Путин отсече: Събитията на фронта в Украйна са въпрос на живот и смърт за Русия

Кремъл представя войната като битка за оцеляване
515
Путин отсече: Събитията на фронта в Украйна са въпрос на живот и смърт за Русия
Снимка: БГНЕС

Събитията на бойното поле в Украйна са въпрос на "живот и смърт" за Русия, който може да определи нейната съдба, каза президентът Владимир Путин в интервю, цитиран от АФП и БГНЕС.

Кремъл многократно е представял почти двегодишния конфликт като битка за оцеляването на Русия в опит да събере патриотичните настроения сред нейното население, от което мнозина са апатични към офанзивата. „Мисля, че все още е важно за нас самите и още повече за нашите слушатели и зрители в чужбина да разберат нашия начин на мислене“, каза Путин в интервю за държавната телевизия.

Още по темата

„Всичко, което се случва на украинския фронт, за тях е подобряване на тактическата им позиция, но за нас това е нашата съдба, това е въпрос на живот и смърт“, каза той.

Путин отговаряше на въпрос за двучасово интервю, което даде на американския водещ на токшоу Тъкър Карлсън. Кремъл го използва, за да популяризира своето виждане за конфликта. В това интервю Путин говори надълго и нашироко за руската история и непрекъснато поставя под съмнение държавността на Украйна, навличайки си гнева както в Киев, така и в Запада.

„За западния слушател, зрителя, не беше лесно. Още повече за американците“, каза Путин, когато го попитаха за дългите му исторически размисли в интервюто с Карлсън. „Историята на Съединените щати е от 300 години, а аз започнах през 862 г. Така че мисля, че не беше лесно за американската публика да я разбере“, каза той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


515
Още по темата: путин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
308
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ЕС и САЩ нямат никакъв шанс за успех в тази война ако не изпратят армии в Украйна. Редно е европейците да го направят, защото САЩ нямат жизнени интереси в тази част на света. ЕС обаче има, а САЩ са наясно с това. ЕС ще воюва. В началото само страните от Източното ЕС, впоследствие ще се включи и Германия.
307
6
 
12
 
! Отговори
Бай преди 2 месеца
Репортерите от БТВ са започнали да агитират за желаещи да се бият срещу руснаците в Украйна . То техните украински мъже се пръснаха по Европа за да не ги пратят в месомелачката на фронта. Този ненормалник набира чрез БТВ *** да ходят в Украйна.
306
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украински войници, се прехвърлят по свое желание в руската армия, за да воюват. Други украински военни , са написали обръщение с което са поискали да не воюват повече, а трето , чиновниците от населените места около Авдеевка, са започнали да бягат, бягайййййййййй!
305
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Комунистите бяха до 89г. Сега са в други партии и трябва да се назовават с новите с истинските им имена. Другото е клевета.
304
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бившите комунисти сега са ППДБ справка СФ.
303
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бившите коминисти сега са ППДБ справка СФ.
302
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе стига с тази опорка що не ходиш в Русия да живееш.Аз си имам родина бе ***.Пък ти ако нямаш заминавай за Сащ
301
8
 
16
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 2 месеца
Росия я хвалят ли хвалят, ама не заминават русофилите за блатото. Все едно сме ги вързали тука.
300
8
 
8
 
! Отговори
123 преди 2 месеца
До 330 . В Чукотка пенсиите наистина са по високи от в България. Има обаче един важен детаил. Възрастта за пенсиониране в Русия е 65 г. А средната продължителност на живота според Росстат е 63 години.
299
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Чукотка пенсиите по високи от Българските
298
12
 
17
 
! Отговори
Грозната истина преди 2 месеца
До 325. Русофобията в Европа настъпи , когато Русия нахлу с танкове в съседна държава. Преди това на никой не му пука ше какво правят руснаците. А и никой не мрази руснаците , мразим престъпния режим, който е виновен за смъртта на стотици хиляди младежи от двете страни.
297
11
 
14
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 2 месеца
Въпрос на живот и смърт за путангутана. Русофашизмът да си стои в блатото.
296
4
 
8
 
! Отговори
АЙДЕ преди 2 месеца
Да емигрираме в Россиа!
295
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не Урсула,ами русофобията е проблема на Запад.Тя е просто олицетворение на почти цялото общество.Ще биеш руснаците на бойното поле когато ти станеш космонафт
294
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Докато не се смени този така наречен западен елит.Няма оправия.Урсули Борели всичко е леш.
293
13
 
12
 
! Отговори
23 преди 2 месеца
Русия ще оцелее независимо как ще се развие тази война. Русия е оцеляла след загуба на ПСВ и на Студената война. Ако загуби войната обаче Путин няма да оцелее. За това внушава, че войната е съдбоносна за Русия и че някой нападал Русия. Като всеки изперкал диктатор, Путин слага равенство между собствената си съдба и тази на държавата. Демек "Държавата това съм аз" , а вие сте просто роби
292
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До АнонименГлупак прабългарите имали участа да се заселят там са първите разбили Златната орда така че недеи петни паметта ум ,това че в последствие са се умешали с руснаците само ни прави братя .Ние тук като сме се умешали със славянките племена по-слаби ли сме станали ,създали сме държава която дава база на цяла Европа ,чия колония е Румъния ,а Сърбия коя година е първия сръбски цар Стефан ....
291
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
бабите пред блока говореха за някой си Julian Assange. Но като не разбирам английски, не ми стана ясно.
290
13
 
13
 
! Отговори
странни убийства преди 2 месеца
И в Русия и в Северна Корея, спасението е партизанска , гражданска война
289
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 316 Мравките те жилят теб :) Яката те жилят по главата ама от вътре , то друго няма :)))) хахахаххахаахахххаа от де се взе ти бе идиотинооооо :)))) хахаххахахахаххаха мравките жилили били :) хахаххахахахаххха хахахахахахаха оххххх ох ох жив мравуняк си ти :) хахахахахахах