Шойгу: Украйна почти е изчерпала военните си ресурси

В западните оръжия нямало нищо уникално
15 авг 2023 13:58, Нели Христова
150
Шойгу: Украйна почти е изчерпала военните си ресурси
Снимка: БГНЕС

Украинските военни ресурси са почти изчерпани, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу в момент, в който Киев продължава с подетата от юни контраофанзива, за да си върне окупираните от Москва територии, предаде Франс прес и БТА.

Шойгу се изказа на конференция по сигурността в Москва. На форума Шойгу увери, че Киев не постига резултати в контраофанзивата си въпреки тоталната подкрепа на Запада.

Шойгу заяви също, че руската военна операция в Украйна, започната през февруари 2022 г., се е оказала сериозно изпитание за руската армия, но Русия успяла да засили производството на бронирана военна техника.

Относно западните оръжия, доставяни на Киев, Шойгу посочи, че в тях няма нищо уникално или нищо, което руските военни да не могат да поразят.

"Готови сме да споделим нашите оценки относно слабите места на западното оборудване", каза Шойгу на форума.

Той също така благодари на руските военни, които, според него, се сражават на бойното поле срещу неонацизма, възприемайки по този начин наратива на Кремъл, според който офанзивата в Украйна цели да свали неонацистки режим.

Единадесетата конференция по сигурността е организирана в Москва от руските въоръжени сили и на нея са поканени 800 души от 76 страни, но сред тях няма нито една западна държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
12
 
4
 
! Отговори
До воевода преди 9 месеца
Незнам какъв си воевода, по-скоро гола вода!
112
9
 
13
 
! Отговори
воевода преди 9 месеца
Конфликта в Донбас е подготвен от Русия с цел дестабилизиране и анексия на Украйна. Както преди това беше бандитски окупиран Крим, а също така и Южна Осетия и Абхазия, ако върнем във времето и Курилските острови, Карелия, Източна Полша, Бесарабия и т.н. Безкрайно много области и държави, вкл. и нашата Волжка България, са инкорпорирани в прокълнатата Руска Империя, която дребното човече иска да издигне отново до Велика сила. Все още не осъзнават, че за щастие на човечеството вече са обречени.
111
23
 
16
 
! Отговори
За си припомним преди 9 месеца
Украинците е трябвало да помислят по-рано. Преди да започнат гражданската война срещу руското население на Донбас. Да си припомним, че Зеленски спечели президентските избори с обещания да спре гражданската война и да гарантира правата на всички украински граждани. А ги доведе до истинска война. И всичко това с помощта на САЩ и ЕС.
110
4
 
17
 
! Отговори
Тц,тц преди 9 месеца
Чудна работа!? И как така още не сте ги победили???
109
17
 
18
 
! Отговори
Нищо ново преди 9 месеца
Зеленски и дружинката му "разказаха играта" на украинският народ. Вече ловят хора по улиците за да ги изпратят на фронта. Колкото по-рано започнат преговори за мир, толкова по-малко ще загубят.
108
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Шойгу-то го разправя това от втория ден на войната... Тия като се съберат няколко човека, общо правят половин мозък.
107
11
 
10
 
! Отговори
Какво следва преди 9 месеца
Сега битката е за пазара на оръжие в Азия и Африка. Са САЩ не е трудно да продават оръжие на сателитите си - те нямат избор. Но държавите в Азия и Африка имат избор, а става въпрос за сделки за милиарди. Войната в Украйна развея мита за превъзходството на западното оръжие. Оказа се, е западната бронирана техника гори доста добре, а американските Пейтриът не могат да спасят украинските военни обекти от руските ракети.
106
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
на тоя дори елените нему вярват
105
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
кожеГейтов е пълен *** но за сметка на това завършен лужец
104
8
 
9
 
! Отговори
Малко за политика преди 9 месеца
За военнопромишленият комплекс на САЩ войната в Украйна си е чиста печалба. Всички източно европейски сателити на САЩ ( и ние в това число) бяха задълъжени да подарят на Украйна руската си военна техника и сега ще трябва да купят нова американска.
103
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ще изпратим нови! Няма проблем! Нали всъщност, същия унищожи ВСУ още първите 10тина дни на близо 2годишната СВО? Тия прекаляват с пиенето...
102
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А бункерното ченге каза ли нещо за рублата? Досега трябваше да е заместила долара?
101
4
 
11
 
! Отговори
шаманътРЕпичка преди 9 месеца
РУСКО КОРИТО СЕ НОСИ и БУМ, ЧЕРНО МОРЕ ГО ПОГЪЛНА със ШУМ ! свободно за разпространение !
100
5
 
7
 
! Отговори
Какво всъщност става преди 9 месеца
Този форум всъщност е за представяне и продажба на руско оръжие. И Русия казва на държавите - участнички: предлагаме ви оръжие, което в Украйна се е доказало като по-добро от натовското.
99
5
 
6
 
! Отговори
шаманътРЕпичка преди 9 месеца
РУСКО КОРИТО СЕ НОСИ и БУМ, ЧЕРНО МОРЕ ГО ПОГЪЛНА със ШУМ ! свободно за разпространение !
98
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Балами,четете ли?!На свършване е укро пушечното месо.Затова Тагаренко нас българите гласи през Черно море.
97
11
 
14
 
! Отговори
do 103 лелекането преди 9 месеца
Това, че украинците избивали руския етнос е изфабрикувана партенка за да имат формален повод рашистите да нахлуят и окупират Украйна. Сам пригожин ви го каза по време на бунта, когато тръгна към москва. Никакво избиване не е имало.
96
12
 
11
 
! Отговори
леееееле! преди 9 месеца
Не знам дали краваромучалките знаят какво означава неонацистики режим. Подозирам че не. неонацистики режим не означава унищожаването САМО на НЯКОЙ от изброените етноси "евреи, роми, латиноси, чернокожи" или "различни" И ако не си чул във Украйна как нацистите от 10 години избиват руския етнос във Луганска и Донецка - то какво пишеш изобщо?
95
9
 
4
 
! Отговори
каза, каза преди 9 месеца
До Анонимен: руските военни ресурси са в процес на разгръщане. По типино руски маниер докато тръгне производството минава половината война. ОБАЧЕ после ще има и за 3-та та и 4-та свтовна война със всичките 40 западни разбойника накуп!
94
15
 
4
 
! Отговори
Приятел преди 9 месеца
-Моля ви се г-н Шойгу ,не спирайте войната с фашистките оттрепки!Това подло и продажно племе трябва да бъде изтребено до край!У нас също се навъдиха подобни под.човеци като Тагаренко ,Денников ,Паситоренко ,Агговчик и Инджиевко ,които нямат родина.Цялото ни Черноморие е пълно с плъхове-дезертьори от фашистка Уссрайна!