Полицаите не знаят какво да очакват: Какви са мерките преди погребението на Навални?

Монтирани са бариери и заглушители, очакват се протести
1 мар 2024 09:29, Нели Христова
61
Полицаите не знаят какво да очакват: Какви са мерките преди погребението на Навални?
Снимка: БГНЕС

В Москва силите за сигурност се подготвят за опелото и погребението на Алексей Навални. В близост до църквата в Марино, където ще бъде погребан политикът, вече са монтирани огради и сводести метални детектори. Освен това се монтира антена точно до църквата, за да могат силите за сигурност да имат комуникация, докато мрежата за обикновените хора е заглушена. 

"Има връзка с погребението, но не за вас, а за специални служби", казва пред Insider мъж, който инсталира системата. На въпроса: "Какво, ще ни заглушат?" - той отговори: "Зависи от вас."

На колата пише "Мобилен интернет". В същото време самите полицаи са забележимо нервни. В разговор с журналиста те отбелязват, че не знаят какво да очакват.

Има много бариери, "като че ли са донесени от целия град", казва кореспондентът на Insider. Те са подредени точно на територията на църквата. Във всички квартали около метрото бяха поставени бариери. Включително до къщата на Навални - църквата е на около 200 метра от там.

Бариери отделят тротоарите от пътното платно.

Полицай, който е дежурен в храма, каза на кореспондента, че метрото няма да бъде затворено на 1 март, докато служителите на комуналните услуги, които поставят бариери, казват, че метростанция Марьино все още ще бъде затворена около 10 часа сутринта.

Полицията се приближава до всеки, който прави снимки на църквата и пита защо хората слагат огради.

Съобщава се, че на входа на гробището двама служители са карали посетителите да показват паспортите си и да обясняват целта на посещението си. Кореспондентът каза още, че полицията проверява личните вещи на хората, за да „предотврати терористични операции“.

Според журналиста дори в навечерието на погребението в храма е имало много московчани. Те си спомнят за Навални, говорят за това какъв е бил, обсъждат как са гласували за него на изборите за кмет на Москва през 2013 г. В същото време хората са предимно в напреднала възраст.

"Хората са недоволни, казват, че не трябва да бъде така, че е позорно как се отнасят към тялото му и семейството му. Казват, че това не е християнско. Спират, някои влизат в територията на храма. Някои ме попитаха утре в колко часа ще има сбогуване", съобщава кореспондентът.

След известно време полицията се обърна към кореспондента на The Insider и попита къде е акредитацията му.

"Не знам каква акредитация има за погребения. Трябваше да ги забавлявам. Разговорът се насочи към това къде и кой е учил. Говорихме за това."

Поклонението към Навални е насрочено за 1 март в църквата на иконата на Божията майка "Утоли моите мъки" в Марино в 14:00 часа. Погребението трябва да се състои от 16:00 часа на Борисовите гробища.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
6
 
5
 
! Отговори
до Райо преди 2 месеца
По това направление разлика не виждам. В монета, който не е евроатлантик е веднага обявен за руски шпионин и съответно предател. Или си много глупав или си лицемерен, съжалявам, че трябва някой да ти го каже по тоя начин.
24
9
 
6
 
! Отговори
Райо преди 2 месеца
Голямата разлика между западната част и Русия е, ч в Русия който мисли различно е заклеймен като предател и е в реда на нещата да бъде ликвидиран или затворен в някой лагер. За съжаление това е мисленето и на патриотите от Възраждане.
23
1
 
0
 
! Отговори
За 24 преди 2 месеца
До Анонимен Не се знае, може руснаците да организират церемония "Погребения на бъдещето", по аналогия на "Игри на бъдещето".
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само разкарват полицаите и железата. От крепостен народ не може да се очаква бунт!
21
2
 
4
 
! Отговори
21 преди 2 месеца
До АнонименПутин ще дойде на твоето погребение!Айде, стягай се, да не го бавиш, че има и друга работа!
20
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин няма ли да дойде да се прости с Навални? Редно е да почете жертвата си.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да очакват голям тур около църквата.
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Шубето е голям страх
17
11
 
11
 
! Отговори
Да преди 2 месеца
Руснаците знаят как да се справят с продажниците и предателите,това не е България където такива са на власт и убиват България.
16
9
 
8
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
Това ясно че ще има провокации от страна на предателите,трябва да си изработят парите.
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво не е наред? Страшното КГБ посъветвало майката за тайно погребение. После обаче, часове наред се готви за широко отразяване и сигурност /трябва да разбираме провокации от страна на привърженици на Путин/ на събитието. /Впрочем, мерките за сигурност при погребения на известни личности какви са, че май сте забравили, или пък не ви ги показват? Определено нещо не е наред!
14
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На погребението на Навални ще е тихо като есенен ден в гората!Жена му там ли е вече?
13
1
 
11
 
! Отговори
Въпрос: преди 2 месеца
Защо да има протести? Срещу погребението ли?
12
20
 
14
 
! Отговори
Каква ирония! преди 2 месеца
И в смъртта си Навални победи Путин и го накара да се страхува! Такива мерки, заграждения, полицаи, заглушаване на Интернет и мобилните телефони за какво Ви говори?В Путинова Русия няма свобода, няма свободомислие и се е настанил само един СТРАХ. Нохората няма дълго да се страхуват и със страх не можеш дълго да ги държиш.Не ми се мисли какво я чака Русия!
11
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А какво ни интересува това нас нормалните хора?
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Bueнето на KpaBapopo6а е музика за моите уши
9
13
 
7
 
! Отговори
ЯА преди 2 месеца
Страх лозе пази, докарайте танковете, че Путин го е страх бабите да не го наритат със бастуните! Ядреното куфаче е в включено със особен заряд!Гулаг е цяла Русия....
8
6
 
19
 
! Отговори
стига бе преди 2 месеца
В Газа евреите избиха стотина души за десет минути при камиони за помощи, но тук пак за костите на един предател се пише. Полицаите не знаели какво да правели?! Лично ли ги питахте? *** питай ония от ОМОН, те ще ти кажат какво ще направят и знаят много добре какво вършат. Това не са нашите *** тук.
7
17
 
7
 
! Отговори
аааахахахааааа преди 2 месеца
Блатото се тресе от страх....ааахахаххааааа....великия диктатор го е страх от един мъртвец.....ааааахахахахааааа.....смяяяяяяях!!!!
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Погребват Навални в Борисовското гробище.Какъв жест от Борисов!