Захарова: Унижението на Зеленски на срещата на НАТО е част от играта на Запада

"Не смятам, че това унижение се е случило спонтанно или просто така"
12 юли 2023 14:45, Йоана Цонева
178
Захарова: Унижението на Зеленски на срещата на НАТО е част от играта на Запада
Снимка: БГНЕС

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че президентът на Украйна Володимир Зеленски е бил унизен на срещата на върха на НАТО във Вилнюс.

"Не мисля, че това е публичното унижение, през което премина Зеленски вчера. Не смятам, че това унижение се е случило спонтанно или просто така", посочи тя пред радио "Спутник".

Още по темата
"Напълно съм сигурна, че това е част от играта. За англосаксонците моментът на тази публична обида и унижение и показването в поза на зависимост е част от техния много важен план", изтъкна Захарова.

На срещата на върха Зеленски повтори намерението на Украйна да се присъедини към НАТО. Алиансът обаче тепърва ще излезе с подробна времева рамка или схема за този процес.

Малко след пристигането си на срещата на върха във Вилнюс украинският президент постави три приоритета. Като първи приоритет той очерта нови пакети военна помощ. Вторият приоритет на Зеленски е Украйна да получи покана и да стане пълноправен член на НАТО. Последният приоритет за украинския държавен глава е Алиансът да даде на Украйна гаранции за нейната сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Каспаров има за идеи разпадането на Русия, е как да спечели избори такъв политик... ама това си е за затвора програма не за управление на държава. В Русия малцинствата никой не ги потиска, развиват си културната автономия, в Украйна нещата скоро ще се пропука цензулата и ще излезе как са неслучайно никой не дава дума на българите там а тия малкото които говорят се декларират от страх като украинци това казва всичко. позор на противоконституционната журналистика
127
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
един от виновниците е западното мекотело Горбачов този предател и подлец.
126
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
КЪДЕ ПО СВЕТА ДАВАТ ЕДНА ДЪРЖАВА ОТ НЕЯ ДА СЕ ОТЦЕПИ ПОЧТИ МИЛИОН КВАДРАТНИ КИЛОМЕТРА ОТВОЮВОНА С ВОЙНИ И ЛЮЛКАТА НА ДЪРЖАВНОСТТА ДА СЕ ОТЦЕПИ И ДА СЕ ФАРМИРА КАТО ВРАГ НА РОДИНАТА СИ БЕЗ ДА СЕ МИНЕ ПРЕЗ ВОЙНА САМО В ГЛАВИТЕ НА СИФИЛИСТИКА ЛЕНИН И ДРУГАРЯ СОРОЗЗ И НЕГОВИТЕ СЛУГИ ТОВА Е ВЪЗМОЖНО. ВСЕКИ НА МЯСТОТО НА РУСИЯ ЩЕШЕ ДА ВОЮВА. ВСИЧКО ОСТАНАЛО СА СПЕКУЛАЦИИ ОТ ВРЕМЕТО НА РАЙХАА НА АДОЛФФ ХИТЛЕРР
125
1
 
1
 
! Отговори
1984 В ЛАТВИЯ днес преди 9 месеца
Сега правителството в Рига изисква 20-те хиляди хора в страната, които имат руски паспорти главно пенсионери, предимно жени, да положат езиков изпит, тъй като лоялността на руските граждани буди безпокойство, каза Дмитрийс Трофимовс държавен секретар на вътрешното министерство.
124
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А, пресалкашето се събудило, напудрило нослето с бело и даже май е успяло да измучи няколко членоразделни думи, бравос.
123
17
 
15
 
! Отговори
Обективен преди 9 месеца
Ако зеленски е бил унижен,какво ще кажеш за смеха след думите на лавров в Делхи, че Русия не е нападала Украйна? И зеленски обикаля света да търси подкрепа,а бункерното джудже, военнопрестъпника Путин си гризе ноктите в одиночка ..
122
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Англосаксите са от рода на варягите,но са се преименували след това на авари и още след това на сегашното им название,като е имало исторически хроники,описания на антични и средновековни летописци,пътешественици за сравнения по названия та на местата където първоначално са обитавали и по късно се преселвали за обяснение на сегашните им названия на градове,села обитаеми на основана на техния език,за които Захариева казва,че унизили Зеленски по начина уклончив за даване на обещания по вид заслуги.
121
5
 
4
 
! Отговори
Сорос Джуниър преди 9 месеца
Искам активност!!! Иначе ще ходите да работите!
120
6
 
7
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 9 месеца
Тая още ли е в България за наказание? Децата й в Америка ли са?
119
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Как няма да е бясна Захариева. Знаеш ли колко хубаво си живееше в САЩ.
118
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 121 маикати и женати и дъщеряти са такива
117
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До131. Ми какво е лошото , че сме в ЕС . Пътуват си хората и се обогатяват. Днес в Европарламента гласуваха че ще сме в Шенген с Румънците. Така в ЕС освен англосаксонци ще има шопи,даки, маджари, бошнаци,готи, торлаци, власи, и много други. И всички са против руската агресия в Украйна
116
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
След няколко години на срещата на НАТО ще е президента на Русия Навални.
115
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бийте се момчета и ако спечелите ще стане чудо..... НАТО и Европа ще ви приемат и ще цъфнете както Българите........ Тоест и в двата случая мега мизерия!
114
16
 
11
 
! Отговори
toti преди 9 месеца
УНИЖЕНИЕТО Е ЗА ВАС ,ЧЕ НИКОЙ ПОВЕЧЕ НИКАДЕ /освен в Афтика/ НЯМА ДА ВИ ПОКАНИ !!! ЧЕСТИТО ЗАГАР !!
113
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А къде е вашият букмерен лидер? А да, верно, срещата е на НАТО.
112
8
 
24
 
! Отговори
Мдаа преди 9 месеца
А България ги избира по тъпота Кирчо асен, криптомир, наркоман на културата
111
27
 
18
 
! Отговори
Бреййй преди 9 месеца
Кремъл ги избира с конкурс по плиткоумие...знахарова, мутрофанова
110
8
 
15
 
! Отговори
А унижението на ЕС? преди 9 месеца
Борелчо напоследък е притеснен и даже леко се е изпуснал! И в красивата европейска градина понамирисва леко. Но няма страшно, все още си е красива градината. И дори гори красиво. А Борелчо да не се меси и изказва където не му е работа. Да си продължава с алкохолизма и да остави дипломацията на хора които разбират какво правят. Разбира се за лунатици-лаици като него в ЕС работа винаги ще се намери. Синекурни позицийки бол!
109
9
 
6
 
! Отговори
Ще ги режа с калачаб преди 9 месеца
На 75 съм. Но имам сили! Като прочетох новината извадих стария калач от мазата и изплясках един пълнител във въздуха. Бабите в селото получиха световъртеж. Кокошките спряха да носят! Събрал съм пенсии няколко. Заминавам за майка Русия. Там с калача в ръка ще умра. За кузата! За доброто!