ЕК потвърди: В ЕС е забранено влизането на коли с руски номера

Особено внимание трябва към пътуващите със скъпи автомобили
11 сеп 2023 14:27, Елка Василева
204
ЕК потвърди: В ЕС е забранено влизането на коли с руски номера
Снимка: архив, БГНЕС

Европейската комисия днес потвърди, че въведените досега санкции срещу Русия заради войната в Украйна включват забраната за пресичане на границите на ЕС от автомобили с руска регистрация.

Още по темата
Това ограничение не е ново и е в сила от известно време, отбеляза говорител на комисията на пресконференция в отговор на въпроси.

Той уточни, че миналата седмица комисията е изпратила допълнителни насоки на държавите от ЕС как да прилагат въведените санкции, защото отговорността е тяхна.

Често даваме насоки как да се прилагат санкциите. Вносът на автомобили от Русия е забранен, поясни говорителят.

По неговите думи държавите трябва да бъдат насочвани как да прилагат обхвата на мерките, като даде пример, че особено внимание трябва да се насочи към пътуващите със скъпи автомобили с руски номера.
(кор. на БТА Николай Желязков)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Споделям - ЕС няма нито богатства, нито земи, Европа е само едно малко полуостровче на големия континент без никакви ценни ресурси и без плодородни земи, и почти половината и територия географски е заета от Русия. Тези които сега идват, идват заради високия стандарт на живот, който се дължеше на ограбване на техните страни в продължение на столетия, но ЕС вече обеднява и няма начин тази тенденция да се обърне.
109
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Запада не е имало комунизъм . В ГДР да . Да не попаднеш в сметките на ШТАЗИ. Натегачи за пагон и служба. Не са като нашето ДС подкупни.
108
1
 
0
 
! Отговори
Загрижен преди 7 месеца
До Анонимен 23 Не по етнически, а по криминален! Крайно време е да разберат, че в Европа престъпници не се допускат, особено с бентлита! Редовите чебурашки те нямат пари и да си купят хляб, и не могат да пътуват, надяват се на празните обещания на Путиновата популистка партия. Те ходят на война и умират на война, но без компенсации, защото това е СВО !?!?!?! А тези с бентлитата - те са престъпници, че не правят нищо да свалят мафията от кремъл!
107
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 7 месеца
Каква ирония - човеконенавистният комунизъм сега идва от... Запад!
106
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Стават от масата с нож . Но само в Русия. В Европа бягат ако могат да станат от масата. После се озовават в затвора
105
0
 
1
 
! Отговори
Споделям преди 7 месеца
Много самозабравили се от властта си, парите си и значимостта си империи са рухнали от преяждане и самодоволство. На техните земи и богатства впоследствие са се разполагали тези които те са имали за второ качество хора. Бог се противи на горделивите. Тези които се припознават в гореописаното трябва да се вразумят.
104
0
 
2
 
! Отговори
хммм преди 7 месеца
До аха Това,че нашите спекуланти съдират по 2-3 кожи, използвайки войната за предтекст, не означава,че санкциите удрят по ЕС. Да, имат ефект но съвсем не този, който виждаме в България. И винаги е било така. Отиди малко на Запад и виж цените на основни хранителни стоки. Всичко друго е примиване на мозъци
103
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бразилия е член на БРИКС. Осемдесет процента от икономиката и е зависима от Германия и по малък процент от САЩ. 90% от автомобилите са немски , бяла техника ,електроника.
102
1
 
0
 
! Отговори
Загрижен преди 7 месеца
До Рендету 63 Ами понеже не се сещат да си бутнат вожда, ще им се напомня, че живеят твърде далече от нашата цивилизация! Ако пък искат да си живуркат така няма проблем - да си седят в техния гьол, НО ако искат да идват в ЕС, много моля, но ще се съобразяват!
101
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Първо руснаците немогат да излезнат с автомобил в посока ЕС. Нито към Полша нито към Румъния нито към Финландия. А по кораб или самолет е невъзможно
100
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нямаме нужда от внос на руски фашисти.
99
1
 
1
 
! Отговори
До затова пък преди 7 месеца
ние ще влезем в еврозоната с ромски номера и ала-бала :D
98
0
 
2
 
! Отговори
аха преди 7 месеца
Всичко това щеше да е много смешно, ако глупавите санкции на Съюза не удряха по самите нас. Но гледайки цените на всичко, сравнени с преди 2 години, никак не ми е смешно. Пък тая простотия с телефоните, пастата за зъби и тоалетната хартия е върхът. Озлобено заяждане, целящо да унизи руснаците, но имащо обратен ефект - показва колко са инфантилни европейските "лидери". Като 10-годишни хлапетии.
97
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До98 абе Иване . Ама ти плашиш ли ни с руснаците . Или ти си се уплашил . Те са силни само в Русия. В ЕС руснак сам не се движи . Както и сърбин сам не се движи от страх . Ако има такива сами . То те добро за Русия не говорят или напълно отбегват да се покажат руснаци
96
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Феновете на оста русия-Китай са българофоби. Българската икономика е скачена за немската. Хиляди българи работят в компании произвеждащи компоненти и софтуер за немската автомобилна индустрия. И тук някакви загубили ума си рашисти злорадстват как немската автомобилна индустрия щяла да загине. Ами ако тя загине и България загива, бе кратуни. България е в ЕС, не е република в руската федерация или провинция на Китай. Егаси колко феноменално п... хора има в тая държава. Вървете си в русия и Китай.
95
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
НЕ СЕ ВПЕЧАТЛЯВАМЕ ОТ ГЕЙ ПАРАД НО РАШКИТЕ ДА СИ СТОЯТ В РАША С НОЖОВЕТЕ- ТУК НЕ ИСКАМЕ УБИЙЦИ- ОСВЕН ЧЕ УБИВАТ ТЕ И ОБИРАТ ТРУПОВЕТЕ....
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
скоро и руски граждани няма да пускат.. който минал желязната бариера, минал
93
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
93- ВЧЕРА ЕДНА ПРИЯТЕЛКА СЕ ПРИБРА ОТ РУСИЯ- ТАМ ПОЛЗВАЛИ САМО РУСКИ МЕРЦЕДЕСИ, РЕНО, ПЕЖО- ЕВРОПЕЙСКИ ЛАДИ СЕ ВИЖДАЛИ ТУК ТАМ И СЕГА ЩЕ ВЪВЕДАТ 30% ДАНЪК НА ЗАПЛАТИТЕ- МАЛЕЙ ЩЕ ОТДЪРЖАТ 30% НА 300ЛВ МИН ЗАПЛАТА И НА 1400ЛВ ШЕ БЪДЕ МНОГО СВЕЖО ЗА РУСКАТА ИКОНОМИКА НА ПЪТ СА ДА МИНАТ ИНДИЯ, КИТАЙ, БРАЗИЛИЯ ПО ДОХОДИ И ДОБЪР ЖИВОТ....НАЛИ ТАМ ИСКАТ ДА НИ ВКАРАТ БАДЖАНАЦИТЕ И ЧЕРВЕНИТЕ - ЗНАЧИ ДА НАПУСНЕМ КЛУБА НА БОГАТИТЕ И ДА НИ ЗАВРАТ В ЕВРАЗИЯ И БРИКС- НЕ БЛАГОДАРЯ.
92
0
 
1
 
! Отговори
ИВАН преди 7 месеца
ЕВРОПЕЙЦИТЕ СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ ФАШ ИСТИ! ПРИ ТОВА АЛЧНИ И НАГЛИ! ТОВА НЯМА ДА ПРОДЪЛЖИ ПОВЕЧЕ ОТ ОЩЕ МАКС 30 ГОДИНИ, ЩЕ ИМА СЪВСЕН НОВ СВЕТОВЕН РЕД! РАБОТИЛ СЪМ С РУСНАЦИ, СТАВАТ ОТ МАСАТА С НОЖ В РУКА И КАЗВАТ "ЗА РОДИНУ"! А ТУК СЕ ПРАВЯТ ГЕ Й ПАРАДИ!
91
1
 
0
 
! Отговори
хитро, а? преди 7 месеца
Освен коли ЕС забранява и смартфони, компютри и лаптопи, козметика, бижута, кожи, паста за зъби и тоалетна хартия. Така руснаците ще бъдат унижавани и принудени да се чустват втора категория хора и това ще окаже сериозно психологическо влияние на тях, и рускините като им конфискуват бижутата и козметиката и пастата за зъби ще ги заболи, и тези които са им конфискували колите и лаптопите ще ги заболи, и ще разказват на други в Русия за унижението и всички руснаци в Русия ще се почустват унизени и хора втора категория.