Боеве в Курска област в Русия, руските сили отблъскват украинска атака

Диверсионно-разузнавателна група опитала да проникне в село Тьоткино
Обновена: 14 мар 2024 13:26 | 14 мар 2024 13:22, Елка Василева
215
Боеве в Курска област в Русия, руските сили отблъскват украинска атака
Снимка: архив, БГНЕС

Боеве се водят днес в руската Курска област, която граничи с Украйна, предаде Франс прес, като се позова на руската Национална гвардия (Росгвардия).

Още по темата
Боевете се водят между руските сили и проукраински бойци, заяви националната гвардия.

Росгвардия и руските въоръжени сили отблъскват атака на украински диверсионни групи край село Тьоткино в руската Курска област, предаде ТАСС, като се позова на пресслужбата на националната гвардия.

"Подразделения на руската национална гвардия отблъскват атака на вражески диверсионно-разузнавателни групи край село Тьоткино в Курска област. Гвардейците се сражават заедно с военнослужещи от въоръжените сили със служители на Пограничното управление на Федералната служба за сигурност на Русия", се казва в изявление на Росгвардия.

По-рано губернаторът на Курска област Роман Старовойт съобщи в комуникационното приложение "Телеграм", че украинска диверсионно-разузнавателна група се е опитала да проникне в село Тьоткино, но атаката е била пресечена.

Във вторник също имаше атаки срещу това гранично село от бойни групи, идващи от Украйна, отбелязва АФП. (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Укровермахта, опитващ се да влезе в Русия е разгромен. След опита за терористичен акт на руска територия, останаха само изгорели бронемашини и камара трупове.
37
14
 
11
 
! Отговори
Зевс преди 2 месеца
Още вчера ги спряха, няколко унищожени танка и БМП, над 200 души при Създателя. Руската артилерия ги е ударила още на украинска територия, а каквото е успяло да премине са го спрели наборниците от руската армия. В Нета има много видеоматериали, но едва ли позволяват да ги публикувате :)
36
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е, сега реципрочно украйнски патриоти, които искат да свалят Зеленски ще навлязат и от тази посока в Открайна. Обаче ще са доста повече. Иначе ще са си украинци!Даже може да ползват украински ракети и дронове.
35
12
 
9
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
Хвърлят хората като пушечно месо, защото от посолството са накарали Зеленски да пожертва 1000 човека, за да смъкне 1% на изборите на Путин ако успеят та превземат някое село. Държавния департамент не броят украинците за хора, клко му е да пратят 1000 на сигурна смърт само и само да се пълнят вестниците.
34
7
 
12
 
! Отговори
Професор преди 2 месеца
Много точно казано - Русия - империя на злото, Турция - държава на злото, тя отдавна не е империя, нито в икономически, нито в географски, нито в никакъв план. Не знам колко в пълнят тъпите глави колко добре били, имат за 2023 г. 240 милиард долара износ , че Бг има 50 милирда, само 5 пъти по-малко при 13-14 пъти по-малко население
33
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
A какво става с котнтранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
32
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Киев взяли?
31
6
 
8
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
Пак ли фалшиви новини? Няма никакви диверсионни групи, а си е ри ар офанзива. Защото украинците минават с танковете през кпптата, това не е диверсия. Вече са убити над 200 човека.
30
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Навремето , преди 100 години турските войници като колили с ножове за по-евтино арменци, българи и гърци началото на 20ти век, някой войници изпадали в шок, защото да заколиш 2 годишно дете, но сега вече и те и руснаците свикнаха да колят и няма проблем, Палестинците дето ги защитавате редовно взривяваха автобуси с деца 7-8 годишни, няма проблем, викате. Ами Атентатът в гара Буново и убите деца на 12 и 13 години от бг турчетата,. повръща ми се какви сме продажници българите, да ходим в Турция
29
12
 
12
 
! Отговори
стига бе преди 2 месеца
Тия ще отидат бързо при другите укрофашисти, под земята. Пък били и те руснаци, които искали да свалят Путин. Друг в въпросът, че са укри и наемници от Полша и Англия. И как 300-500 човека, които са влезли в някаква махала на границата ще свалят Путин в Москва? Вчера гледах много интересно клипче, три укро хеликоптера на една поляна. Руснаците ги пернаха първо с една касетъчна бомба, която ги повреди леко и не могат да литнат. А след това с директни попадения ги взривиха.
28
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 15. Прав си! Европа си е Европа! Даже брадати жени има там. Къде ще се мери Русия с нея! Колкото до останалото, и аз бях в Русия неотдавна и видях съвсем различно от твоето. Явно, наистина, подобното привлича подобно. И мислиш, че в Европа и САЩ няма мизерия ли?
27
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
то това село го превзеха още преди 2-3 дни, *** вие сега се сетихте да пишете, и не са украйнски ДРГ, както ги пишете а руснаци от руския легион, воюващ на страната на Украйна
26
8
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
Защо обединяваш Русия с Турция? Аз мога да кажа същото, но заменяйки Русия със САЩ. Там обаче става по-страшно.
25
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това новата контраофанзива ли е? Нали щеше да започне на пролет?
24
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
СВО върви по план.
23
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украинската армия явно е освободила окупираните си територии чак до Крим и сега поема към Москава в така чаканата контраофанзива!
22
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Къде отиват тия? Тръгнали са за Москва едва ли не.
21
11
 
20
 
! Отговори
мдаа преди 2 месеца
Провокациите на укротерористите с наближаването на изборите в Русия ще се увеличават. Едно такова ДРГ от триста души към 243 станаха на груз 200 само за ден. В Украйна кога ще са изборите? Там има ли опозиционери?
20
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Турция и Рашистан са държави на злото, Раша е империя на злото. избиха сумати хора, и турците и те избиха 1,8 милиона арменци преди век, още 300 К българи и гърци, изселиха българите гърците от ТРакия , взеха им жилищата без обезщетение, а ние плащаме за възродителния процес дето само им смениха имената.
19
8
 
15
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
Докторе, само преди няколко дни трийсетина американци се изпариха барабар с Патриотите си. Преди месец още толкова франсета в един хотел.Да не изброявам повече.