Шойгу: Украйна почти е изчерпала военните си ресурси

В западните оръжия нямало нищо уникално
15 авг 2023 13:58, Нели Христова
150
Шойгу: Украйна почти е изчерпала военните си ресурси
Снимка: БГНЕС

Украинските военни ресурси са почти изчерпани, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу в момент, в който Киев продължава с подетата от юни контраофанзива, за да си върне окупираните от Москва територии, предаде Франс прес и БТА.

Шойгу се изказа на конференция по сигурността в Москва. На форума Шойгу увери, че Киев не постига резултати в контраофанзивата си въпреки тоталната подкрепа на Запада.

Шойгу заяви също, че руската военна операция в Украйна, започната през февруари 2022 г., се е оказала сериозно изпитание за руската армия, но Русия успяла да засили производството на бронирана военна техника.

Относно западните оръжия, доставяни на Киев, Шойгу посочи, че в тях няма нищо уникално или нищо, което руските военни да не могат да поразят.

"Готови сме да споделим нашите оценки относно слабите места на западното оборудване", каза Шойгу на форума.

Той също така благодари на руските военни, които, според него, се сражават на бойното поле срещу неонацизма, възприемайки по този начин наратива на Кремъл, според който офанзивата в Украйна цели да свали неонацистки режим.

Единадесетата конференция по сигурността е организирана в Москва от руските въоръжени сили и на нея са поканени 800 души от 76 страни, но сред тях няма нито една западна държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
7
 
10
 
! Отговори
и как е? преди 8 месеца
рипат ли, рипат укропитеците на контрамотиката?! От толкова скачане ще станат ЛГБТ патриот - еднорози! ха ха!
72
9
 
10
 
! Отговори
пълна могилизация преди 8 месеца
на рускопитеците вече им липсват 250 000 зомбита. Ще обявяват тотална разпродажба че до зимата са обявили пълен банкрут!
71
10
 
9
 
! Отговори
на конвейр преди 8 месеца
укропитеците се свършиха! Иде ред на полските мишки!
70
3
 
12
 
! Отговори
РУСКАТА АРМИЯ преди 8 месеца
РЕД БУРЯТИ,ДВА ЧЕЧЕНИ,ТРИ РЕДА ПАНДИЗЧИИ. ГЛАВНОКОМАНДВАЩ МОНГОЛ.
69
10
 
6
 
! Отговори
пълна могилизация преди 8 месеца
на укропитеците вече им липсват 200 000 зомбита. Ще обявяват тотална разпродажба че до зимата са обявили пълен банкрут!
68
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
каза човекът с боен опит.
67
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
тия двамата *** като гледам ми приличат някакви земеделци - кон и картоф или някакви трактористи
66
3
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 8 месеца
Оръжия... Спирайте я тази война - колко хора бяха убити!?!
65
13
 
9
 
! Отговори
Слава на Русия преди 8 месеца
Украинската армия изстрелва на ден около 5000 снаряда, а САЩ и сателитите им произвеждат толкова за седмица. Но излъгаха Зеленски да се откаже от мирното споразумение, сключено между руската и украинска делегация в Истанбул, а войната можеше да спре още тогава. Сега кой каквото си е надробил, да го сърба. Украинските войници се оказаха разходен материал за американските интереси.
64
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Украйна изчерпала военните си ресурси ,а великата руска армия се мъчи в източна Украйна!Кога ще превземе Харков ,Киев,Лвов не е много ясно,за Берлин ,Париж и Лондон даже и не споменават вече!
63
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
на всички е ясно че украйна ще загуби войната ....не знам само какво се пънат....и не знам с какъв акъл украинците отиват да се бият ? Умрелия си е умрял ...живия си е жив ! Луди хора
62
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
всичко върви по план!
61
14
 
10
 
! Отговори
Кравар мучи на луна преди 8 месеца
В случай, че сво-то върви както през последните дни, до месец-два укропитеците ще се окотят а наш"те краварки ще се отелят.
60
7
 
18
 
! Отговори
охо преди 8 месеца
То пък оръжията на рашките стават за нещо. Благодарение на такива смешковци джуджето диктатор беше подведен, че ще завладе Украйна за 48 часа!
59
6
 
4
 
! Отговори
Ехаа преди 8 месеца
До Сър Пичук "Украинците поне не се скриха от Пригожин в друга държава..." Укропитека това е планетата Земя, ако не знаеш де...
58
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И всичко върви по план, нали :)))))
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хватить врать-то
56
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Зеленото джудже да търси хора за фронта из баровете и дискотеките на Западна Европа.Дори в България има доста бандеровски мишоци най вече във Варна и Черноморието.Ядат,пият по цели вечери.Всичко тези ресурси трябва да бъдат изпратени обратно в Украйна на фронта в Запорожието.
55
14
 
9
 
! Отговори
от тоалетната преди 8 месеца
зеления киевски плъх в последното клипче от тоалетната на влака - така каза, ще се бие до последното укро -зомби че всичко се е свършило!
54
18
 
10
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 8 месеца
Както неведнъж съм казвал. Ако съществува бог на войната то той е руснак. Тези хора са си чуста проба викинги и то баш воини, а не търговци. И разни наглосакси са си въобразили че могат да ги унищожат хаха. Украйна от самото начало си е на системи и апаратно дишане. Но краят е предизвестен.