Висш военен от НАТО: Руската армия е наранена, но в никакъв случай не и победена

"Не трябва никога да подценяваме руснаците и тяхната способност да отвърнат на удара"
4 юли 2023 07:00, Елка Василева
200
Висш военен от НАТО: Руската армия е наранена, но в никакъв случай не и победена
Снимка: архив, БГНЕС

Руските въоръжени сили са наранени, но в никакъв случай не и победени във войната с Украйна, заяви висш военен от НАТО, цитиран от Асошиейтед прес. Той изложи и най-голямото преначертаване на плановете на Организацията на Северноатлантическия договор от Студената война насам, в случай че Москва се осмели да разшири конфликта.

"Не трябва никога да подценяваме руснаците и тяхната способност да отвърнат на удара", заяви ръководителят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер.

Още по темата
Президентът на САЩ Джо Байдън и неговите партньори в НАТО са напът да направят огромна промяна в плановата схема на алианса на срещата на върха в литовската столица Вилнюс следващата седмица.

НАТО като организация не предоставя оръжие и боеприаси на Украйна. Досега тя избягваше да бъде въвлечена в по-мащабна война с ядрено въоръжената Русия. В същото време НАТО масово укрепва сигурността на страните си членки в близост до Русия, Украйна и Беларус.

Около 40 000 войници са в готовност от Естония на север до Румъния на Черно море. Близо 100 самолета се вдигат в това въздушно пространство всеки ден, а общо 27 са бойните кораби, които оперират в Балтийско и Средиземно море. Очаква се тези бройки да се увеличават.

Според залегналото в новите планове НАТО има за цел да разполага с до 300 000 бойци, готови да се пренесат на източния фланг по външните граници на организацията в рамките на 30 дни. Плановете разделят територията на три зони: крайна северна и атлантическа; северно от Алпите; в Южна Европа.

Бауер каза, че новото планиране на НАТО се основава на информацията за силата на руските въоръжени сили отпреди инвазията в Украйна през февруари миналата година. Адмиралът посочи, че войната е отслабила руската армия, но не и флота и военновъздушните сили.

"94 процента от сухопътните сили на Русия сега участват във войната", каза Бауер.

"Това, което виждаме в генерален план, е, че руснаците са много внимателни в близост до границите на НАТО. Те не търсят конфликт с нас. Мисля това за знак, че те са много, много ангажирани. Що се отнася до сухопътния състав, не смятам, че имат много останали налични военни сили да атакуват някого другиго. Но ние сме сигурни, че руснаците ще се реорганизират. Ще продължим да гледаме на тях като на сериозна заплаха. Във водата и особено във въздуха, в космоса, те все още имат много, много възможности. Да не говорим за ядрените оръжия", допълни Бауер.
(БТА, Иво Тасев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Русия всеки знае как се държи пушкЪ , за разлика от ФЪФ България !
126
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
БРЕЙ , бре , НАТО въобще не воюва в Украйна ???
125
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мечтите не са безплатни напротив имат цена и понякога висока цена.
124
2
 
17
 
! Отговори
Fujico преди 10 месеца
"94 процента от сухопътните сили на Русия сега участват във войната", каза Бауер.Tоя нещо не е наред, този слуша ли се какви изявления прави ?С този процент ще стигнат до Берлин или до Париж !!Пълен ***
123
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоест години наред още от 2014 а може би и по рано още от майданите Запада събира оръжия и пари за украинците и резултата е че Русия е наранена а е трябвало да бъде победена но не е представете си.
122
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Имаше теза и антитеза и двете мнения бяха анонимни. Когато се пише до Анонимен...е редно да се уточни кой точно се репликира за да е по честно.
121
0
 
4
 
! Отговори
Мечтай си! преди 10 месеца
До Анонимен, безплатно е!
120
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До тоя натовец Ти май не си наред с главата...2 милиона армия рашките могат да съберат само след пълна мобилизация.Смятай от тея 2 милиона колко ще знаят как се държи пушка.
119
1
 
1
 
! Отговори
до 109-ти Ако това е преди 10 месеца
така то няма от какво да се притеснявате. Ама по статиите личи, че не е това проблема.
118
5
 
21
 
! Отговори
тоя натовец преди 10 месеца
хич не е наред с главата! Руската армия наброява 2 000 000 (два милиона) души! Те даже не са започнали истински военни действия! Путин не иска кръвопролития! Ако пусне редовната руска армия ще стане такова мазало, че чак чумната епидемия ще ви се стори като грипец! Натовци нямат идея какво говорят!
117
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
До Русия умира СЕРИОЗНО??? я да видим. От началот на конфликта има 15000 убитицивилни от страна на Донбас, 25000 руски и военни от донбас загинали в СВО и населени е Крим 2мил, Население ЛНР 1400000 населние ДНР 1240000 Запорожие и Херсон още 2000000 и поне още 5000000 официални бежанци в РФ. С други думи - 25000 + 12000000.Прочети още на: https://dnes.bg/rusia/2023/07/04/vissh-voenen-ot-nato-ruskata-armiia-e-naranena-no-v-nikakyv-sluchai-ne-i-pobedena.575195#comment-newest
116
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Който е работил за чуждо правителство което е на страна не членка на Нато той трябва да отговаря за държавна измяна. Хората по форумите имат право на мнение.
115
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Добре е, че се намират и трезвомислещи.
114
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Моето мнение си е мое и никой не може да ми го вземе. Разбира се фашистите и комунистите могат да убият човек за различно мнение. Избили са милиони.
113
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя дето заплашва със съд е същия дето гони хората чемодан вокзал и прочие.
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В повечето настолни иггри, а те пресъздават реални конкуренции и битки за извличане на девиденти достигайки и първо място и пълна доминация, когато някой се укрепва видимо повече от другите, това означава скорошна голяма битка с всички опоненти, като по този начин по слабите, но многобройни противници, опитват да изравнят силите. Често в подобни игри се наблюдават големи обрати.
111
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
След като е без пари значи не е трролене и не може да ги наричаш копейки . Общо взето платените трролове се обединихте срещу хората с квалитетно мнение.
110
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Коментиращите тук ще е добре да се намерят и съдят за държавна измяна.
109
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Боби аз винаги те подкрепям и ми е неприятно да преповтаряш моето мнение като твое. Един вид да се получат дивиденти но като се вземе инициатива.
108
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Въпроса за контранастъплението непрекъснато го задават сорросоиди нарочно за да тестват публиката колко и акъла. Това е провокация.