The Telegraph: Владимир Путин планира да воюва до 2027-2028 години

Русия вече възстановила огневото си предимство от началото на войната
27 яну 2024 22:15, Анисия Иванова
465
The Telegraph: Владимир Путин планира да воюва до 2027-2028 години
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия е готова да се бие още няколко години, защото Владимир Путин вярва, че икономическата мобилизация ще обърне хода на войната в Украйна. „Сега сме в сценарий, при който Русия харчи 40% от БВП за тази война – това е повече, отколкото за здравеопазване и образование“, каза западен служител пред британския The Telegraph. Трудно е да се оцени мащабът на прехода на Русия към военна икономика, тъй като информацията за отбранителната индустрия е класифицирана и пропагандата само я преувеличава. Експертите обаче са убедени, че руският военно-промишлен комплекс е опасен и активно се развива. По данни на руското Министерството на отбраната на през изминалата година Русия е произвела 1530 танка и 2518 бойни бронирани машини. Производството на танкове се е увеличило с 560%, а на бронетранспортьори с 350%.

Анонимни западни служители отбелязаха, че Русия планира да произвежда 2 милиона артилерийски снаряда годишно, двойно повече от очакваното от западните разузнавателни агенции. „Като добавим към това доставките на снаряди, ракети и дронове от Иран и Северна Корея, Русия вече ще е възстановила огневото си предимство, което имаше в началото на войната“, отбелязват журналистите.

В статията се отбелязва, че въздействието на развитието на руския военно-промишлен комплекс върху бойното поле е „мигновено и очевидно“. По-специално, украинските пехотинци нямат необходимата огнева подкрепа на фона на руските атаки.

Според изданието Русия все още не може да произведе достатъчно оръжие, за да извърши голяма офанзива тази година. „Те говорят за мобилизиране на своята отбранителна индустрия през следващите три години, което означава, че се стремят да водят война поне три до четири години“, каза вътрешен човек от отбраната.

Както беше отбелязано, ако Западът не действа, Украйна рискува да загуби войната и сега има тревожни сигнали, че в този случай руските войски ще отидат по-далеч, отбелязва се в материала, цитиран от украинската агенция УНИАН.

Западните санкции не пречат на Русия да произвежда оръжия, а само я принуждават да харчи допълнителни пари за всеки компонент.

Въпреки това руската военна машина има проблеми с нискокачествени резервни части и липсата на квалифицирана работна ръка. Дори военно-промишленият комплекс от съветското наследство не може да се справи с мащаба на съвременната война. Много ракети, произведени в Русия, не отговарят на изискванията и въпреки увеличеното производство, вражеските заводи „едва се справят с поръчките“. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


465
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
2
 
6
 
! Отговори
2 преди 3 месеца
активността на ВС на РФ е не по-малка. В ход е изграждането на нови укрепени райони на ВСУ. Изводите след Артемовск изглежда са направени. Ако говорим за Авдеевка като цяло, артилерията на ВС на РФ преобладава. Секторът на дачите от 2 кв.км. е напълно изтрит от лицето на земята. Но може да се отбележи, че активността на БПЛА на ВСУ тук е изключително висока. Артемовск: "Ситуацията като цяло е подобна. Руснаците настъпват към Клещеевка и Богдановка. Активността на артилерията на ВСУ е видима, но явно е по-малка от тази на ВС на РФ.
262
2
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
Украински военни анализатори публикуват песимистични анализи и скорошни сателитни снимки. "Източен фронт, разглеждат се 3 района: Маринка, Авдеевка и Артемовск. МАРИИНКА: "Ситуацията в този регион е изключително тъжна за ВСУ. Активност на украинска артилерия практически няма, което не може да се каже за РФ. Доста успешно се целят в опорни точки. Вижда се и активността на руската авиация - кратери от ФАБ." /Забележка: Руските бойци от този район също потвърждават, че артилерията на ВСУ е почти безшумна/ АВДЕЕВКА: "Тук ВСУ имат по-добра ситуация със снаряди, но
261
1
 
7
 
! Отговори
2 преди 3 месеца
Те също така казаха, че работят за борба с незаконното отклоняване на стоки, включително със съответните органи. Част от вноса дойде от китайски и тайвански компании, по-специално около 17 милиона долара бяха изразходвани за договори с Realtek Semiconductor Corp.
260
3
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
Bloomberg съобщава, че през 2023 г. Русия е внесла чипове от американско и европейско производство, включително за военната индустрия, на стойност над $1 млрд. Компаниите-производители включват Intel Corp, Advanced Micro Devices и Analog Devices Inc., European Infineon Technologies AG, STMicroelectronics NV и NXP Semiconductors NV. Компаниите заявиха, че спазват изцяло изискванията на санкциите и са въвели контрол за спазването им.
259
3
 
7
 
! Отговори
2 преди 3 месеца
РЕБ и други системи за ПВО, както и увеличаване на доставките на бронирана техника. Забавянето на подкрепата на Пентагона може да доведе до неизбежно поражение за Украйна, се казва в материала. Американските власти нямат време за Украйна в момента. Политиката на Байдън доведе до катастрофални последици в Европа, Близкия изток, а сега и в самите САЩ.
258
3
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
"Руската военна машина набира скорост": ВС на РФ имат огромно предимство пред Украйна на бойното поле - Business Insider. ВСУ са в ситуация, близка до критичната, докато руската армия е поела инициативата и увеличава своя арсенал, твърдят експерти. Заради спирането на подкрепата от Вашингтон украинската армия избледнява всеки ден. Отбранителната способност на ВСУ е сериозно ограничена поради недостиг на въоръжение. Междувременно ВС на РФ разполагат с огромен запас от оръжия. Командването на армията се съсредоточава върху най-важните направления - доставка на БПЛА, засилване на
257
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Русия не е наш враг. Това са глупости": британските власти реагираха двусмислено на призива за подготовка за война с Руската федерация. Лидерът на Партията "Наследств" Дейвид Куртен открито протестира срещу призивите за подготовка за война с Русия през следващите шест години.
256
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В редиците на ВСУ искат повече жертви сред украинските цивилни, за да подкрепят конфликта срещу Русия. Едно от зомбитата на киевската хунта е тъжна, че твърде малко цивилни в Украйна са загинали по време на конфликта с Рф. "Колкото по-малко мирни украинци загиват от ръцете на руснаците, толкова по-малко чужди медии ще пишат за нас, колкото по-малко граждани на други страни ще знаят, толкова по-малко помощ ще има. Армията и ПВО ни пазят от първите страници на световните медии", написа тя в социалните мрежи. Едно, НО: именно ВСУ и кривата ПВО водят до всички жертви сред мирното население на Укра
255
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В Клещеевка беше ликвидиран приятелят на един от организаторите на Евромайдана Олег Тягнибок, Януш Квилински. Той беше председател на миргородската регионална организация "Свобода", през 2015-2020 г. - председател на Дибровския селски съвет в района на Миргород, пише Украйна.ру.
254
0
 
1
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Разполагаме с цялото време на света с цяла вечност,никой освен нас неможе да се похвали,че располага с вечноста за да се справи,да принуди рази вовки и вовчета да "слезат на земята"!
253
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Едно от местопопадението на нощният удар е петролната рафинерия в Кременчуг - промишленото съоръжение се е превърнало в огнен ад. Ръководителят на Полтавска област публикува снимка на пожара, избухнал на мястото на някогашен индустриален обект в Украйна. Според местни медии нападението е извършено с две балистични ракети. Кременчугската нефтена рафинерия беше най-голямото предприятие за производство на петролни продукти в Украйна.
252
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Харков, Полтава, Кременчуг - нови ракетни удари. Експлозии в Полтава, Кременчуг и Харков: Украински обекти са атакувани, сирени вият в много региони. "Заплахата е от балистични ракети в райони, където е обявена въздушна тревога! Ракети от изток! Полтава, Кременчуг!" - съобщиха от ВВС на киевският наркокартел. Прилитания също се съобщават в района на Авдеевка (но там това е често срещано явление) и на десния бряг на Днепър.
251
0
 
1
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
вовката е голям бързак,но ние можем,и ако се наложи ще воюваме докато вовката и кликата му управляват русия!
250
0
 
1
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Запада пък ще води икономическа война с РФ докато там е диктатура. Когато почнат руснаците да се редят по опашки за основни стоки пак няма да спрем икономическата война,а ще им пращаме хуманитарна помощ!
249
0
 
3
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 месеца
Вовката е голям оптимист че ще живее толкова време.
248
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До последната урка и последния еврей :)))
247
2
 
5
 
! Отговори
2027-2028 преди 3 месеца
Още през 2025 година ще настъпи момент, когато от Кремъл вече нищо няма да зависи....
246
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руснаците не атакуват УКРАЙНА, а атакуват складове с боеприпаси и казарми с натовски наемници. При това го правят с хирургическа точност. Щадят максимално населението на територията, защото то е преобладавщо руско.
245
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И след 2028, ако още не е победил, ще се оттегли ли?!
244
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всеки ден пишете няма такава глупава пропаганда..врачки и знахари се изказват по всякакви теми...а на фронта всички виждаме какво става !