The Telegraph: Владимир Путин планира да воюва до 2027-2028 години

Русия вече възстановила огневото си предимство от началото на войната
27 яну 2024 22:15, Анисия Иванова
465
The Telegraph: Владимир Путин планира да воюва до 2027-2028 години
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия е готова да се бие още няколко години, защото Владимир Путин вярва, че икономическата мобилизация ще обърне хода на войната в Украйна. „Сега сме в сценарий, при който Русия харчи 40% от БВП за тази война – това е повече, отколкото за здравеопазване и образование“, каза западен служител пред британския The Telegraph. Трудно е да се оцени мащабът на прехода на Русия към военна икономика, тъй като информацията за отбранителната индустрия е класифицирана и пропагандата само я преувеличава. Експертите обаче са убедени, че руският военно-промишлен комплекс е опасен и активно се развива. По данни на руското Министерството на отбраната на през изминалата година Русия е произвела 1530 танка и 2518 бойни бронирани машини. Производството на танкове се е увеличило с 560%, а на бронетранспортьори с 350%.

Анонимни западни служители отбелязаха, че Русия планира да произвежда 2 милиона артилерийски снаряда годишно, двойно повече от очакваното от западните разузнавателни агенции. „Като добавим към това доставките на снаряди, ракети и дронове от Иран и Северна Корея, Русия вече ще е възстановила огневото си предимство, което имаше в началото на войната“, отбелязват журналистите.

В статията се отбелязва, че въздействието на развитието на руския военно-промишлен комплекс върху бойното поле е „мигновено и очевидно“. По-специално, украинските пехотинци нямат необходимата огнева подкрепа на фона на руските атаки.

Според изданието Русия все още не може да произведе достатъчно оръжие, за да извърши голяма офанзива тази година. „Те говорят за мобилизиране на своята отбранителна индустрия през следващите три години, което означава, че се стремят да водят война поне три до четири години“, каза вътрешен човек от отбраната.

Както беше отбелязано, ако Западът не действа, Украйна рискува да загуби войната и сега има тревожни сигнали, че в този случай руските войски ще отидат по-далеч, отбелязва се в материала, цитиран от украинската агенция УНИАН.

Западните санкции не пречат на Русия да произвежда оръжия, а само я принуждават да харчи допълнителни пари за всеки компонент.

Въпреки това руската военна машина има проблеми с нискокачествени резервни части и липсата на квалифицирана работна ръка. Дори военно-промишленият комплекс от съветското наследство не може да се справи с мащаба на съвременната война. Много ракети, произведени в Русия, не отговарят на изискванията и въпреки увеличеното производство, вражеските заводи „едва се справят с поръчките“. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


465
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
2
 
12
 
! Отговори
ясно преди 3 месеца
Очертава се голям дефицит в световен мащаб на перални Русия ги изкупува заради електронните чипове нужни за техните ракети , а също и дронове играчки
242
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Излагация беше войната в Афганистан.. влязоха 2001 а си тръгнаха 2020 без даже да победят и не някой си а талибаните !!!
241
18
 
12
 
! Отговори
Грозната истина преди 3 месеца
Три дневната операция, се превръща в 7 години излагация
240
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А и Полша беше по малка от Украйна и по население и по територия
239
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кво стана нашите смели сорос. Управляващите що не кажат на Турция че граничарите са изпълнявали служебни задължения и няма да бъдат предавани на Турция мълчат... Нали са много смели....
238
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украинците свършвят просто тогава... Със сегашните темпове - след максимум 2 год... Когато свършат укрите ще пуснат поляците под ножа.. които ще бъдат разгромени дори по бързо - защото руската военна машина ще е набрала обороти
237
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Зозо Е това от две години го слушаме ,а къде е калная
236
16
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 3 месеца
Хахаааа, блатната държави си върви към фалит както винаги. Нищо ново. 40% от БВП за войната :))))))))))))))))))))))))))))))
235
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бе той планираше и Кийв за три дни, че и на Вашингтон, на Вашингтон. Сега наскоро официално вече и Аляска наша. Ама плановете му нещо все криви излизат. Що така
234
7
 
18
 
! Отговори
бай Гошо преди 3 месеца
да де, ама същите теа от "Телеграф" преди тръбяха ама много уверено, че видите ли "ракетите на Русия са на привършване", те имат "огромни и неразрешими проблеми", "икономиката им ще се срути всеки момент", "народното недоволство ще доведе до избухване на бунтове от все страни", и т.н., и т.н., все в иоя смисъл...Вижда са колко са им читави aнaллизaтoритe, и информаторите. Щом им харесват такива 'проблемни теми',да вземат да се концентрират върху техните си,напр. в патриотичния и смел щат Тексас
233
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А до кога планира да е жив?
232
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Strah trese evropa izgoda za kravarte i pri tyah polojenieto nee rozovo za teksas vsicki milcat
231
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не е имало и няма никой вечен - особено покрай отворени прозорци, развита "парфюмерийна промишленост" тип новиновичоки производни - чайчета с жизнено-опасни подсладители и тем подобни кагебейски практики..НО най вече пара и власт в неограничени по кремълски размери и възможности - на Вовка му идва времето-като на всеки -особено около тези "бонуси" и с такива световно вредни последствия и щети - ще го оправят хората около него - друг начин няма поне за сега а и пред оная с косата всички са равни
230
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Как ще воюва като умря преди две години ?!? Това е двойник или тройник . Пък и ракетите им свършиха седмица след началото на войната !!
229
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Как ще воюва още 5 години, нали беше болен от всички ракове на света
228
14
 
9
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 3 месеца
Мисля че вече ,Русофилията трябва да се подвежда под съдебна отговорност!Русофилията ,е равносилно на шпионажа ,и трябва да се вкарат във затвора,всички русофили!!!
227
4
 
7
 
! Отговори
мужик преди 3 месеца
Ще воюваме докато Червената армия достигне Атлантика!!!!! До 27-28 е добър срок, само да се оправим с инатливите нацисти и останалите набързо ще ги оправим.
226
7
 
7
 
! Отговори
Със сигурност преди 3 месеца
Джуджето от червенясалия бункер ще воюва, ама ако остане жив. Но и да остане жив ще воюва срещу осъзнатите негови подчинени, които ще се стремят да го унищожат. И бай дъ уей ще успеят да го свиртнат.
225
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Той и Хитлер си воюваше воюваше па накрая се гръмна
224
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще воюва и в отвъдното там ще взриви на сатаната казана за да не ври в него