Путин отсече: Събитията на фронта в Украйна са въпрос на живот и смърт за Русия

Кремъл представя войната като битка за оцеляване
515
Путин отсече: Събитията на фронта в Украйна са въпрос на живот и смърт за Русия
Снимка: БГНЕС

Събитията на бойното поле в Украйна са въпрос на "живот и смърт" за Русия, който може да определи нейната съдба, каза президентът Владимир Путин в интервю, цитиран от АФП и БГНЕС.

Кремъл многократно е представял почти двегодишния конфликт като битка за оцеляването на Русия в опит да събере патриотичните настроения сред нейното население, от което мнозина са апатични към офанзивата. „Мисля, че все още е важно за нас самите и още повече за нашите слушатели и зрители в чужбина да разберат нашия начин на мислене“, каза Путин в интервю за държавната телевизия.

Още по темата

„Всичко, което се случва на украинския фронт, за тях е подобряване на тактическата им позиция, но за нас това е нашата съдба, това е въпрос на живот и смърт“, каза той.

Путин отговаряше на въпрос за двучасово интервю, което даде на американския водещ на токшоу Тъкър Карлсън. Кремъл го използва, за да популяризира своето виждане за конфликта. В това интервю Путин говори надълго и нашироко за руската история и непрекъснато поставя под съмнение държавността на Украйна, навличайки си гнева както в Киев, така и в Запада.

„За западния слушател, зрителя, не беше лесно. Още повече за американците“, каза Путин, когато го попитаха за дългите му исторически размисли в интервюто с Карлсън. „Историята на Съединените щати е от 300 години, а аз започнах през 862 г. Така че мисля, че не беше лесно за американската публика да я разбере“, каза той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


515
Още по темата: путин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Путин лъже и промитото руско племе ръкопляска мислейки че е истина...къде е Украйна...къде е Русия....проста аритметика...
25
23
 
15
 
! Отговори
Дановски преди 3 месеца
ВСУ е на път да катастрофира. Ситуацията на линията на фронта е отчайваща. Укропите са изтощени и деморализирани от изключително високите загуби. Убитите в украинските окопи са повече от живите. Русия поведе борбата на народите за равни права с колективния Запад и от успеха на РФ зависи бъдещата съдба на цялото човечество. При победа, Русия ще установи новия световен ред, но няма да повтори грешката на Пиндостан и няма да претендира за ролята на Хегемон.
24
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В началото на операцията Путин заяви, че тръгва да спасява Руснаците в Украйнаи да я натифицира- ама каква стана тя- някой да разбра да са изведени руснаците от Украйна- не Путин гърмя, убива и руши наред и Украинци и Рашки, да чухте да е открил къде се е скрил тоя нацист- аз не изпотрошиха Украйна ....ами не ги откриха нацистите, сега остава да тръгнат да спасяват Рашките в Германия- там биле на 5 милиона- мале голяма натификация ще пада- камък върху камък няма да остане....
23
13
 
16
 
! Отговори
Столтенберг преди 3 месеца
Ок, джудже! Щом волята ти е и без това блатистата земя в Московието, да бъде превърната в ядрена пустиня. Нямаш грижи. Ние на Запад вярваме в Господ, за разлика от теб и не е страх да преминем отвъд.
22
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И САЩ трябваше да върнат 90 % на индянците земята ама си мълчат и обвиняват Русия че е агресора.
21
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Cъбитията в Украйна са въпрос на живот и смърт за теб, бункерна жабо !
20
19
 
16
 
! Отговори
Този преди 3 месеца
Комплексар болшевик фашист ще яде желязо ако Бог не го прибере в ада. Бой по всички руски фашисти със всички сили и средства навсякъде до края им. Стига със тази проклета страна. Каквото и да струва, бой до края по всичко руско фашистка болшевишко
19
14
 
17
 
! Отговори
БАНко преди 3 месеца
СЪБИТИЯТА НА ФРОНТА СА ЖЕСТОКАТА ИСТИНА ЗА НАТООВЦЕТЕ !!!
18
16
 
16
 
! Отговори
ПОДКРЕПА преди 3 месеца
Путин е прав - такава Огромна Държава , като Русия се пази сама .Ще ви дам Пример - в САЩ има Закон който ограничава Демокрацията и Парламентаризма - там има само ДВЕ Партии - САЩ също се пазят , иначе до сега САЩ да се е разпаднал като СССР .
17
12
 
10
 
! Отговори
Да преди 3 месеца
Прав е...
16
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украйна е само една битка . Войната е за освобождаване на Европа от брюкселско робство . От ЕС ту . Да затяга гайките Путин и ЕС ту ке пукне .
15
22
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тия колхозници май не са имали по слаб лидер дето да им е на чело, може би само Елцин. Но за сметка на това по кървав тиранин са имали - Сталин. Демек от къде и да го погледнеш все не става за нищо ама па копейките си ги кефи да си ги лъже
14
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Историята на Съединените щати е от 300 години, а Президентът Путин започна да разказва историята на Русия от 862 г. Не е лесно за американската публика да я разбере. Дори за Такър Карлсън не бе лесно. Та той е американец до мозъка на костите си. За него бе сложно да постигне руската система за безплатно ползване на количките в супермаркета. За блестящия ред в Метрополитена да не говорим.
13
27
 
26
 
! Отговори
БАНко преди 3 месеца
НЕДОСТИЖИМ ПРЕЗИДЕНТ , ВЕЛИК !!! ПРЕВЪРНА РУСИЯ ОТНОВО В СВЕТОВНА , МОЩНА ИКОНОМИЧЕСКИ СИЛА !!!
12
30
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия ще си върне и ГДР с Полща.
11
18
 
29
 
! Отговори
Майора преди 3 месеца
Странно една война започнала уж като операция , да е на живот и смърт за един диктатор и население , част от което се проривопоставя на нея! Жалкото е да се хвалиш с това!
10
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Каква ирония на съдбата в същото интервю путин нарече Турция най надеждния партнор в областта на енергийното сътрудничество . Да ви припомня че са водили войни в продължение на 300 години общо 69
9
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Битката трябва да се води докрай с азиатската сатрапия! Как си я представяте тази НАТО да загуби, да си признае че не може да се справи с някаква Русия? Ами тези стотици милиарди кой ще ги плаща - дедовия? Ако трябва да се мобилизират всички източноевропейци и да се пращат на фронта - те и без това иначе ще станат бачкери в Германия и Холандия!
8
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Все едно ако Русия направи НАТО с Аляска срещу САЩ. А и половината население на Украйна са руснаци които не искат да са в САЩ или НАТО.
7
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За САЩ не е, те се бият използвайки други хора!