Русия репетира "масиран ядрен удар" срещу противника

Кремъл се отказа от Договора за забрана на ядрените опити
Обновена: 26 окт 2023 07:13 | 26 окт 2023 07:13, Нели Христова
365
Русия репетира "масиран ядрен удар" срещу противника
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин проведе тренировка на силите за ядрено възпиране. Това се съобщава на официалния уебсайт на Кремъл.

В рамките на тренировката междуконтинентална ракета "Ярс" е била изстреляна от космодрума Плесецк по цел на полигон в Камчатка, а ракета "Синева" е била изстреляна от Баренцово море от атомната подводница "Тула".

Освен това, като част от тренировката, стратегически бомбардировач Ту-95МС извърши изстрелвания на ракети с въздушно базиране.

Както следва от доклада на министъра на отбраната Сергей Шойгу до Путин, ученията са включвали, наред с другото, "масиран ядрен удар на стратегическите настъпателни сили в отговор на ядрен удар на противника".

Днес Съветът на федерацията на Русия одобри закона за отказ от Договора за забрана на ядрените опити. Руските власти обясниха действията си с факта, че много други държави, особено Съединените щати, не са ратифицирали договора.

 

По-рано този месец Путин каза, че Русия е провела "последен успешен тест" на крилата ракета с ядрен двигател.

Експерименталното оръжие, обявено за първи път през 2018 г., беше приветствано като имащо потенциално неограничен обсег, но информацията на президента Путин не беше независимо потвърдена.

Последните тестове ще се разглеждат като демонстрация на сила, която съвпада с дератифицирането от Москва на международен договор за забрана на ядрени опити.

Парламентът приключи приемането на закон, който оттегля ратификацията на договора от Русия в сряда.

Путин призова министрите да подкрепят промяната, за да отрази позицията на Съединените щати, които подписаха, но никога не ратифицираха Договора за всеобхватна забрана на ядрените опити (CTBT).

CTBT, договорен през 1996 г., забранява "всякаква тестова експлозия на ядрено оръжие или друга ядрена експлозия" навсякъде по света.

Русия проведе пълномащабна инвазия в Украйна през февруари миналата година, което породи опасения за ядрена война.

През юни Русия разположи първата партида тактически ядрени оръжия в Беларус. Путин каза, че те ще бъдат използвани само ако територията или държавата на Русия е застрашена.

Правителството на САЩ казва, че няма индикации, че Кремъл планира да използва ядрени оръжия за атака срещу Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
7
 
17
 
! Отговори
СтингърЧо Джавелинов преди 6 месеца
Пак не сте разбрали, репетирали са мумифицирането на късокракия великан и поставянето му до мумията на другото Жуже в мавзолея!
225
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
до 271, Бе на САЩ не им се занимава с раздутия балон Русия ама нещо от 80 години мъчат да го спукат и все не успяват, а и най лошото е, че балона е пълен с газ, петрол и кво ли не, а всички много добре знаем, че къде замирише на петрол и краваря е веднага там да "спасява, двмократизира и помага", да не се окаже накрая, че русия ще спука празния балон САЩ.
224
5
 
15
 
! Отговори
Пияни рашки преди 6 месеца
Всеки ден едно и също... Заплашват с ядрена война.. Кой точно ще атакуват с ядрена ракета? САЩ ли? Англия ли? Германия ли? Нали един час след това Москва, Петербург и останалите 10 големи руски градове ще са на пепел.
223
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бавно и методично путлериста ибава мамата на укрия,еврогейщината и краваря.Знам 100 начина да изкарам Руската мечка от бърлогата й, но нито един да я върна обратно-Бисмарк.
222
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Укрите и запада загубиха тотално и то смазващо, за жалост такива са фактите, Русия с нищожен ресурс на стара техника и минимални загуби просто смаза най многочислената армия в европата, въоръжавана и обучавана 10г от натото а целия запад е в рецесия, инфлация и фалити /факт/, колкото и минуси да слагате това са фактите, когато свърши горивото на бензиностанциите и храните в магазина или пък има и не можете да си го позволите, спокойно може да им сложите минусче, хахахахаха.
221
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Така лекомислено се изказваш, сякаш някой някога е победил Русия?" / Полша е побеждавала неведнъж Русия. Ако беше учил, щеше да знаеш. Да победиш някой, не значи както вие хората с детския акъл си мислите да му вземеш земята и да го владееш за векове и да му наложиш езика си вероятно и т.н. Реално дори и България исторически е имала моменти в които да е една от причините Русия да подпише пораженето си. Не сама, отново с поляци, но Русия е признала поражението си.
220
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Възмутен 259 Нещо свястно и цивилно, като например "цивилизованите" бомбардировки с ядрени бомби на Хирошима и Нагазаки например, от "добродушните", "миролюбивите" и "мега демократични" САЩ?
219
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 264, Марширували!??? А да си чувал, че докато са били в Москва полаците са яли месо от труповете на други поляци, защото руснаците първо са ги обсадили, после разбили и после Полша е била повече от 250 г част от руската империя? Той и Наполеон е "марширувал" в Москва но на връщане е върнал само 1/5 от хората си, с които е дошъл до Москва. Така лекомислено се изказваш, сякаш някой някога е победил Русия? Какво ще кажеш за Антантата - всички западни сили и САЩ, какво постигнаха?
218
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"На целия Свят е ясно, че щом сили като Наполеон и Хитлер бяха разглобени на части в Русия" / Пич, Русия е голяма сила, спор няма. Но ако беше учил история, щеше да си чувал, че едни обикновени поляци на два пъти са марширували в Москва.
217
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Иска ми се ако има ядрена атака, първата ракета да падне точно там където съм аз! Ако може тая ракета върху главата ми да падне, да приключи за мен всичко за части от микросекундата!
216
7
 
9
 
! Отговори
CTBT преди 6 месеца
На целия Свят е ясно, че щом сили като Наполеон и Хитлер бяха разглобени на части в Русия, то хибридната нацийка от 20 минутки наречена с името на цял континент няма как да постигне фрагментирането на Русия ;) Всичко друго е пиккаене срещу силен вятър :)))
215
8
 
7
 
! Отговори
Сергей Шойгу преди 6 месеца
Не трябваше да ръчкате руската мечка...
214
7
 
8
 
! Отговори
Майната ви.... преди 6 месеца
Русия почина , но Шойгу не смее да му каже ,че му е студено в Сибир.
213
6
 
5
 
! Отговори
m преди 6 месеца
Нашата армия отиде да помага на Украйна.Преди 1 час премина Дунав мост с .... едно такси.
212
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Може - репетира! Останалите пишат коментари )
211
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Ако на стената е окачена заредена пушка в първо действие, то до последното, тя ще гръмне". Станиславски.
210
1
 
2
 
! Отговори
Как преди 6 месеца
Само врътка очички, ей!
209
3
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 6 месеца
Както каза нашият гений от Харвард: - Бензиностанция с ракети...
208
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Залужни къде е ?
207
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Толкова много руски фашисти,комунисти и копейки драскат по вестниците,а на изборите едва десетина процента. Чудите се защо? Ами другите работят.