ДАНС гони руския журналист заради шпионаж

Има и забрана да влиза на територията на ЕС
Обновена: 1 ное 2023 13:24 | 1 ное 2023 13:24, Стела Стоянова
94
ДАНС гони руския журналист заради шпионаж
Снимка БГНЕС

Председателят на ДАНС е издал заповед за отнемане на статут за пребиваване, акредитация за работа като журналист, експулсиране и забрана за влизане на територията на Европейския съюз на руския гражданин Александър Гацак.

Заповедта е издадена поради наличието на достатъчно данни, че под прикритието на журналист Гацак е извършвал разузнавателна дейност у нас, съобщава БНТ.

Гацак е бил призован за връчване на заповедта в дирекция "Миграция" на МВР на 29 септември, а по-късно и в ДАНС. Не се е явил и ДАНС са поискали съдействие от МВнР за връчване чрез посолството на Руската федерация в София.

Още по темата
Александър Гацак е кореспондент на вестник "Русийска газета" у нас. Вчера изданието публикува информация по случая, от която става ясно, че Гацак е информиран за действията на българските власти от Руското посолство в София и оттогава се намира на територията на посолството и не я е напускал.

Случаят провокира и остър коментар от страна на руското външно министерство. В "Телеграм" говорителят на ведомството Мария Захарова написа, че Русия ще предприеме ответни мерки на действията на българските власти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
9
 
10
 
! Отговори
Истината преди 6 месеца
В Русия има мноого часови зони. Ето например в Москва е 23:00ч., а в Петербург е 22:00ч. А в останалата част на Русия е.....1992-ра година.
13
11
 
14
 
! Отговори
България преди 6 месеца
България ще просперира само когато изгони всичко руско де мърда на наша територия. Такъв душманин като руснаците на България няма на тая планета!
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нещо не разбирам, ако наистина е уличен в шпионаж защо само гонят, а не го съдят? Доколкото знам журналистите нямат дипломатически имунитет.
11
11
 
6
 
! Отговори
Ваня преди 6 месеца
Долу ръцете от почетния журналист! Свобода на словото!
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Руската агентура ДАНС гони руския журналист за замазване на очите и имитиране на дейност, докато в същото време не спира да обслужва руските интереси по всички възможни начини
9
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ДАНС да изгони всички руснаци от територията на страната- само проблеми създават, шпионират и са с насаденото си имперското убеждение, че България им принадлежи. Много са нагли!
8
4
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
До За ЕС и НАТО да ти имам европейската България - османлиец такъв
7
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не беше така. И не беше тоталитаризъм. Беше много по-свободно от сега и много по-добре се живееше.
6
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Шпионин ли е или е критикувал прекалено много.
5
14
 
16
 
! Отговори
За ЕС и НАТО преди 6 месеца
Руснаците трябва да разберат, че не са добре дошли в Европеийска България!
4
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Русия няма нужда да прави абсолютно нищо за да излезе победител. Победата ще и бъде поднесена на тепсия. Само трябва да удържи позиция и да чака. Това е. Русия има ресурси и всичко, Русия е самодостатъчна, и ще чака до последния украинец, а после и до последния европеец. Може да произвежда снаряди до безкрайност, а за по евтино и Корейската народно демократична република ще и доставя изобилие от снаряди. Европейците могат да наливат милиарди, а като свърши украинското пушечно месо, могат да доставят европейско месо, до последния европеец докато не стане на каймa от руската артилерия.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
кат са продааме сме напрао наведени и хванати за палците на краката...същото беше при тоталитаризма. поне с тва можем да се похвалим, наште са най-продажни, ама нали знаете най-долните гледат да изплуват най-високо и да поемат контрола..
2
3
 
3
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 месеца
Така си и мислех. Не е без нищо нещо.
1
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
колко са изостанали , срам , срам