Русия воюва с оръжие в Украйна, а с думи - в останалата част от света

ЕК: Големите платформи трябва да имат предвид тези заплахи
26 сеп 2023 21:00, Елка Василева
210
Русия воюва с оръжие в Украйна, а с думи - в останалата част от света
Снимка: архив, БГНЕС

Русия воюва с оръжие в Украйна, а с думи - в останалата част от света, заяви днес заместник-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова. Тя съобщи, че големите онлайн платформи се борят с разпространението на дезинформация, но според нея усилията им засега не са достатъчни.

По нейните думи платформата Х (бившият Туитър), води с най-много разпространявана дезинформация, след като се оттегли от правилника на ЕС за поведение на големите дружества в интернет. Платформите трябва да имат предвид, че в информационното пространство се води война срещу нас, призова Йоурова. Тя отбеляза, че Майкрософт, Мета, Гугъл, ЛинкдИн и Тик-Ток, които са сред 44-те дружества, подписали правилата, са представили нови доклади за противодействието на дезинформацията в последните шест месеца. За пръв път разполагаме с толкова широк набор от данни в докладите, оценявам техните усилия, добави Юрова.

Борбата с дезинформацията онлайн изисква широк подход, с участието на цялото общество. Дезинформация има и офлайн, но с нарастването на употребата на интернет злосторниците получиха нов начин да се опитват да подкопаят европейската демокрация. Призовавам платформите да имат предвид войната на Русия в Украйна и предстоящите догодина избори за евродепутати, заяви тя.

Русия води война на идеи в нашето информационно пространство с полуистини и лъжи, за да създаде измамното впечатление, че демокрацията не е по-добра от автокрацията. Днес това е оръжие за масова манипулация, насочено едновременно към руснаците и към европейците, а и към останалата част на света. Големите платформи трябва да имат предвид тези заплахи, особено в навечерието на изборите за ЕП догодина, настоя зам.-председателят на ЕК.
(кор. на БТА Николай Желязков)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
1
 
! Отговори
NEW Fашизъм преди 6 месеца
Гьобелс на времето написа: " Единственото в което комунистите са ненадминати и можем да се поучим от тях - това е пропагандата ! "
148
2
 
4
 
! Отговори
Само да вметна преди 6 месеца
и попитам, САЩ не прави ли точно същото ? Те са намесени директно или индиректно във може би всеки голям конфликт в последните 100 + години ! Имат военен бюджет в пъти от този на Русия и милиарди за тяхната пропаганда, но видиш ли, хората само Русия, Русия.. тук не защитатвам в никакъв случай Русия. Просто показвам, че повечето хора виждат много едностранчиво.. Пропагандaта на едните се пласира по-добре явно :)
147
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До 165 Дай линк към ЦЯЛОСТНО изказване на Путин да кажем 30-60 дни преди настоящия момент в който той заявява че ще ползва ядрено оръжие. Няма да намериш защото западната преса за да поддържа истерията повтаря потретва и както папагал повтаря включително извадени от контекст изказвания на Путин. Населението трябва да се плаши. Тогава както се вижда целокупното население не мисли за бавното си обедняване а мисли за да не дойде Кумчо Мечо...
146
2
 
2
 
! Отговори
До Боби преди 6 месеца
Ем боби ко да ти кажа!? Аз видех на картата! И останали свят виде картата! Даже и утин виде картата и почна да говори за атомни оружия пак! Само се чудя ти виде ли картата!? :)))))))
145
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До ... погледна ли картата по-внимателно? Случайно точно на мястото на пробива първата линия е недовършена и пробива е толкова широк колкото недовършената част. ВСУ пробива втората линия СЛАВА. Напредва май 2 километра и ЪЪЪЪ. А на картата се вижда и още нещо случайно Стандартно РФ са изградили 3 рубежа укрепления и тук там четвърти. В тази зона СЛУЧАЙНО има 6 рубежа изградени от РФ... И до колкото знам започнаха профилактично да изграждат още един.
144
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Русия си го получи по двуглавата морда и писъците над московските блата се превръщат в протяжен вой.
143
1
 
4
 
! Отговори
До Пимоция преди 6 месеца
Ми те приди българските медий бяха на ДПС или казано с други думи за путинофил кат тебе, на рашистан! :) Дано ме разбра, ха дано ама ... :)))))
142
5
 
8
 
! Отговори
Пимоция преди 6 месеца
В същото време САЩ тази година си купиха българските медии на промоция - за половин милион ще им казват, кое е фейк и кое може да публикуват.
141
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
То и тоя малоум*н сайт и непрестанен източник на дезинформация с краварските си клакьори, които не спират да ни убеждават как Русия потъвала. Едни и същи ботове по цял ден коментират срещу заплащане, ама живеем в 21 век и вече не се осведомяваме от вестник Работническо дело. Пишете кравофили не пречите на никого, само показвате колко сте евтини в очите на нормалните хора.
140
1
 
8
 
! Отговори
Тон преди 6 месеца
Виновни са тези които създават изкуственидържави !
139
2
 
13
 
! Отговори
До 160 преди 6 месеца
До ... Аз много вярвам на среднощното комюнике инфорбюро украинского наркоманчика. Заедно с милионите gжeHgъpu от "цивилизованият" запад чакам да видя на екрана клоуна - наркоман и след това с удоволствие си правя една хард xoMocekcya/\Ha оргия и си лягам щастлив.
138
1
 
18
 
! Отговори
Тон преди 6 месеца
Няма нужда някои да ни определя кое е дезинформация и кое не,обикновено когато ти натрапват едно и също постоянно ,това е дезинформация !
137
14
 
4
 
! Отговори
... преди 6 месеца
Ми киев направи пробив на юг! проби 2 линии рашистанска защита! Даже рашистанците пренасочиха "елитния" си десантен корпус от север го накараха да иде на юг! Но и там ги опукаха! При това при пробива все още не са се включили танковете Ейбрамс! :))))))))))) Вижте са ко продажни путинофили! Предайте по командата си верига нагоре да почнва оная .. у..ка песковия да почва да реве за ядрено оръжие! Щото инак пак ше ви го натаковат също като при Харков! :))))))))
136
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
След атаки на руската армия срещу пристанищната инфраструктура в Одеска област ГКПП между Украйна и Румъния временно преустанови работа. По-специално РВС удариха цел в района на Орловка, където се намира фериботната връзка между двете страни. Ефективността и успехът на руските удари се потвърждава както от местните власти на Незалежная, така и от кадри на "очевидци" - обикновени румънци заели място на "платформата за наблюдение", за да направят по-добро видео. Сега като временно решение на проблема се предлага на гражданите да използват ГКПП Рени.
135
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Киев призна, че РВС са унищожили място за сборка на украински ракети. "Това, което мога да ви кажа, е, че за съжаление Русия удари мястото, където се сглобяваха тези ракети", каза секретарят на СНС и отбрана на Украйна Алексей Данилов в интервю за испанския в-к ABC. Според Данилов това е причината Украйна да изнесе част от ракетното си производство извън страната. Той не каза какво е предприятието, където се произвеждат ракетите, както и не посочи вида им. В събота руското министерство на отбраната съобщи за 12 руски удара по украинската военна инфраструктура, които са довели до значителни щет
134
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Украинските нацисти "свалиха" още един западен политик. Председателят на Камарата на общините на Канада Антъни Рота подаде оставка на фона на скандал с поканата на Ярослав Хунка, ветеран от дивизията SS Галиция, в парламента. "Трябва да подам оставка като ваш говорител. Още веднъж изразявам дълбокото си съжаление, каза Рота в реч пред Камарата на общините." Коментар. Вие, господа, "цийвийлийзайтори", трябва да вземете решение - или сте против нацистите, или сте с тях. Тоест или свали кръста, или гащите да си сложите. И тогава вече няма да се налага да подавате оставка по такива причини.
133
2
 
4
 
! Отговори
2 преди 6 месеца
По някаква причина Полша, обидена от честването на нацистите, не иска оставката на министър-председателя Трюдо (който знаеше много добре за "тъмното минало" на укронациста Хунко), а само на председателя на Камарата на общините, който пое вината върху себе си. Очевидно полските власти са били повлияни от западната пропаганда, която омаловажава значението на скандала, наричайки Хунко само "свързан с нацистите". Трюдо просто обвини за всичко "руската пропаганда".
132
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Работи руската артилерия. Вражеската техника не е попаднала в обсега на ПТУР", пише той по думи на очевидци на място.
131
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Данните за настъплението на зомбитата на киевският наркокартел в посока Работино-Върбовое не са потвърдени. "Информацията за изумителното настъпление на зомбакнацистишена е лъжа", пише военният кореспондент Александър Сладков в своя канал. За липса на настъпление съобщава и военният кореспондент на RT Станислав Обищенко. "Ситуацията все още е съвсем нормална. Има движение на пехота и колесна техника под формата на пикапи и автомобили, подобни на бронетранспортьори през нощта, което трудно се разпознава с термовизионна камера. Работи руската артилерия. Вражеската техника не е попаднала в обсега
130
0
 
4
 
! Отговори
2 преди 6 месеца
В САЩ политиците често представят Русия и Китай като агресивни военни империи, които дебнат и гледат как да завладеят нови територии, а след това и целия свят. Това е добра психологическа техника, наречена проекция. Но единствената страна, която последователно прави това през последните 30 години, са Съединените щати. Не Русия или Китай, добави Джонсън.