Русия репетира "масиран ядрен удар" срещу противника

Кремъл се отказа от Договора за забрана на ядрените опити
Обновена: 26 окт 2023 07:13 | 26 окт 2023 07:13, Нели Христова
365
Русия репетира "масиран ядрен удар" срещу противника
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин проведе тренировка на силите за ядрено възпиране. Това се съобщава на официалния уебсайт на Кремъл.

В рамките на тренировката междуконтинентална ракета "Ярс" е била изстреляна от космодрума Плесецк по цел на полигон в Камчатка, а ракета "Синева" е била изстреляна от Баренцово море от атомната подводница "Тула".

Освен това, като част от тренировката, стратегически бомбардировач Ту-95МС извърши изстрелвания на ракети с въздушно базиране.

Както следва от доклада на министъра на отбраната Сергей Шойгу до Путин, ученията са включвали, наред с другото, "масиран ядрен удар на стратегическите настъпателни сили в отговор на ядрен удар на противника".

Днес Съветът на федерацията на Русия одобри закона за отказ от Договора за забрана на ядрените опити. Руските власти обясниха действията си с факта, че много други държави, особено Съединените щати, не са ратифицирали договора.

 

По-рано този месец Путин каза, че Русия е провела "последен успешен тест" на крилата ракета с ядрен двигател.

Експерименталното оръжие, обявено за първи път през 2018 г., беше приветствано като имащо потенциално неограничен обсег, но информацията на президента Путин не беше независимо потвърдена.

Последните тестове ще се разглеждат като демонстрация на сила, която съвпада с дератифицирането от Москва на международен договор за забрана на ядрени опити.

Парламентът приключи приемането на закон, който оттегля ратификацията на договора от Русия в сряда.

Путин призова министрите да подкрепят промяната, за да отрази позицията на Съединените щати, които подписаха, но никога не ратифицираха Договора за всеобхватна забрана на ядрените опити (CTBT).

CTBT, договорен през 1996 г., забранява "всякаква тестова експлозия на ядрено оръжие или друга ядрена експлозия" навсякъде по света.

Русия проведе пълномащабна инвазия в Украйна през февруари миналата година, което породи опасения за ядрена война.

През юни Русия разположи първата партида тактически ядрени оръжия в Беларус. Путин каза, че те ще бъдат използвани само ако територията или държавата на Русия е застрашена.

Правителството на САЩ казва, че няма индикации, че Кремъл планира да използва ядрени оръжия за атака срещу Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
от 1944 г. до 1947 г. България угоява 300 000 руска армия. Прес това време златните монети са иззети насилствено от населението, над 200 тона злато заминават за СССР, заедно с древни свещени книги и църковна утвар от манастирите, църкви, музеи и библиотеки
246
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ЕТО ПРИМЕР НА АНТИРУСКА ФАЛШИВА НОВИНА, НЕ ПИСАХТЕ ТАКА КОГАТО ТРЪМП ЕДНОСТРАННО ПРЕДИ ТРИ ГОДИНИ НАПРАВИ СЪЩОТО... КОЯ СТРАНА ЕДИНСТВЕНА Е ВСРИВИЛА НАД ГРАДОВЕ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ - САШ, АРЕ ЧАО
245
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Православието и славянството са двете оввчи кожи на хитрият руски вълк. -Пейо Яворов-
244
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Браво на Русия!
243
3
 
8
 
! Отговори
Натовчета, преди 6 месеца
още нищо не сте видели. Лошото е, че покрай сухото гори и мокрото. Види му се края на света, дето толкова го чакахме. :D
242
3
 
6
 
! Отговори
. преди 6 месеца
До ЯМБОЛИЯНали ше ти правят база, бе, я се кротни малко. Не, че ше ти помогне, ама ей тъй да има... Майка Русия не прощава на кравари.
241
3
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 месеца
Путин спомена преди време,че разработката на антигравитационен двигател е в напреднал стадий.Разбира се повече нищо не се чу за въпросното чудо,но въпрос на време е да го демонстрират.
240
5
 
4
 
! Отговори
Кога преди 6 месеца
ще репетират пробно бесене на Жужака
239
7
 
5
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 6 месеца
Русия си търси смъртта.
238
0
 
5
 
! Отговори
Хъшлака преди 6 месеца
За кой противник иде реч в заглавието?
237
19
 
7
 
! Отговори
запознат преди 6 месеца
Следващата стъпка на Русия е да излезе от договора за неразпространение на ядрените оръжия! Така всички държави които искат да отхвърлят американското робство, ще получат ядрено оръжие от Русия за да се защитават от американската империя на злото. Куба, Венецуела, Мексико, Никарагуа, Панама, Колумбия, Сирия, Египет, Ирак, Либия, това са само част от държавите които искат да притежават ядрено оръжие.
236
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 279Ако имаше поне малко хабер от история, за което претендираш, щеше да знаеш, че единствено ордите на Чингис Хан са победили един път Русия и след това никой друг.///Много си неук бе тавариш.Полски войски са влизали в Масква,а през 19120г.полската армия, разбива руските орди.Не един път Осмн.Империя е побеждавала Русия,Япония през 1903-5г.я помита, без руснаците да печелят битка.
235
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Само ше спомена така набързо 2 договора. Рижкия договор и Брест-Литовския мирен договор. А също така Одрински договор 1713, Белградски договор 1739, Парижки договор 1856, Портсмутски договор 1905. Аре, лека нощ!
234
0
 
16
 
! Отговори
Тъкмо се преди 6 месеца
Чудех кво стана с ядрените заплахи тия дни
233
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 267 Ха ха ха ... ***! Полша победила Русия, поради което 250 г е била част от руската империя. Пък и България победила Русия?!? И претендираш, че нещо знаеш от някъде??? Ти си фантазьор и позьор, който на всичкото отгоре не е образован. Няма смисъл да спорим повече. Сигурно и пияния Елцин, агент на САЩ е победа? Ако имаше поне малко хабер от история, за което претендираш, щеше да знаеш, че единствено ордите на Чингис Хан са победили един път Русия и след това никой друг.
232
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До СтингърЧо Джавелинов Не позна! Репетирали са екстрено издирване на мозък в кухата ти чутура, но се оказа, че кучета го яли и между ушите ти свири само вятъра
231
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А иначе кого са заплашили с ядрена атака Рашистита та така се е притеснил.
230
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Някой си фантазира за ядрена война и хората започват да развиват темата, че Русия ще използва атомна бомба. Русия няма да използва бомбата, защото в тази война няма да има победители.
229
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
голяма напаст са тия рашисти, явно искат да бъдат изравнени със земята, та света да си отдъхне от ядрени заплахи, войни и терор
228
0
 
3
 
! Отговори
Ким Чен Уй преди 6 месеца
Тия са по-гоуеми от нас!