Захарова: Унижението на Зеленски на срещата на НАТО е част от играта на Запада

"Не смятам, че това унижение се е случило спонтанно или просто така"
12 юли 2023 14:45, Йоана Цонева
178
Захарова: Унижението на Зеленски на срещата на НАТО е част от играта на Запада
Снимка: БГНЕС

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че президентът на Украйна Володимир Зеленски е бил унизен на срещата на върха на НАТО във Вилнюс.

"Не мисля, че това е публичното унижение, през което премина Зеленски вчера. Не смятам, че това унижение се е случило спонтанно или просто така", посочи тя пред радио "Спутник".

Още по темата
"Напълно съм сигурна, че това е част от играта. За англосаксонците моментът на тази публична обида и унижение и показването в поза на зависимост е част от техния много важен план", изтъкна Захарова.

На срещата на върха Зеленски повтори намерението на Украйна да се присъедини към НАТО. Алиансът обаче тепърва ще излезе с подробна времева рамка или схема за този процес.

Малко след пристигането си на срещата на върха във Вилнюс украинският президент постави три приоритета. Като първи приоритет той очерта нови пакети военна помощ. Вторият приоритет на Зеленски е Украйна да получи покана и да стане пълноправен член на НАТО. Последният приоритет за украинския държавен глава е Алиансът да даде на Украйна гаранции за нейната сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Зеленото наркоманче го унижиха яко! Ще се събудят скоро уркопитеците! А бомбите падат ли падат на украинската територия.......... Те, да си говорят дали и кога .....
7
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 4 Истината е че Русия си изтрива частите с такива като теб.
6
6
 
6
 
! Отговори
До зер преди 9 месеца
Българите си стоят в България, за това се наричат такива. Те нямат нужда да мигрират нито в Русия, нито в Европа или САЩ. Мигрират афганистанците, либийци и прочее.
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А вероломното нападение на Украйна е част от величаенето на Зеленски от Русия.
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Верно е! Изтриха си частите с него!!!
3
6
 
7
 
! Отговори
Вал преди 9 месеца
До АнонименВсеки остарява и в това няма нищо лошо. Тази обаче е изключително подготвена да говори на всякакви теми. Не съм виждам никой на запад с такава подготовка.
2
10
 
17
 
! Отговори
зер преди 9 месеца
все дълбоки и зли планове има тоя запад, бе. И така от съвецко време, гнилият капитализъм, щела да била рухнела западната система, морален упадък, кви ли не глупости като опорки и какво - българин, мигрирал в русия все още не познавам.
1
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Рускините били хубави, друг път... Не я показвайте тази без червена точка.