ДАНС гони руския журналист заради шпионаж

Има и забрана да влиза на територията на ЕС
Обновена: 1 ное 2023 13:24 | 1 ное 2023 13:24, Стела Стоянова
94
ДАНС гони руския журналист заради шпионаж
Снимка БГНЕС

Председателят на ДАНС е издал заповед за отнемане на статут за пребиваване, акредитация за работа като журналист, експулсиране и забрана за влизане на територията на Европейския съюз на руския гражданин Александър Гацак.

Заповедта е издадена поради наличието на достатъчно данни, че под прикритието на журналист Гацак е извършвал разузнавателна дейност у нас, съобщава БНТ.

Гацак е бил призован за връчване на заповедта в дирекция "Миграция" на МВР на 29 септември, а по-късно и в ДАНС. Не се е явил и ДАНС са поискали съдействие от МВнР за връчване чрез посолството на Руската федерация в София.

Още по темата
Александър Гацак е кореспондент на вестник "Русийска газета" у нас. Вчера изданието публикува информация по случая, от която става ясно, че Гацак е информиран за действията на българските власти от Руското посолство в София и оттогава се намира на територията на посолството и не я е напускал.

Случаят провокира и остър коментар от страна на руското външно министерство. В "Телеграм" говорителят на ведомството Мария Захарова написа, че Русия ще предприеме ответни мерки на действията на българските власти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Минчо Минчев преди 6 месеца
До Христо ХристовКак кога.Първо Бойко Бойков,пардон-борисоф.
33
2
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
До 31 " ... у нас няма хамериканци няа турци" - има, но на 2 Април САМИ избрахте с огромно мнозинство да им слугувате. Факт.
32
2
 
5
 
! Отговори
Вижте ги преди 6 месеца
ДАНС е Американска, Германска, Турска... Агенция но не и Българска, за толкова години не са спасили нито един Българин, нито един - нагли еничари!Един Българин не са спасили!
31
1
 
3
 
! Отговори
Бре-е-й! преди 6 месеца
ДАНС жъне успех след успех: за един месец разкри един руски архимандрит, един беларуски свещеник, един български зам-министър (специалист по блестящите изборни победи в стила на Бай *** Балкански, Гочоолу, Дочоолу и Денко Харсъзина), един руски журналист. Денков трябва да поиска за зам.-шефа на ДАНС не уволнение, а орден "Стара планина". Да, ама не! Това би казал покойният колега на руския журналист Петко Бочаров. Денков е съпартиец на син на ДС и двамата лансират за кмет на София внук на ДС...
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
След като се нафака с изборите и спря машинното гласуване,данс търси реванш като ужким атакува посолствоТО.
29
3
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
А на денков и шарлатаните му, кога?
28
1
 
6
 
! Отговори
Ако РФ преди 6 месеца
подгони български журналист за шпионаж то това би се тълкувало като "брутално погазване на свободата на словото и тотална тирания над човешките права". Прави ли съм?
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ДАНС е Американска, Германска, Турска... Агенция но и Българска, за толкова години не са спасили нито един Българин, нито един - нагли еничари!
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
*** таз Русия, само руснаци шпионират у нас няма хамериканци няа турци....смех!))))
25
2
 
4
 
! Отговори
Вижте ги преди 6 месеца
ДАНС е Американска, Германска, Турска... Агенция но и Българска, за толкова години не спасили нито един Българин, нито един нагли еничари!
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
лов на вещици продължава..
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
това се казва "свобода на словото". рийте, рийте.....
22
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
хаха тия па, ай сменете малко сценария, че вече става смешно, все някой я шпионира тази България, дето е като разграден двор и всичко е ясно, на всички отвън.
21
9
 
13
 
! Отговори
Х преди 6 месеца
С тоя "шпионаж" се и изтъркахте. Измислете нещо ново фашаги долни!
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сега ДАНС руска агенция ли е за ПП и ДБ?
19
9
 
9
 
! Отговори
Бедняците преди 6 месеца
Бедняците на изток ги крепи ядреното оръжие дето САЩ в началото на 90-те им подари на добра воля. Сега плашат именно с него. Ако не беше то, САЩ да са ги потрепали до сега. Жалка страна е Русия и добре, че България скъса всички връзки с нея. ЕС и НАТО е нашето бъдеще. Няма друга алтернатива!
18
9
 
11
 
! Отговори
питанка.... преди 6 месеца
Интересно, какво ли толкова може да е шпионирал в БГ- то!?
17
11
 
13
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 6 месеца
Не веднъж съм писал,че най-големият враг на България е русия и подкрепящите я комунисти (бивши и настоящи) и русофилите,които винаги са били и ще бъдат против България,ако нещо засегне,макар и малко,руските интереси у нас.Има ли руснаци-има проблем,има ли ***,альоша и други паметници на руските окупатори- значи имаме много голям проблем и докато те съществуват България ще стои на дъното на всяка европейска класация-и по развитие,и по жизнен стандарт.
16
5
 
7
 
! Отговори
2007 преди 6 месеца
Ако му е чиста работата, що се крие като мишка под полата на съветския нафталин Митрофанова в посолството?Да ги гонят всичките най-накрая!Само мръсотии ни правят!Колкото по-далече от Русия, толкова по-добре!
15
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Крайно време е всичките ватттници със статут за пребиваване да получат шут в гз и обрато в Блатная. Прооссията е враг на БГ още от освобождението. На нея приятели не и трябват, а само роби, не случйно е тюрмата на народите.