Кремъл: Думите на Байдън за Путин са позор за САЩ

Това било вероятно опит да изглежда като холивудски каубой
22 фев 2024 19:00, Елка Василева
160
Кремъл: Думите на Байдън за Путин са позор за САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл заяви, че думите на президента Джо Байдън за руския му колега Владимир Путин са позорни за САЩ и за тези, които си служат с подобна лексика, правейки неудачен опит да изглеждат като "холивудски каубои", предаде Ройтерс.

Още по темата
"Използването на подобен език от американския президент срещу държавния глава на друга страна едва ли ще засегне нашия президент", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортера от държавната телевизия Павел Зарубин. "Но това унижава достойнството на тези, които си служат с подобна лексика."

"Това е позор за самата страна, говоря за САЩ", допълни той.

По думите на Песков изказването на Байдън "вероятно е някакъв опит да изглежда като холивудски каубой. Но, честно казано, не мисля, че е възможно".

"Господин Путин казвал ли е някога дори една обидна дума по Ваш адрес? Такова нещо никога не се е случвало. Затова смятам, че използването на подобна лексика унижава достойнството на самата Америка."

Вчера Байдън нарече Путин "откачен (луд) кучи син" на събитие в Сан Франциско за набиране на средства за предизборната си кампания, вмъквайки тези думи, докато отправяше предупреждение, че винаги е имало заплаха от ядрен конфликт, но че най-голямата заплаха за съществуването на човечеството остават климатичните проблеми.

Близкият до Путин Дмитрий Медведев, който беше президент от 2008 г. до 2012 г., заяви, че заплахата за съществуването на света произтича от "безполезни старци като Байдън". Медведев каза, че Байдън е "сенилен" и "е готов да започне война с Русия".

Войната в Украйна, смъртта на руския опозиционен водач Алексей Навални и твърденията на САЩ, че Русия възнамерява да разположи ядрено оръжие в Космоса, доведоха до най-голямата криза в отношенията между Москва и Запада от края на Студената война, отбелязва Ройтерс.

Някои руски и американски дипломати отбелязват, че не помнят друг момент, в който връзките между двете най-големи ядрени сили да са били в такава ниска точка, включително по време на Кубинската ракетна криза през 1962 г.

Миналата седмица Байдън коментира новината за смъртта на Навални в руски затвор с думите, че тя е настъпила "вследствие на нещо, което Путин и главорезите му са направили". Навални е обвинявал руския президент, че иска да го убие - твърдение, което Кремъл отрече.

Според руските власти Западът е побързал да обвини Русия, без да е изчакал да види доказателства. Кремъл окачестви западната реакция на смъртта на Навални като недопустима и неоправдана.

В реч във Варшава през 2022 г. Байдън заяви, че Путин "не може да остане на власт". Тогава Белият дом омаловажи тази реплика, а хардлайнерите в Русия я възприеха като доказателство, че САЩ искат да свалят от власт от руския президент.

През 2021 г. Байдън каза, че според него Путин е убиец. Руският президент впоследствие заяви, че американският му колега му се е обадил по телефона, за да му обясни защо е използвал подобни думи. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кравария е нелигимна страна. Избили са местните индианци и без да питат никой си правят страна. От къде накъде? Кога в кравария са правили референдуми? В Донбас си направиха референдум е това е демокрация
66
2
 
3
 
! Отговори
За един прятел преди 2 месеца
Как се нарича Формата на управление където избори са забранени? Питам за един приятел в Украйна ;)
65
7
 
1
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 месеца
Половин свят се бие срещу русия без да дава жертви:):):)Русия досега 400К трупа:):):)
64
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дете пита майка си:- Мамооо, а кой е Джо Байдън???- Това, мило е четвъртият президент на САЩ по времето на Путин...
63
3
 
7
 
! Отговори
Денко Сапуна преди 2 месеца
Акад. Денко Сапуна каза: Истината е, че запада иска да докопа ресурсите на Русия и да пороби руското население, което да използва като работна сила. Нас така ни поробиха и вхеха ресурсите ни. Работната сила избяга на запад, че и тука останалата маса бачка за западняците. Нашите и европейските управници и медии са изцяло под контрола на америка и западните богати корпорации.
62
2
 
5
 
! Отговори
Осъзнах. Преродих се преди 2 месеца
Осъзнах че съм в Русия!! Четох онзи ден новини по Западните медии за Русия. Ама съвсем не внушения, ами истински новини. Факти ви казвам! Народът бил протестирал, мразил Путин. Народът бил репресиран и унил, по улицата арестували хора заради протести или заради политическата им позиция. Ама страшна работа ви казвам. Държавата пред разпад била. Спрях да чета и погледнах навън през прозореца. Осъзнах че всъщност съм бил в Русия през цялото време! Добре че бяха тези медии да ми отворят очите!
61
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вече почти 2 години половин свят се бие срещу Русия, а Русия даже е взела инициативата и мачка нацягите и западните наемници. Превзема нови и нови територии. Каквато и техника да пратят в покрайна няма да помогне. Всичко ще стане на пепел. И така ще бъде, защото руснаците се бият Za Родината и Za Правдата. Силата е V правдата, а V правдата е и пOбедата. Vрагът ще бъде раZбит, пОбедата ще бъде Zа Русия!!!
60
2
 
5
 
! Отговори
Bond преди 2 месеца
В отговор на Бaй Бън, Путин като един възпитан човек предизвика "мощна магнитна буря", коята остави без мобилни комуникации почти цяла Кравария за часове. Странно, че нито в планините или в Канада тази "буря" не причини смущения
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Русия им увеличили сметките за отопление от 1040 рубли (20 лв) на 1205 рубли (23 лв). Не се бъркайте сметката не е на ден, а на месец. У нас е за половин ден. На теб колко ти е отоплението?
58
2
 
8
 
! Отговори
На 3 минути 1 умира преди 2 месеца
По улиците на наркоманясалата държава ФАЩ. стотици хиляди мигранти влизат. Разхраден двор. А президентът им псува като изтърван каруцар. Тия са буквално срам.
57
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия, брат ми има има много съюзници, и най-голямият е България! Само, не си удри главата у стената от яд!
56
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
80% от българите изпитват затруднения да покриват ежедневните си разходи. В уссрайна изпитват подобни затруднения 98% от хората. И какво ще правим бе краваророби? Ще лижете ли още свiнктерите на кравария и геiропа?
55
4
 
2
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 месеца
Според мене копейките колкото и да се напъват тук под новините знаят,че тук в България никога вече нема да се върне техната комунистическа .......:):):)
54
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин да каже публично истината,че Байдън е склероза който се губи в градината на Белия дом,бъркя името на сина си .... И повече да не се занимават с него.
53
4
 
6
 
! Отговори
Аnални преди 2 месеца
В Русия няма инфлация, семействата имат по 3 + деца, има християнски ценности и няма джeндepи
52
2
 
2
 
! Отговори
Ама преди 2 месеца
До Слава на Русия Кои руснаци са братя, тези които поддържат политиката на Путин, или всички?
51
2
 
3
 
! Отговори
Денко Сапуна преди 2 месеца
В кравария на всеки 3 минути умира 1 наркоман.По улиците се въргалят хиляди друсалки. Улиците са превърнати в нарко к0птори и сборища. По данни на американските СМИ за последните 2 години127 краварски военни са умрели от предозировка с фентанил. Това са нашите приятели и съюзници. Ние сме за краварските ценности.
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нивото на дядо Джо е на каруцар от малцинствата. Излишно е да се коментира такъв про стак.
49
1
 
3
 
! Отговори
Краварски к0пт0р преди 2 месеца
Детски градини в Германия въвеждат "стаи за сексуално изследване", където децата да участват в сексуални игри. Две занимални в германската провинция Северен Рейн-Вестфалия са обсъдили планове за насърчаване на безопасни места, където малките деца могат да изследват мастурбацията, съобщи Die Welt. Германският вестник съобщи, че една детска градина в Керпен предлага на децата "свободата да изпробват детската сексуалност". Като германия ли искате да станем?
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Върви ли контранаступа? Стигнахте ли вече до Москва? Вас питам бе мирижливи русофоби, нали сте специалисти по темата