Руски генерали са ранени при атаката на Украйна в Севастопол

Ракета на Киев удари сградата на Черноморския флот
23 сеп 2023 10:45, Нели Христова
125
Руски генерали са ранени при атаката на Украйна в Севастопол
Снимка: БГНЕС

Двама руски генерали са сред ранените от украинския удар срещу щаба на руския Черноморски флот в Севастопол, съобщи началникът на главното разузнавателно управление в Киев Кирил Буданов. Това са командирът на групировката, генерал-полковник Александър Романчук, който е в тежко състояние, както и началникът на щаба генерал-лейтенант Олег Цеков, който е в безсъзнание, съобщава медията Гласът на Америка, на която се позовава агенция УНИАН. Отбелязва се, че Александър Романчук, командир на групировката на руските сили в запорожкото направление, е получил званието генерал-полковник през 2023 г. Генерал-лейтенант Олег Цеков е командир на 200-та мотострелкова бригада от крайбрежните войски на Северния флот на Русия. Буданов не потвърди информацията за вероятно ликвидиране на командващия руския Черноморски флот адмирал Виктор Соколов.

Според Буданов загитналите при удара са 9 души, а ранените 16. "Все още се установява броят на ранените редови военнослужещи, които не са служители на щаба. Това са военнослужещи, които са на пост, охрана и така нататък - те не са включени в списъка, който ви съобщих", каза Буданов Според него разузнаването събира данни от всички източници, като разузнавателните източници са едни от основните. Той обаче не каза дали за нападение срещу централата са използвани ракети западно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
12
 
9
 
! Отговори
Може преди 7 месеца
...да е истина или не. Но няма начин ядрена сила и най богатата на суровини държава да загуби война. Това е.
93
5
 
3
 
! Отговори
До опуления преди 7 месеца
нашмърколани Таранколу. Com - НИЩО от разбърканите ти драсканици май не е вярно а? Опулени, "Ххххх Аааа? Май май гальба ши излезли и туй НЕвярну ааа опулен:)))"
92
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Браво юнаци ! Само такива новини да се чуват по -често , бой по агресора нека запари под краката му и да бяга в земята си назад! Бой по моста да се срути дано !
91
4
 
5
 
! Отговори
как бе сине? преди 7 месеца
"Документално е потвърдено" :):) 3 ракети? по видеоклипчето ако то е "документалното потвърждение" са само две. Ти си добави третата - за благозвучие ?
90
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Таранколу. Com: Мелитопол? май не. Ти на какви дроги си?
89
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Така са ранени руските генерали че не могат да им съберат частите от залата за събрания. Документално е потвърдено че три ракети Storm Shadow са ударили една след друга залата за събрания. Всичко живо в нея вече не е живо.
88
1
 
4
 
! Отговори
Таранколу. Com преди 7 месеца
Кажи верно ли е за Мелитопол ил не???Ххххх Аааа? Май май гальба ши излезли и туй вярну ааа опулен:)))
87
3
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
Няма лошо. Да бяха подкрепили Пригожин, сега щяха да са живи, а Буданов - в болницата в Рамщайн.
86
0
 
3
 
! Отговори
Таранколу. Com преди 7 месеца
До нашмърколандии по долу:) Опулен:) Асан ако има бг паспорт бг ли го броиш? :))) ъъъ. Бягате. Това е истината опулен.:)))
85
4
 
3
 
! Отговори
Крим наш! преди 7 месеца
"Заедно със прикачените му територии до Полша! " :) Така ще се получои накрая!
84
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Руски вой на умряло. Крим наш, а? Като бити *** ще се изметете от там. Кацапи.
83
4
 
1
 
! Отговори
шмърколани преди 7 месеца
До Таранколу. Com: Аха! "Пдполковник Михайло Драпатий, командир 58-о окремо мотопхотно бригади" - че той е укропитек бе!
82
11
 
2
 
! Отговори
Само наште преди 7 месеца
Пак по данни на пропагандните жълти медии dnevnik и fakti.bg сирски и буданов са в немски курорти и изчакват края на своите бивши сънародници и техния атаман зельо!
81
9
 
3
 
! Отговори
шмърколани преди 7 месеца
До Таранколу. Com: Стига с тез укро- фантазмагории! Обиколих все де що е достоверно - НИЩО! От коя паралелна вселена ги четеш глупостите?
80
3
 
13
 
! Отговори
Таранколу. Com преди 7 месеца
Освен това в Мелитопол украинците са ударили фабрика (бивша) за двигатели в която,, съвсем случайно,, розбира се:))) са се намирали в този момент доста офицери, в следствие на който удър десетки са загинали и десетки са хоспитализиран. Сред тях е и водачът на 58 бригада на руската армия. :))))
79
3
 
15
 
! Отговори
Учете история преди 7 месеца
А между там минаха се 10 години и днес всекий разумен българин, всеки патриот, който милее за бълг. Независимост и народност, като гледа какво вършат в България и навън руссите, иде да даде право на немците и ингилизите, да признае, че техните уверения са биле и прави и уместни... Едно време турците душаха бълг. Свобода и народност, днес същото дело искат да вършат нашите братя освободители. Едно време всяко зло за българете идеше от Ц-град, днес иде от Петербург..."(Стефан Стамболов, Дневник, 6 декември 1886 г., /71, 106-108/)
78
11
 
3
 
! Отговори
Само наште преди 7 месеца
По последни данни ген.Залужний,какъвто и да е тоя е изгърмял в севастопол и е единствения загиналпродажник в специална операция по продажба на последните оцелели укруси,които вече се броят на пръсти.Досега над 500 000 изтъргувани от него и изгърмени калпака.
77
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Цеков е бесарабски българин
76
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Конешенко унищожи украинската армия първата седмица на СВО!
75
1
 
6
 
! Отговори
Таранколу. Com преди 7 месеца
До подолу-нашмъркандий. Кво стана бре Опулен. Май май гальба новината за Крим ще се окаже вярна. Ъъъъ? Ааааааахххх.Но ти изчакай днес. Бг да напишат нещо по въпроса.:)))))