Захарова: Унижението на Зеленски на срещата на НАТО е част от играта на Запада

"Не смятам, че това унижение се е случило спонтанно или просто така"
12 юли 2023 14:45, Йоана Цонева
178
Захарова: Унижението на Зеленски на срещата на НАТО е част от играта на Запада
Снимка: БГНЕС

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че президентът на Украйна Володимир Зеленски е бил унизен на срещата на върха на НАТО във Вилнюс.

"Не мисля, че това е публичното унижение, през което премина Зеленски вчера. Не смятам, че това унижение се е случило спонтанно или просто така", посочи тя пред радио "Спутник".

Още по темата
"Напълно съм сигурна, че това е част от играта. За англосаксонците моментът на тази публична обида и унижение и показването в поза на зависимост е част от техния много важен план", изтъкна Захарова.

На срещата на върха Зеленски повтори намерението на Украйна да се присъедини към НАТО. Алиансът обаче тепърва ще излезе с подробна времева рамка или схема за този процес.

Малко след пристигането си на срещата на върха във Вилнюс украинският президент постави три приоритета. Като първи приоритет той очерта нови пакети военна помощ. Вторият приоритет на Зеленски е Украйна да получи покана и да стане пълноправен член на НАТО. Последният приоритет за украинския държавен глава е Алиансът да даде на Украйна гаранции за нейната сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
5
 
13
 
! Отговори
OZZY преди 9 месеца
Зеле беше казал,че няма да ходи във Вилнюс,ако няма покана за НАТО.Защо се унижи да отиде,за да чуе лично отказа или да може да попроси туй-онуй?
47
3
 
11
 
! Отговори
Гледах преди 9 месеца
документален филм не на кой да е, а на BBC. Отнасяше се за украинците и ВСВ. В началото украинците са посрещали немските войници като освободители. Предоставяли са им всичко от което имат нужда, и са се включвали във военните действия срещу СССР. Само че германците са гледали на тях като на низши същества. Иползвали са ги буквално като роби, а официално регистрираните случаи на изнасилвания са десетки хиляди. Та нищо ново под слънцето.
46
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Обаче е права. Нашия президенто го почна първи. Да не мислите, че се е изказал без благословията на чичи Сам? Те наште не могат да връднат без чичи Сам. На Зеля дните му са преброени.
45
6
 
5
 
! Отговори
анонимен келеш преди 9 месеца
Тази тетка къде вдигна сватба в Ню Йорк,лъже колкото Песков,Лавров,Медведев и Конашенков взети заедно:):):)Според нея Вовата като врътна газовото кранче за Европа всички щяхме да измреме зимата от студ и щяхме да ходим некъпани и мръсни:):):):)Ко стана,ко?:):):)
44
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тук рускататнуснапача е права,уви.Тия тайно правят телефонен скс и си уговарят линиитенапроникване,, едни за други,докато менкат мистер Зе като фетиш.
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До r3v0lv3rНе си в час - опълчиха се, но им друснаха земетресение и сега са по-ниски от тревата!
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пийни една водачка и са успокой.
41
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
САЩ са произвели до този момент над 900 бройки Ф-35. На Украйна не само, че не са дали няколко стотин Ф-35, ами даже Ф-16 не са дали. А русофилите продължават да разказват, как русия се била биела с НАТО. :-) Колко сте смешни и жалки, другари. НАТО си прави гаргара с русия, вие си вярвате, че русия се била биела с НАТО. Смешници. Румъния има 10 пъти повече хаймърси от Украйна.
40
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Зельонский, ти стръвта на НАТО бе глупачето ми! Ама има едни българи дето са те надминали в простотия милиони пъти
39
9
 
3
 
! Отговори
Западняк преди 9 месеца
До 39. Стига с тази смешна опорка бе, кремълски кап.***. От тези 50-те официално в Украйна няма нито един войник. Останалото е жалък рев на унижени сибирски ушшанки.
38
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Гатанка: Мъничко, зеленичко, с беличко отпред? Отговор: Зеленски смърка бело.
37
6
 
3
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 9 месеца
Кака Захи да каже, защо турците им се изплюха в лицето и върнаха командирите на Азов ? НАТО поне подкрепя директно Украйна, докато вашите хора от Брикс и ОДКБ се отрекоха от вас, Русия бързо върви да стане китайска провинция.
36
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Загрижила се за Зеленски? Опитва се да завърже интрига :)
35
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тия си живеят в техните си заблуди.
34
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Историческите граници на Украйна стигат до Кавказ и Каспийско море. Ако си ги поискат, цяла днешна Русия ще остане без препитание. Ще ядат само ябълки и листа от бреза.
33
6
 
2
 
! Отговори
Хари преди 9 месеца
МММ да,подкрепяме Украйна,подкрепяме Земенски,подкрепяме я за всичко,но...всичко си има граници,вече по добре вие да горите,а ние гледаме,е ще помагаме с каквото и колкото ни остана...поне от Остана да остане нещо!На дали!
32
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Обективно най голямото униежение е за НАТО, сащ и ЕС. Обективно 50+1 една не могат да се справят с Русия. А Зеления наркоман както и вски зомбирани украинци няма да им дойде акъла, че никога няма да ги приемат в НАТО.
31
7
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 9 месеца
Най добре е да развява белия байрак над Киив и да не погубва народа в безсмислената си война щото е ясно че Путин няма да се предаде!
30
3
 
5
 
! Отговори
Няма ли чалъм преди 9 месеца
Русия да влезе в НАТО. И да търсим нов враг в Африка!?!или Куба....?!! Юса моля помислете. Да нямате враг а съюзник...?!? Срещу Африка...ще биете маймуни с Пейтриът! Има диаманти...и злато също.
29
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако има някой унижен това е Путин с цялата му Русия която е правърнал бащиния.Скоро време имението му е бъде разпарчетосано и от него дял е вземе и Украйна.