Боеве в Курска област в Русия, руските сили отблъскват украинска атака

Диверсионно-разузнавателна група опитала да проникне в село Тьоткино
Обновена: 14 мар 2024 13:26 | 14 мар 2024 13:22, Елка Василева
215
Боеве в Курска област в Русия, руските сили отблъскват украинска атака
Снимка: архив, БГНЕС

Боеве се водят днес в руската Курска област, която граничи с Украйна, предаде Франс прес, като се позова на руската Национална гвардия (Росгвардия).

Още по темата
Боевете се водят между руските сили и проукраински бойци, заяви националната гвардия.

Росгвардия и руските въоръжени сили отблъскват атака на украински диверсионни групи край село Тьоткино в руската Курска област, предаде ТАСС, като се позова на пресслужбата на националната гвардия.

"Подразделения на руската национална гвардия отблъскват атака на вражески диверсионно-разузнавателни групи край село Тьоткино в Курска област. Гвардейците се сражават заедно с военнослужещи от въоръжените сили със служители на Пограничното управление на Федералната служба за сигурност на Русия", се казва в изявление на Росгвардия.

По-рано губернаторът на Курска област Роман Старовойт съобщи в комуникационното приложение "Телеграм", че украинска диверсионно-разузнавателна група се е опитала да проникне в село Тьоткино, но атаката е била пресечена.

Във вторник също имаше атаки срещу това гранично село от бойни групи, идващи от Украйна, отбелязва АФП. (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
20
 
13
 
! Отговори
Смешен плач преди 2 месеца
Монголоидите за три дни щяха да са Киев. 2 + години се бият за някакви села отколко границата, а сега ги погнаха и на тяхна територия. Да се смееш ли, да плачеш ли. Ако нямаха атома да плашат ден и нощ с него, само една натовска държава по избор щеше да ги е сложила на място.
17
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До няколко дни Зеленски ще влезе в Москва и ще покани Макрон и Байдън да си разделят новите земи по братски, не по равно.
16
2
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
Шолц: Бял мерцедес ме преследва в живота и неизменно след мене върви. Бял Мерцедес пак ми грабва окото, но не продавам любов за пари. Не съм надут, но за валута, не се продавам и за пари и всичко давам и подарявам, но не разменям любов за пари!
15
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия укри не са добре! Нали щяха да се деокупират? А сега, като видяха, че не става, решиха просто да ядат пердах на руската граница. Има 3 дни до Прошка/Масленица, бая бой още могат да поемат.
14
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След изборите Путин ще обяви всеобща мобилизация и война на Украйна. Ако НАТО се намеси, започва световна война. Ако не - агонията за Украйна свършва за няколко месеца.
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Доктора 5. Казваш, че сме изгубили нула човека?! Сигурен ли си? Явно си наблягал повече на медицината, за сметка на аритметиката и на логиката изобщо. Знаеш ли каква пустош е в селата? Знаеш ли, че още преди години в България имаше 600 села без нито един жител? Сега сигурно са повече. Но щом казваш, че не губим хора, аз съм спокоен.
12
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вчера не им стигна боя и са им малко 230 избити украинеца, че днес отново се опитват да проникнат. Руснаците вече говорят поне за няколко унищожени бронирани машини и днес.
11
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Елче, добре! Сега дай сводката за горялата техника и небесните вече украински роти.
10
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега го намерих на картата това село Тьоткино или Теткино, че то практически се намира в Украйна..
9
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украинските терористи правят акция за отвличане на вниманието. Плащат с животите си, защото нямат с какво друго. Освен да си наркотици или да нямаш нищо в главата, не виждам друга смислена причина да атакуваш евакуирано село на 100м от границата. Ни ще го превземеш, ни има стратегическо значение някакво. Но вероятността да поумреш е бая голяма...
8
4
 
17
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
Да, какво става с Мерцедес? Закрива дори централата си. Май готвят подъл план на Шолц и Урсула, от Китай да се върнат в Русия :)
7
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Докторе, ти кажи, като уж всичко взела Америка, ти нещо успя ли да спастриш? Или още търсиш да драснеш натам, да миеш чинии, щото не ти признават дипломата?
6
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ДоктораТо бедняците сте вие от Запада, всеки ден идват информации за фалирали фирми в Германия, дори Мерцедес се изнася в Китай. Дойдоха и данните за януари, показват рецесия и спад в целия ЕС.
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тьоткино, или Теткино? Защото Тьоткино в Куртска област няма, има Теткино и то се намира на по-малко от 20 метра от границата с Украйна. Спокойно украинците могат да го обстрелват, без да пресичат границата въобще. Разтоянието от село Риживка в Украйна до Теткино в Русия е под 50 метра.
4
8
 
35
 
! Отговори
ъ преди 2 месеца
Доколкото разбрах село Тьоткино е на около 500 метра от границата. Вече два дни Хунтата хаби хора и техника за тази глупава пропагандна акция. Говори се за около 300 убити. При това нещастните мишоци не могат да преминат повече от 100 метра в руска територия, преди да бъдат отстреляни. Въобще, голяма тъпотия.
3
35
 
14
 
! Отговори
Доктора преди 2 месеца
Нищо, войната за нас и Америка върви добре, Русия загуби 400 000, а ние нула, Америка взема 80 процента от Украйна, Русия само 20, освен това, Америка взе Швеция и ФИнландия, а скоро и Грузия. Бедняците, които харесват Русия, защото ще дойде и ще изгони западните фирми и всички ще бачкат за 500 лева като тях, отново ще са огорчени.Да виждат как способните хора живеят, харчат обикалят, а те само завиждат и искат някой да им вземе на тях.
2
11
 
26
 
! Отговори
Зрител преди 2 месеца
И резултата от нападението е естествен тор.
1
16
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За украинските фашисти важи поговорката - видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак.С кого се мери тази смешна държавичка Украйна, чието население в 70% говори руски като майчин език?