Путин отсече: Събитията на фронта в Украйна са въпрос на живот и смърт за Русия

Кремъл представя войната като битка за оцеляване
515
Путин отсече: Събитията на фронта в Украйна са въпрос на живот и смърт за Русия
Снимка: БГНЕС

Събитията на бойното поле в Украйна са въпрос на "живот и смърт" за Русия, който може да определи нейната съдба, каза президентът Владимир Путин в интервю, цитиран от АФП и БГНЕС.

Кремъл многократно е представял почти двегодишния конфликт като битка за оцеляването на Русия в опит да събере патриотичните настроения сред нейното население, от което мнозина са апатични към офанзивата. „Мисля, че все още е важно за нас самите и още повече за нашите слушатели и зрители в чужбина да разберат нашия начин на мислене“, каза Путин в интервю за държавната телевизия.

Още по темата

„Всичко, което се случва на украинския фронт, за тях е подобряване на тактическата им позиция, но за нас това е нашата съдба, това е въпрос на живот и смърт“, каза той.

Путин отговаряше на въпрос за двучасово интервю, което даде на американския водещ на токшоу Тъкър Карлсън. Кремъл го използва, за да популяризира своето виждане за конфликта. В това интервю Путин говори надълго и нашироко за руската история и непрекъснато поставя под съмнение държавността на Украйна, навличайки си гнева както в Киев, така и в Запада.

„За западния слушател, зрителя, не беше лесно. Още повече за американците“, каза Путин, когато го попитаха за дългите му исторически размисли в интервюто с Карлсън. „Историята на Съединените щати е от 300 години, а аз започнах през 862 г. Така че мисля, че не беше лесно за американската публика да я разбере“, каза той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


515
Още по темата: путин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
328
8
 
7
 
! Отговори
Юлиян преди 2 месеца
Какъв смел и решителен "пророк'.Истинска "Г-ъ-з-андра".Развихрил си се докато си сам и сега сигурно сънуваш с усмивка на лицето победата.Е, няма лошо.Порадвай се до сутринта.А като се събудиш,пак суровата реалност.Пророчествата и заклинанията ти отново не са хванали "дикиш".Не искат и не искат да се превърнат в реалност.Рисоя пак напредва.БВП на страната расте.Армията напредва,а САЩ и НАТО не щат и не щат да се намесят.Те ако можеха и ако им стискаше...Короче-е-е!Спи спокойно"Анонимчо"
327
9
 
16
 
! Отговори
Генераль преди 2 месеца
Уж беше овенна аперация за денацификация, а се превърна във война на живот и смърт. Край нямат уйдурмите на джуджетата - шаш и паника в Матушката!
326
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин е ходещ мъртвец. И цялата московска имперска орда от закоравели феодали и нацисти, които хвърлиха империята си в една изгубена война срещу съседна държава. Защото това техния начин на работа с останалите държави. Или да се кажи това е техния начин за завладяване и подчиняване на останалите! Тази руска империя исторически ще се разпадне. Не защото някой иска или не иска. Исторически всяка империя достига своята гибел.
325
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Жужук
324
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин отсече: Събитията на фронта в Украйна са въпрос на живот и смърт за МЕН!
323
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако Тръмп не стане прездент, с Русия е свършено. Въпросът за живот отпада и остава само смъртта.
322
3
 
3
 
! Отговори
А така добре ли е? преди 2 месеца
До АнонименСлавянските държави и Русия , нямат никакъв шанс за успех в тази война ако не изпратят армии в западна Европа. Редно е славяните да го направят, защото Русия нямат жизнени интереси в тази част на света. Славянските държави обаче имат, а Русия са наясно с това. Славяните ще воюват. В началото само страните от западните славяни , впоследствие ще се включи и Русия.
321
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 363 Това си е русофилско мнение и то няма никакво значение за цивилизования свят.
320
8
 
8
 
! Отговори
руски щайгопад преди 2 месеца
Още една летяща щайга Су34 е свалена вчера над Луганск, ще я добавим към предните 3 броя свалени завчера.
319
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
заради тоя по цял свят ще намразят руснаците
318
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Товарищ Путин, заблуждаваш се, събитията на фронта в Украйна са въпрос само на смъpт за Русия.
317
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Българи ще бъде ислямска държава и Змията ще захапе опашката си, цикълът ще свърши и ще започне нов.
316
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Китайският комунизъм се крепи на китайските банки и насилие. Банките ще им ги фалират "отвътре", точно като при нас. Англосаксонците са пирати с много дълъг опит. Евреите са банкери също с много дълъг опит.
315
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не познаваш китайските комсомолци. Има цикли в историята, след Дзин Пин идват китайските Луканов и Костов.Ще оцелее само ислямът в нищетата, но със съхранена вяра, при това ще оцелее в Африка.
314
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ми отивай на фронта !
313
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Днес е ден на саможертвата на един човек в името на интересите на цял народ. Колко от нас днес са готови на саможертва за род и Родина? България се покрива с безчестието на продаващите родовата си памет народи. Предателство за пари, това е безчестие!
312
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Националните държави са заплаха заамериканските интереси, които са във всяка точка на Земното кълбо. Без Русия славянското присъствие в Европа отново придобива статута на слейвс, произтича славяни. Китай са необходими на САЩ като 1.3 млрд интелигентни работници и САЩ ще изкуши новото комсомолско ръководство на Пекин да нахрани Китай с Русия. Дами и господа, ще изчезнем от историята с безчестие!
311
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия не е загубила ПСВ. Русия участва с две армии. Бялата армия губи но Червената армия печели. Следва ВОСР и вече минаха сто години. Русия не може да си позволи да загуби. Разберете го това.
310
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия не е загубила ПСВ. Русия участва с две армии. Бялата армия губи но Червената армия печели. Следва ВОСР и вече минаха сто години. Русия не може да си позволи да загуби. Разбетете го това.
309
7
 
5
 
! Отговори
хладен ум преди 2 месеца
Не ме интересуваше когато американците нападнаха Ирак, бомбардираха Либия и Югославия, защо сега да ме интересува, че руснаците са нападнали Украйна ? Макар, че тогава никой не искаше да плащам американските бомби, а сега искат да плащам украинските снаряди, откъде накъде? Трябва да има паритет. Да живее международното право!