премести в Беларус.

На своя уебсайт "Комерсант" цитира свой източник, който казва, че все още не е имало време да се промени статутът на делото.

Членът от наказателния кодекс, по който делото все още е действащо, предвижда за признатите за виновни от 12 до 20 г. затвор, посочва ТАСС.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 144Никой от генералите не изрази подкрепа за авантюриста Пригожин. Нямаше и най-малкия намек, че военните могат да го подкрепят.///Защото на тях им е известно ,че Пригожин е човек на Путин и метежът е театрална постановка на Кремъл.И точно затова и никоя военна част не стреля срещу вагнеровци и се предаваха.Обратното не важеше, 5 хеликоптера и 1 транспортен самолет бяха свалени от вагнеровци,,защото летели на колоните им"
143
1
 
4
 
! Отговори
До 146 преди 10 месеца
Братчет, има ли лекар в твоето село? По точно психиатър?
142
1
 
4
 
! Отговори
*-* преди 10 месеца
Още една Специална Военна Осерация
141
7
 
4
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 10 месеца
Първия, който нападна са нацистите с подкрепата на сащ, още в далечната 2012-2013г. После пробутаха клоуна, щото се лъже лесно, и така...стана каквато стана. Сега въпросът е, как да се излезе от това положение - може би Тръмп ?!? ще реши пъзела, като спре кинтите за шмъркалото, резнат част от украйнините и премахне плановете за украйнините като част от НАТО!
140
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Щом Вагнер е аут, значи че украинците са ги били в Бахмут! И то е така, с тази модерна техника те ще ги пребият от бой!
139
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Никой от генералите не изрази подкрепа за авантюриста Пригожин. Нямаше и най-малкия намек, че военните могат да го подкрепят. Това което трябва сега Кремъл да провери, проанализира и да предприеме съответните мерки, е кой от тях запази мълчание в създалата се ситуация, когато трябваше да говори.
138
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Путин е на Хадж!
137
3
 
4
 
! Отговори
Споко преди 10 месеца
Споко, контрата не е блицкиг, сега ще попрегрупират малко защото след месец два ще се разкаля почвата, и напролет като изсъхне отново почвата контрата си продължава методично и по план да разгромява руските окупатори, Русия няма никакъв шанс.
136
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не харесвам нито руснаци , нито украинци...един дол дренки са! Те са други хора, не са сърби или румънци дето приличат на нас! Но виновен е който напада, още повече че вреди и на целия свят!
135
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Global Times: "Подавление мятежа за такой короткий промежуток времени фактически укрепило авторитет администрации Путина. Сам же президент РФ в очередной подтвердил свою приверженность интересам России в Украине, назвав специальную военную операцию своим приоритетом"
134
1
 
0
 
! Отговори
Трезвен преди 10 месеца
Много скучна работа. За два дни подви опашка и айде. Дайте малко екшън. Мен вече повече ме вълнува защо Уилям и Кейт носят дрехи в син цвят. (нещо кралско било, нз...)
133
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Если вы находитесь в 4-5 км от взрыва тактического ядерного оружия, вы не пострадаете вообще, майор запаса ВСУ Алексей Гетман. "Если на каком-то берегу Киева будет взрыв, то на другом - ничего", - сказал он.
132
0
 
0
 
! Отговори
До мае росии преди 10 месеца
*** ли цитираш
131
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Споко, контрата е стабилка, добре си джитка, вече са в предрадията на Крим, скоро тръгват към Москва, но засега това се пази в тайна защото се провежда в секретност.
130
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В мае Россия была единственной страной Европы, где цены на продукты питания снизились по сравнению с прошлым годом: продовольственная дефляция составила 1,12%.
129
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Контранастъплението си върви бавно и методично, село по село леко леко си върви и няма да спре, ще се усилва с времето. Вие не берете грижа и не си въобразявайте, че някой си е мислил за краткосрочни блицкригове. Украинците са умни, не са проссссти като русите, които си въобразяваха, че за 3 дни ще се реши всичко.
128
4
 
1
 
! Отговори
отсает от расписания преди 10 месеца
New York Times: В администрации Байдена считают результаты первых недель украинского наступления "отрезвляющими" и отмечают, что Киев "отстает от расписания".
127
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Къде се покриха двете плешиви жужета? А и да не забравя, ... .какво стана с руската офанзива?
126
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Със сигурност до дни, дори до часове Русия ще рухне, това е сигурно.
125
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Който е зад Путин, е пред Пригожин!