ДАНС гони руския журналист заради шпионаж

Има и забрана да влиза на територията на ЕС
Обновена: 1 ное 2023 13:24 | 1 ное 2023 13:24, Стела Стоянова
94
ДАНС гони руския журналист заради шпионаж
Снимка БГНЕС

Председателят на ДАНС е издал заповед за отнемане на статут за пребиваване, акредитация за работа като журналист, експулсиране и забрана за влизане на територията на Европейския съюз на руския гражданин Александър Гацак.

Заповедта е издадена поради наличието на достатъчно данни, че под прикритието на журналист Гацак е извършвал разузнавателна дейност у нас, съобщава БНТ.

Гацак е бил призован за връчване на заповедта в дирекция "Миграция" на МВР на 29 септември, а по-късно и в ДАНС. Не се е явил и ДАНС са поискали съдействие от МВнР за връчване чрез посолството на Руската федерация в София.

Още по темата
Александър Гацак е кореспондент на вестник "Русийска газета" у нас. Вчера изданието публикува информация по случая, от която става ясно, че Гацак е информиран за действията на българските власти от Руското посолство в София и оттогава се намира на територията на посолството и не я е напускал.

Случаят провокира и остър коментар от страна на руското външно министерство. В "Телеграм" говорителят на ведомството Мария Захарова написа, че Русия ще предприеме ответни мерки на действията на българските власти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
дано шпионажа не се окаже като сигнала за фалшифицирането на машинния код, данс сега се опитват да омилостивят народната присъда ли, че обслужиха нечий интерес?
53
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В момента основната задача на руската армия е да разпръсне силите на ВСУ по цялата линия на фронта, за да попречи на противника да натрупа големи резерви на едно място. Русия няма да предприема мащабни действия докато първо не дойдат F-16 и после ще чака изборите в САЩ есента 2024
52
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
С-400 вече работят заедно с А-50.
51
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ДАНС напоследък какво са решили да се правят на интересни!? Нещо май са се загрижили да не ги уволнят и имитират някакви активности.
50
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Въпросът с Украйна може да се реши достатъчно бързо, за 3 дни, за седмица, в Русия знаят как да стане. Но Киев не е целта. Целта на СВО е друга. Сега западният бюргер си седи доволно пред телевизора и всеки месец идват и му казват - дай 200 евро, за Украйна трябват, и му ги взимат. Целта на СВО е тези 200 евро да станат 500, после 1000, а след това и децата му да се доведат да воюват в същата тази Украйна. Корейската народно-демократична република ще се погрижи за изобилие от снаряди за руската артилерия.
49
2
 
3
 
! Отговори
нова менталност преди 6 месеца
Германският министър на отбраната Борис Писториус призова за нов менталитет на обществото - "Ние трябва да станем способни да воюваме" Verteidigungsminister Pistorius fordert angesichts Krisen wie in Nahost eine neue Mentalitаеt in der Gesellschaft. "Wir muessen kriegstuechtig werden", sagt er im ZDF.
48
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Руснаците са свалили украинска Баба Яга в Крим!
47
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
A какво става с визите за САЩ, след 30 години 6лизане на американски гъзоBе, българите могат ли свободно без визи да пътуват в САЩ като западно европейци, или българите са нещо втора категория хора?
46
4
 
7
 
! Отговори
До 50ти Надявам се преди 6 месеца
тpoлиш просто, защото ми изглеждаш твърде доволен от факта, че те готвят за пушечно месо срещу Русия.
45
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Тайм": Зеленски смята, че светът е уморен от войната, а Западът го е предал! Уморен от войната! А Русия още не е започнала да воюва!
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В Унгария никога не хващат руски шпиони!
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И тук, някои емблематични коментатори изчезнаха.....
42
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 6 месеца
шпионират ни насраните ***
41
2
 
4
 
! Отговори
КуКлус преди 6 месеца
Отец Иван и журналиста Киприян ......вършат работа колкото цялото ЦРУ !
40
3
 
9
 
! Отговори
ХХХ преди 6 месеца
Интересното е как от както стана на мода "руския шпионаж" ....изчезна всякакъв вид подобна дейност ....ЦРУ и МОСАД да биват закривани ! Руснаците им скриха шапките.....едни журналисти и попове вършат работа колкото на онея цели агенции, бюра и т.н. седетки хиляди хора живеещи само за тази цел !
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Седми леопард за последната седмица.
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Урсула и Борел в Буча с покрусени лица, облечени в черно снимани пред черни пластмасови чували пълни с трупове на няколко седмици (чакали са Урсула и Борел и не се разлагат в жегата) - снимките се тиражираха масово от "свободните" "цивилизовани" медии. Отвратително висшите чиновници на EС участват с пошла, гнусна измама. Както измамата ковид-19, измамата с ваксините, измамата наречена Зелена сделка и климатични промени. Какво прави България в този отвратителен извратен съюз? Неноpмалници и извpатеняци!
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Всеки политически зависим когато сгафи и веднага вади анти-руската карта. Така е с Боко-тиквата, така стана и с ПеИЦки а сега и Дансаджии.Комичното е че булгарише народец е толкова смотан че не вдява какво става а западняците са или много наивни или тотално не им пука (по-скоро и двете).
36
3
 
3
 
! Отговори
лошо преди 6 месеца
Мумчету работило и ся кво? Гоним го. Има челяд да храни у Русията. Г-жа Митрофанова ще трябва да му отпусне целева пенсия за дяцата. Завалла...
35
3
 
10
 
! Отговори
хаха преди 6 месеца
Кои чужди служби казаха на ДАНС, че този е шпионин или директно от Посолството получиха нареждане? Как пък само руски шпиони ловят бре, поне един от друга страна за цвят да хванат, че така много нагласено излиза.