Русия репетира "масиран ядрен удар" срещу противника

Кремъл се отказа от Договора за забрана на ядрените опити
Обновена: 26 окт 2023 07:13 | 26 окт 2023 07:13, Нели Христова
365
Русия репетира "масиран ядрен удар" срещу противника
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин проведе тренировка на силите за ядрено възпиране. Това се съобщава на официалния уебсайт на Кремъл.

В рамките на тренировката междуконтинентална ракета "Ярс" е била изстреляна от космодрума Плесецк по цел на полигон в Камчатка, а ракета "Синева" е била изстреляна от Баренцово море от атомната подводница "Тула".

Освен това, като част от тренировката, стратегически бомбардировач Ту-95МС извърши изстрелвания на ракети с въздушно базиране.

Както следва от доклада на министъра на отбраната Сергей Шойгу до Путин, ученията са включвали, наред с другото, "масиран ядрен удар на стратегическите настъпателни сили в отговор на ядрен удар на противника".

Днес Съветът на федерацията на Русия одобри закона за отказ от Договора за забрана на ядрените опити. Руските власти обясниха действията си с факта, че много други държави, особено Съединените щати, не са ратифицирали договора.

 

По-рано този месец Путин каза, че Русия е провела "последен успешен тест" на крилата ракета с ядрен двигател.

Експерименталното оръжие, обявено за първи път през 2018 г., беше приветствано като имащо потенциално неограничен обсег, но информацията на президента Путин не беше независимо потвърдена.

Последните тестове ще се разглеждат като демонстрация на сила, която съвпада с дератифицирането от Москва на международен договор за забрана на ядрени опити.

Парламентът приключи приемането на закон, който оттегля ратификацията на договора от Русия в сряда.

Путин призова министрите да подкрепят промяната, за да отрази позицията на Съединените щати, които подписаха, но никога не ратифицираха Договора за всеобхватна забрана на ядрените опити (CTBT).

CTBT, договорен през 1996 г., забранява "всякаква тестова експлозия на ядрено оръжие или друга ядрена експлозия" навсякъде по света.

Русия проведе пълномащабна инвазия в Украйна през февруари миналата година, което породи опасения за ядрена война.

През юни Русия разположи първата партида тактически ядрени оръжия в Беларус. Путин каза, че те ще бъдат използвани само ако територията или държавата на Русия е застрашена.

Правителството на САЩ казва, че няма индикации, че Кремъл планира да използва ядрени оръжия за атака срещу Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
7
 
13
 
! Отговори
ъ преди 6 месеца
Путин явно е спрял да лежи на пода и да върти очи. И е направил малка демонстрацийка на нюйоркските гърбоноси. Да си знаят.
205
9
 
15
 
! Отговори
world peace преди 6 месеца
За да има има мир, Путин и котилото му трябва да бъдат разстреляни с MG-42, защото има добър звук.
204
4
 
9
 
! Отговори
Хе хе преди 6 месеца
Тука спами един с промит от много гледане на Freedom tv мозък. Украйна от 20-на дни вече не е в световните новини. Само по Freedom пропагандистите продължават да се надлъгват.
203
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Русия е безпомощна, флота и се разпадна, духа на бойния състав (или което остана от него)- също! Презряни и и гледани навясякъде като прокажени ...с едно *** в кремълските бункери, което не знае на кой свят се намира...А вечно втората армия (попълнена с престъпници от затворите) вече става втора в махалата...тя хвърли най-модерните си "постижения" а беше бита и унижавана с.. оръжия, които са остарели и отписани от въоръжение, ръждясващи по складовете за бракуване на натовските държави...
202
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
БАЛОТАЖ МЕЖДУ хъкътъ-мъкътъ-мнян и търтеев ХАХАХАХАХАХ ТВА СОЦИОЛОЗИТЕ СКЪСВАТ ОТ СМЯХ С ПОРЪЧКОВАТА СИ СОЦИОПАТИЯ.
201
11
 
13
 
! Отговори
Петър преди 6 месеца
Щатите са заплашили Путин че ако използва тактическо ядрено оръжие на територията на Украйна, те ще предоставят същото такова на Украйна. И за разлика от Путин, тези си държат на думата и той го знае много добре.
200
7
 
9
 
! Отговори
р преди 6 месеца
Илон Мъск: " Само *** може да си помисли, че Украйна може да спечели войната"Нашият интерес е да спре войната в Европа. Не ме интересуват нито Украйна, нито Русия.
199
16
 
2
 
! Отговори
m преди 6 месеца
Нашият интерес е войната да спре веднага, а не да въоръжаваме Зеленски. След войната най-големият печеливш ще бъде Китай. Те ще превземат икономически Расия. А Расия ще се разпадне.Трябва да натиснем Зеленски да прави компромис и да подписва мира. Иначе оня ще му избие народа.
198
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 237, Засега укрите са плътно там, на дъното до крайцера москва, колкото и да не ти харесва. Укрия от 40 на 20 милиона вече, как е добре ли е а.
197
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
РФ отива при крайцера Москва. Това е реалността.
196
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нека репетира Русия, скоро ще и се наложи да се спасява от атомните бомби.
195
4
 
11
 
! Отговори
. Само 1 руско говно преди 6 месеца
спами във форума!
194
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Укрите и запада загубиха тотално и то смазващо, за жалост такива са фактите, Русия с нищожен ресурс на стара техника и минимални загуби просто смаза най многочислената армия в европата, въоръжавана и обучавана 10г от натото а целия запад е в рецесия, инфлация и фалити /факт/, колкото и минуси да слагате това са фактите, когато свърши горивото на бензиностанциите и храните в магазина или пък има и не можете да си го позволите, спокойно може да им сложите минусче, хахахахаха.
193
10
 
9
 
! Отговори
Зе преди 6 месеца
То според украинската пропаганда и Керченски мост не трябваше да има, ама ей го на. И кинжалите били анимация. Украйна с години живее в наркоманските фантазии на Зеленски.
192
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Проектът Украйна се закрива.
191
0
 
6
 
! Отговори
Миошо преди 6 месеца
Договора за ядрените опити никога не е ратифициран от САЩ. На 18.10.2023 САЩ правят изпитание на ядрено оръжие. САЩ никога не са признавали този договор но са искали други да го признават!
190
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Президентът на Молдова Мая Санду се срещна с официално признатият от ЕС президент на Беларус Светлана Тихановска: "Обсъдихме какви успехи постигна Молдова и какъв пример е това за Беларус".
189
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Руските войски разполагат с около 600 РСЗО, но украинските въоръжени сили успяха да унищожат 825 единици. Възможно е руският военно-промишлен комплекс спешно да изпрати допълнителни партиди РСЗО във войските, но не толкова много, че да надхвърлят декларираните от украинския генерален щаб 825 единици.
188
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Предвид последните загуби на ВСУ от 24 самолета за 5 дни - бъдещето на тези евроамерикански птички изглежда доста мрачно.
187
6
 
5
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 6 месеца
Руснаците са доста назад с тестовете на балистични ракети, в НАТО такива тестове се правят редовно. Поне са го снимали от 5 ъгъла да има матря'л за месец пропаганда.