Путин отсече: Събитията на фронта в Украйна са въпрос на живот и смърт за Русия

Кремъл представя войната като битка за оцеляване
515
Путин отсече: Събитията на фронта в Украйна са въпрос на живот и смърт за Русия
Снимка: БГНЕС

Събитията на бойното поле в Украйна са въпрос на "живот и смърт" за Русия, който може да определи нейната съдба, каза президентът Владимир Путин в интервю, цитиран от АФП и БГНЕС.

Кремъл многократно е представял почти двегодишния конфликт като битка за оцеляването на Русия в опит да събере патриотичните настроения сред нейното население, от което мнозина са апатични към офанзивата. „Мисля, че все още е важно за нас самите и още повече за нашите слушатели и зрители в чужбина да разберат нашия начин на мислене“, каза Путин в интервю за държавната телевизия.

Още по темата

„Всичко, което се случва на украинския фронт, за тях е подобряване на тактическата им позиция, но за нас това е нашата съдба, това е въпрос на живот и смърт“, каза той.

Путин отговаряше на въпрос за двучасово интервю, което даде на американския водещ на токшоу Тъкър Карлсън. Кремъл го използва, за да популяризира своето виждане за конфликта. В това интервю Путин говори надълго и нашироко за руската история и непрекъснато поставя под съмнение държавността на Украйна, навличайки си гнева както в Киев, така и в Запада.

„За западния слушател, зрителя, не беше лесно. Още повече за американците“, каза Путин, когато го попитаха за дългите му исторически размисли в интервюто с Карлсън. „Историята на Съединените щати е от 300 години, а аз започнах през 862 г. Така че мисля, че не беше лесно за американската публика да я разбере“, каза той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


515
Още по темата: путин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
348
5
 
6
 
! Отговори
Anonymous преди 2 месеца
Нека е смърт тогава!
347
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всичко започна 2014-2016.Има видео как сенатор Макейн и другия рептил Линзи Греъм говорят пряко в една стая на военните на Украина как ще им дадът всичко за да умират руснаци
346
14
 
33
 
! Отговори
Силвена преди 2 месеца
ПРОКЛЕТ ДА СИ малко злобно човече!Унищожаваш народа си,разбърка света ,тровиш всеки който не ти е удобен.Ти вечен ли си,25 години не ти стигнаха да разполагаш с ума и със страха на руския народ.Ще има възмездие,толкова жертви заради една персона изявявайки се на Бог,на велик и недосегаем.Велика му е простотията,злобата и отмъстителността.Всичко човешко е в забрава.
345
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Юлиян Пич Просия ще се свие до два града в старите си граници, а копието на женски полов орган ще умре до две години.Може и ти да доживееш да го видиш.Все пак май се имаш за българин, макар че леко ме съмнява..
344
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Войната е срещу Европа. Кой има интерес ?
343
24
 
9
 
! Отговори
Юлиян преди 2 месеца
Дали ще пишете,дали ще слагате лайкове срещу Русия и Путин,това няма да промени нищо.Вие ще си пишете,Русия ще напредва.А Украйна "беше".След Зеленски Последний-Малорусия.С вашите преливащи от безсилна злоба коментарии и лайкове,толкова.Най-много да си докарате някой сърдечен удар,щото за инсулт все пак се иска и мозък.
342
11
 
20
 
! Отговори
Путинските фашисти преди 2 месеца
Унищожиха Българските училища в окупираните територии и изхвърлиха портретите на Българскире революционери - Васил Левски, Христо Ботев, Георги Раковски
341
9
 
29
 
! Отговори
Часовника преди 2 месеца
Пълни глупости и лъжи ! Ами като е въпрос на оцеляване по-добре да се върнете в старите си граници,затворете ги и си оцелявайте колкото искате ! Аман от приказките на най-масовия убиец и разрушител в света !
340
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ne moga da slagam laiiki.
339
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Статии за Путин и Навални как да е. Те поне са хора. Ами колко статии за нe чoвeцu има. За явни нацисти. За предатели и за бостански плашила.... Левски е икона. Това е ...
338
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Статии за Путин и Навални как да е. Те поне са хора. Ами колко статии за *** има. За явни нацисти. За предатели и за бостански плашила.... Левски е икона. Това е ...
337
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не трябваше да ръчкате руската мечка...
336
5
 
22
 
! Отговори
мдааа преди 2 месеца
Ами да си изтегли криминалните затворници от Украйна и войната ще спре. Есесовците от Вагнер вече се изгеглиха.
335
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тука за Путин и Навални хиляда статии, а За Левски? Той безинтересен ли ви е? Отбележете с поне една грамотно написана статия. Може пък този борец за човешки права повече да ни вълнува, отколкото навални.
334
6
 
10
 
! Отговори
карачанаков преди 2 месеца
Ако всичко това което четем го е казало човечето от снимката то наистина не е добре и за състоянието му няма лек.
333
11
 
20
 
! Отговори
Мдаа преди 2 месеца
Демокрацията в Русия процъфтява, официално има вечерен час 21.00 и забрана за събиране на повече от 10 човека без разрешение ....Да живее Руския МИР
332
6
 
17
 
! Отговори
хахаха преди 2 месеца
На живот и смърт за Путин, но не и за Русия като държава. Това е тънката разлика която не ви казва.Малограмотниците обаче свалят *** обръщат се към Кремъл и ръкопляскат ....
331
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Браво на Путин! Истински държавник!
330
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ей,не се насмука на православна кръв това рептилче плешиво,ей!
329
2
 
4
 
! Отговори
Юлиян преди 2 месеца
Това ли само можахте да измислите.Както винаги.Като ви прочета "умотворенията" и се успокоявам.Имало и по-прости от мен на тоя свят.А честито и мерси!