Русия репетира "масиран ядрен удар" срещу противника

Кремъл се отказа от Договора за забрана на ядрените опити
Обновена: 26 окт 2023 07:13 | 26 окт 2023 07:13, Нели Христова
365
Русия репетира "масиран ядрен удар" срещу противника
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин проведе тренировка на силите за ядрено възпиране. Това се съобщава на официалния уебсайт на Кремъл.

В рамките на тренировката междуконтинентална ракета "Ярс" е била изстреляна от космодрума Плесецк по цел на полигон в Камчатка, а ракета "Синева" е била изстреляна от Баренцово море от атомната подводница "Тула".

Освен това, като част от тренировката, стратегически бомбардировач Ту-95МС извърши изстрелвания на ракети с въздушно базиране.

Както следва от доклада на министъра на отбраната Сергей Шойгу до Путин, ученията са включвали, наред с другото, "масиран ядрен удар на стратегическите настъпателни сили в отговор на ядрен удар на противника".

Днес Съветът на федерацията на Русия одобри закона за отказ от Договора за забрана на ядрените опити. Руските власти обясниха действията си с факта, че много други държави, особено Съединените щати, не са ратифицирали договора.

 

По-рано този месец Путин каза, че Русия е провела "последен успешен тест" на крилата ракета с ядрен двигател.

Експерименталното оръжие, обявено за първи път през 2018 г., беше приветствано като имащо потенциално неограничен обсег, но информацията на президента Путин не беше независимо потвърдена.

Последните тестове ще се разглеждат като демонстрация на сила, която съвпада с дератифицирането от Москва на международен договор за забрана на ядрени опити.

Парламентът приключи приемането на закон, който оттегля ратификацията на договора от Русия в сряда.

Путин призова министрите да подкрепят промяната, за да отрази позицията на Съединените щати, които подписаха, но никога не ратифицираха Договора за всеобхватна забрана на ядрените опити (CTBT).

CTBT, договорен през 1996 г., забранява "всякаква тестова експлозия на ядрено оръжие или друга ядрена експлозия" навсякъде по света.

Русия проведе пълномащабна инвазия в Украйна през февруари миналата година, което породи опасения за ядрена война.

През юни Русия разположи първата партида тактически ядрени оръжия в Беларус. Путин каза, че те ще бъдат използвани само ако територията или държавата на Русия е застрашена.

Правителството на САЩ казва, че няма индикации, че Кремъл планира да използва ядрени оръжия за атака срещу Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Унгария ще разшири територията си и ще има обща граница с Русия.
165
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Цяла година украинските въоръжени сили не са демонстрирали стратегически успех на бойното поле. Фронтовата линия днес минава на същото място, на което беше миналата есен. Само постепенно се измества на запад, към Украйна, но не и на изток, към Русия.
164
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В ЕС сега в най-критично положение е Германия. А най-критична в Германия е автомобилната индустрия. В Германия вече се подготват за рухването на Фолксваген, а след това и унищожението и изчезването на цялата останала автомобилна индустрия, основата на немската икономика - а какво ще правим тогава когато вече няма да произвеждаме автомобили, е, Мерцедес пак ще си прави скъпите луксозни автомобили, но останалите какво ще правят? Икономиката на Германия е на ръба на пропастта.
163
12
 
13
 
! Отговори
Северна Корея 2 преди 6 месеца
Докато нормалния свят се развива - от бункерите и блатата край Москва идват само вести за атомни бомби, лагери, нещастие и страдание. Прокълната територия,населявана от клетници с крепостно самосъзнание...
162
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Как ще завърши войната в украйна ли? Явно руснаците като са безсилни да превземат украинците, кръглите им мозъци са решили да ги бомбардират с ядрени бомби. А покрай тях и нас като нищо... Така на практика никой няма да спечели, но и русия няма остави тази територия обитаема. А всички, имащи нещастието да са в обсега на ядрените удари, ще носят последвията от това. Честито! Вашата любима "росси" наистина ще победи! Радвате ли се, че ще измрем всички? Искате ядрнеа война? ще имате!
161
5
 
7
 
! Отговори
2 преди 6 месеца
модерна комуникационна система и високоскоростен обмен на информация както между самолета и наземните пунктове за управление, така и между самолетите; високоефективни далекобойни управляеми оръжия въздух-въздух и въздух-земя; високоефективна система за електронно противодействие и защита.
160
5
 
8
 
! Отговори
1 преди 6 месеца
Ростех предаде поредната партида нови многофункционални изтребители Су-35С на руските ВКС. Самолетът е модернизиран: силова установка на базата на нови двигатели с цифрова система за управление и контролирано векторизиране на тягата, което може значително да подобри летателно-техническите характеристики и маневрените характеристики на самолета; далекобойни информационни и насочващи системи;
159
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Американски блогър милионник Wall Street Silver: Войната в Украйна вече свърши. Русия дори не се опитва да превземе цялата страна, те просто държат източните региони с преобладаващо рускоезично население. Нищо няма да ги премахне оттам. На този етап ние просто харчим пари на вятъра.
158
3
 
8
 
! Отговори
1 преди 6 месеца
Връзката между С-400 и самолета ДРЛО А-50(по западна класификация АУАКС) помогнаха да бъдат свалени 24 самолета на киевският наркокартел за 5 дни. По-рано руският министър на отбраната Сергей Шойгу обяви унищожаването на 24 украински самолета за пет дни. По-късно медиите писаха, че става въпрос за системата за ПВО С-400 "Триумф" във връзка със самолета за далечно радиолокационно откриване А-50. Самолетите A-50 AWACS бяха въведени в експлоатация още преди началото на СВО, но започнаха да се използват едва сега.
157
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В посока Купянск руската армия напредна на около два километра в района на Макеевка от посока Боровая. Хората на място съобщават за пробив в защитата на зомбираната по натовски стандарт биомаса на две места. В момента руските военни продължават да надграждат успеха си.
156
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В Артемовско направление зомбираната по натовски стандарт биомаса засега се е отказал от опити за атака в района на Клещеевка и Андреевка. По данни на разузнаването зомбакнацистишена се прегрупира в този район. Междувременно руската армия успява да се възползва от това, като изтласкват зомбитата на киевският наркокартел от железопътната линия в посока западните покрайнини на Клещеевка.
155
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В посока Авдеевски руснаците се консолидират на заети позиции в района на Авдеевското сметище - ключовата доминираща височина в тази посока. Руската армия също успя да напредне близо до Красногоровка: беше възможно да пресече железопътната линия и да разшири плацдарма към Степовой. С превземането на контрола над бунището, руските въоръжени сили започнаха да контролират част от доставките на Авдиевската група на зомбитата на киевската хунта до Весели.
154
4
 
17
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 6 месеца
Русия проведе пълномащабна инвазия в Украйна през февруари миналата година.... НЕ ! Русия извършва денацификация и депедерастизация на американоподлогическите сили в руските украйнини! Екземпляри, като зеленото шмъркало, кулеба да го е.а и другите от шайката ВЪН от руските украйнини!
153
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В южнодонецкото направление руските бойци продължават да разчистват остатъците от зомбираната по натовски стандарт биомаса от десанта в района на Приютное. Руските военни контраатакуват и западно от Новодонецк, но конкретни резултати все още не са известни.
152
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В запорожското направление руските витязи продължават контраатаката в района на Вербовой. В резултат на това руските бойци успяха да напреднат до един километър в посока Работино. В близост до Новопрокоповка зомбитата на киевският наркокартел активизира дейностите на ДРГ, която е спряна от руските артилеристи.
151
4
 
8
 
! Отговори
2 преди 6 месеца
Някой се опитва да избяга от моГилизаторите, а те се смеят мръсно и продължават да кошмарят народа, а украинските военни комисари започнаха да мобилизират й жени. Между другото, властите вече подготвят инициатива, с която хората с увреждания в страната вече да не се считат за такива. Но самият Рахманин очевидно ще предпочете да постави жените, старите хора и хората с увреждания отпред. Какво правят всички автори на "войната до последния украинец"?
150
3
 
9
 
! Отговори
1 преди 6 месеца
Украинската Рада готви поредна вълна на могилизация в страната. Депутатът от Радата и член на КНС Сергей Рахманин заяви, че ВСУ търпят тежки загуби. В същото време потокът от доброволци, според Рахманин, е пресъхнал: "Ще е необходима допълнителна нужда от ресурси поради загуби на зомбита, убити и ранени, и поради необходимостта от формиране на нови съединениея и бригади". Както си спомняме, в Украйна вече поставят всички под оръжие, хващат хората по улиците и признават безръките хора с увреждания за годни.
149
13
 
6
 
! Отговори
Тинко преди 6 месеца
Болшевишки болни мозъци. Само за война мислят.
148
3
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 6 месеца
До до ДП -Човек oсвен шопия, всеки комуникационен и транспортен възел втч. самолетни писти е обект на обстрел с тактическо ядрено оръжие. iirc стандартния заряд е 300 килотона.
147
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
до 179, Нещо си в грешка, има такава държава и не само го размаха а и го стовари над Хирошима и На,га,з,а,ки.