Шойгу: Украйна почти е изчерпала военните си ресурси

В западните оръжия нямало нищо уникално
15 авг 2023 13:58, Нели Христова
150
Шойгу: Украйна почти е изчерпала военните си ресурси
Снимка: БГНЕС

Украинските военни ресурси са почти изчерпани, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу в момент, в който Киев продължава с подетата от юни контраофанзива, за да си върне окупираните от Москва територии, предаде Франс прес и БТА.

Шойгу се изказа на конференция по сигурността в Москва. На форума Шойгу увери, че Киев не постига резултати в контраофанзивата си въпреки тоталната подкрепа на Запада.

Шойгу заяви също, че руската военна операция в Украйна, започната през февруари 2022 г., се е оказала сериозно изпитание за руската армия, но Русия успяла да засили производството на бронирана военна техника.

Относно западните оръжия, доставяни на Киев, Шойгу посочи, че в тях няма нищо уникално или нищо, което руските военни да не могат да поразят.

"Готови сме да споделим нашите оценки относно слабите места на западното оборудване", каза Шойгу на форума.

Той също така благодари на руските военни, които, според него, се сражават на бойното поле срещу неонацизма, възприемайки по този начин наратива на Кремъл, според който офанзивата в Украйна цели да свали неонацистки режим.

Единадесетата конференция по сигурността е организирана в Москва от руските въоръжени сили и на нея са поканени 800 души от 76 страни, но сред тях няма нито една западна държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не знам дали рашистите знаят какво означава неонацистики режим. Подозирам че не. Не съм чул в украйна да избиват евреи, роми, латиноси, чернокожи и по принцип всички различни.
92
1
 
8
 
! Отговори
Тошо преди 8 месеца
76 държави .......чакай да позная ...от Занзибар до Мали....!Конференция по сигурност ...интересно!Русия, която е колкото Африка е поканила всички държави от Африка !Това какво е .....аз виждам падение, в това съвремие!
91
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А за руските военни ресурси еленовъда каза ли нещо?
90
10
 
3
 
! Отговори
Ето как върви преди 8 месеца
До Чудеса: Целият украински военен флот е на дъното на Черно море. Украинската армия всеки ден търпи загуби и в хора и в техника без да може да достигне дори до първата линия на руската армия. САЩ изхарчиха милиарди а резултатите са съвсем мижави. Колко време още ще изкарат така?
89
6
 
8
 
! Отговори
хайли-лайкли преди 8 месеца
Ако някой е измислил лъжата, то той със сигурност е англичанин. Как е въобще възможно да говориш толкова много без да кажеш и една единствена истина. Ей така, по случайност някой да се изпусне. Но не. И това от толкова голяма мрежа манипулатори....
88
0
 
9
 
! Отговори
Шшш преди 8 месеца
Шойгата благодарил на руските войници които се борили с нацизма??! Т.е. на "Руската свободна армия". Шегаджия. :)))
87
9
 
4
 
! Отговори
ЗАПАДНАТА АРМИЯ преди 8 месеца
РЕД ПРАЗНОГЛАВИ УКРОЗОМБИТА, ОТЗАТ 40 СТРАХЛИВИ ПОДСТРЕКАТЕЛА, НАЧЕЛО ХАЙЛИЛАЙКЛИ АФЕРИСТ
86
7
 
11
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
Ако някой е измислил лъжата, то той със сигурност е руснак. Как е въобще възможно да говориш толкова много без да кажеш и една единствена истина. Ей така, по случайност някой да се изпусне. Но не. И това от толкова голяма администрация.
85
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Единадесета конференция по сигурността е организирана в Москва. На нея са поканени 800 души от 76 страни, но сред тях няма нито една вражеска западна държава.
84
1
 
5
 
! Отговори
Българин от България преди 8 месеца
До Българин: ти май не си тукашен!
83
8
 
8
 
! Отговори
не са чудеса -сметки преди 8 месеца
До Чудеса: при отбрана, защитаващия се губи 1 към 5 до 10! При липса на ВВС укропитеците направо се утилизират на пачки! А иде зима, там наистина по-добре екипираната армия е с предимство. Руснаците в зимни услови чекнат кого ли не! Ама ти от къде да ги знаеш тия аботи?!
82
6
 
4
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
Пълни глупости, разбира се. Жалък опит за морална дестабилизация на Запада. САЩ десетки години нищо не направиха в Афганистан и във Виетнам, тези тръгнали да се хвалят, че Украйна изчерпала. Цирк азиатски.
81
7
 
9
 
! Отговори
Чудеса преди 8 месеца
уската армия драпа в глуха защита по целия фронт,флота на дъното,рублата 110 за евро ,а тук някакви руски зомбита питат как върви?!
80
10
 
9
 
! Отговори
на половина преди 8 месеца
как вървят западните помощи за клиничната смърт на Уруина? Абрамси - ядец, Челинджърите не смеят да ги извадят от опаковките да не изгорят, а сегашните $200 милиона са наполовина от предишните и са по -скоро муниции за самоубиване! (американопапагалчето - ти си! ха ха!)
79
0
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 месеца
Украйна може би, но НАТО...
78
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Как върви просията на наркоманчето за оръжие в лъжецивилизования свят?
77
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
СПЕЦОБОСРАЦИЯТА НА ПУТИН КАК Е,КАК Е СПЕЦОБОСРАЦИЯТА?
76
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Как върви просията на монгола за оръжие в Северна Корея?
75
8
 
8
 
! Отговори
пълна могилизация преди 8 месеца
на демодрафската диаграма на укропитеците ЯСНО се вижда че не им стигат зомбита и за тая зима !(до американопапагалчето - ха кажи сега ти! ха ха!)
74
4
 
9
 
! Отговори
Загрижен преди 8 месеца
Ейй - от кога чакат, давайте бе "дрОгаре" атакувайте Киев е ваш за, само, 3 дни!!! А-а-а забравих - веч пробвахте и не става..., а-а-а и Херсон пробвахте и пак не става... да му се не види - хем нямат оръжие и ресурси, пък не можете да прехвърлите Днепър... Само си редставям, ако имаха оръжие дали мАсква щеше да е още ваша - ааа Пригожин почти я превзел...?