Кои са целите в САЩ, които Русия би атакувала с ядрено оръжие при Трета световна война?

Москва ще се стреми да обезглави Америка
19 мар 2024 21:16, Нели Христова
191
Кои са целите в САЩ, които Русия би атакувала с ядрено оръжие при Трета световна война?
Снимка: Pixabay/geralt

Прекият сблъсък между Русия и НАТО би поставил света "на една крачка от пълномащабна Трета световна война", каза руският президент Владимир Путин пред репортери тази седмица, докато празнуваше предопределена победа на президентските избори в страната и подчерта безкомпромисната си стратегия в Украйна.

Заплахата от ядрена ескалация е постоянно присъстваща, тъй като Западът продължава да подкрепя Украйна и осуетява военната кампания на Кремъл. За Москва ядрената карта беше полезна за възпиране на по-дълбоко участие на НАТО в конфликта. "В съвременния свят всичко е възможно", предупреди Путин тази седмица.

Няма индикации, че предстои ядрена конфронтация между НАТО и Русия. Официални представители на САЩ многократно са заявявали, че не виждат признаци Русия да се готви да използва ядрени оръжия, независимо от войнствената реторика, използвана от Путин и неговите съюзници в Кремъл, или решението за разполагане на тактически ядрени оръжия в Беларус.

Ядреният обмен би бил пагубен за всички участници. Федерацията на американските учени изчислява, че Русия има около 5580 ядрени оръжия, в сравнение с 5428 в САЩ. Смята се, че и двете имат около 1600 активни разположени стратегически ядрени бойни глави.

През 2019 г. програмата на Принстън за наука и глобална сигурност публикува симулация на "План А" за това как ограничен тактически ядрен обмен в Европа може да ескалира в пълномащабен глобален ядрен конфликт. Изчислено е, че 91,5 милиона души ще умрат в рамките на часове и много повече в месеците и годините след това.

Руски ядрен удар по територията на САЩ би искал да обезглави американското политическо и военно ръководство, той ще прекъсне жизненоважни комуникационни канали за командване и контрол, ще унищожи възможно най-много ядрени активи и ще опустоши ключови индустриални и търговски зони.

Вашингтон, окръг Колумбия, Ню Йорк, Чикаго, Лос Анджелис, Сан Франциско, Далас-Форт Уърт, Маями, Филаделфия, Хюстън, Лас Вегас, Солт Лейк Сити, Денвър и Маями вероятно биха били сред най-големите цели за градски райони, предвид комбинацията им с политическа, военна и индустриална стойност.

Президентското убежище в Кемп Дейвид в Мериленд и планинския комплекс Рейвън Рок в Пенсилвания - където също има подземни бункери, предназначени за използване от Пентагона - вероятно също ще бъдат атакувани, тъй като Москва се стреми да разчлени политическата и военната командна верига.

Ключовите радиопредаватели ще служат като жизненоважни канали за комуникация с американските подводници с ядрени балистични ракети, които ще имат за задача да нанасят ответни удари по руските градове. Военноморската радиостанция Джим Крийк в щата Вашингтон и много нискочестотният предавател Луалуалей в Хавай вероятно ще бъдат най-важните цели в това отношение.

Руските балистични ракети вероятно биха били насочени към големи военни и ядрени обекти като военноморската станция Норфолк във Вирджиния, щабът и пристанището на командването на флота на ВМС на САЩ.

Щабът на Северноамериканското командване на противовъздушната отбрана в базата на космическите сили Питърсън в Колорадо Спрингс, стратегическото командване на САЩ в базата на военновъздушните сили Офът в Небраска и Центърът за ядрени оръжия на военновъздушните сили в базата на военновъздушните сили Хил в Юта също биха били основни цели. Същото би било и с завода Pantex в Амарило, Тексас, който служи като основно съоръжение за сглобяване и разглобяване на ядрени оръжия в САЩ.

Широка гама от обекти за ядрени ракети са разпръснати в рядко населените западни и средни западни щати
. Руските удари вероятно ще се стремят да унищожат ядрени самолети и други активи в базата на военновъздушните сили Къртланд в Ню Мексико, военновъздушната база Барксдейл в Луизиана, военновъздушната база Уайтман в Мисури, военновъздушната база Уорън в Уайоминг, военновъздушната база Минот в Северна Дакота и военновъздушната база Малмстрьом в Монтана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
0
 
1
 
! Отговори
ЕБЕТЕсеВгъза преди 1 месец
СЪСтъпитеСИпаники ! ХИЧ НЕ МИ ПУКА ЗА КОШМАРИТЕ ВИ !
174
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ами 16 те самолето-...... Колкото е по - голямо едно корито , толкова по - лесна цел е !
173
1
 
1
 
! Отговори
ами 16 те самолето-- преди 1 месец
--носача ? Всяко едно ядрено оръжие на МОсква където и да е навряно се знае , Всяко едно зенитно комплексче се наблюдава от космоса всяко едно украйнско дронче което се сваля около Москва издава позиции на отбраната всичко се анализира набелязват се слаби места тази война разкрива и намалява възможностите на възпиране на НАТО със стотици пъти . От космоса още като решат да отварят първия силоз и вече във щатите се вдигат стратегическите ядрени бомбардировачи и подводниците наобиколили Русия
172
0
 
0
 
! Отговори
ами 16 те самолето-- преди 1 месец
--носача ? Путин го играе равен на запада по военна сила ,а и по силен ,той мисли че със един първи удар по командните центрове във европа и сащ ще ги накара да капитулират --ясна стратегия удряш пръв и нокаут ! Само че ако вие сте от тези ойто дърпат конците и на щатския президент сън няма да ви хване камо ли да пращате оръжие на украйна и прочие ,а ще си подвиете опашката и ще тръгнете да търсите военно предимство и чак когато го намерите пак ще си мерите силите . ТА Щатите 100 % го имат ....
171
2
 
0
 
! Отговори
ами 16 те самолето-- преди 1 месец
осача ? САЩ знаят откъде идват ракетите ,докато към Русия ракети ще бъдат изстреляни от всички посоки а вероятно и от космоса ! Такава размяна няма начин да е стратегия на САЩ и те да тръгнат на ескалация във Украйна -- най вероятно имат коз като примерно мощен електройнпулс и Русия не може известно време да работи със оръжия ! Иначе милиардерите ръководещи във света не биха рискували със един мужик диктатор пълен със атом ,направо биха му подарили Украйна !!!
170
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Пепитъпичъкк, Китай никога няма да нападне Русия, защото няма интерес от нейния крах. Двете страни са си тил една на друга.
169
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Пепидали си си пило хапчето, равномерно разпределено население... и колко е равномерно идиотее?
168
9
 
5
 
! Отговори
Пепи преди 1 месец
Най- страшното е че каквито и комуникационни системи да се опитват да поразяват, нищо няма да могат да направят срещу изкуствения интелект в дроновете, подводниците и самолетите. Разбирайте камикадзета без нужда от връзка с базата или друго. Освен това населението в САЩ е равномерно разпределено а в Русия има 5 града. А и Китай само това и чакат, за да завземат Източен Сибир и водните му ресурси.
167
6
 
6
 
! Отговори
Брат за брата преди 1 месец
В интернет има карта на Русия с всички мишени с ядрени глави, в София са 3. Защото много ни обичат
166
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми кааато ги е страх и двете страни от ядрен конфликт, то защо се пенявят и се опитват да го предизвикат, да си налягат там д-ниците
165
0
 
20
 
! Отговори
А през това време преди 1 месец
Пентагона сигурно ще дреме над следобедното си кафе? Престанете да плещите глупости и разберете едно - една ядрена война, дори един тактически ядрен удар ще нанесат непоправими щети и ще бъдат края на човечеството.Това оръжие никога повече не трябва да се използува след като се видя какво причини в Хирошима и Нагазаки.
164
0
 
11
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 месец
Цели няма има атомни подводници на дежурство в западния Атлантик.Знаят,че ги има,и ако изплуват ще започнат преговори веднага.От своя страна НАТО разполага със самолетоносачи с голяма ударна мощ,но се знаят къде са.Размяна на ядрени удари ако има ще трябва Бог или извънземните да се намесят.Няма да допуснат рибките в аквариума да се самоунищожат.Все пак те са го създали този аквариум да се забавляват с човеците.
163
0
 
15
 
! Отговори
AZerty преди 1 месец
До Qwerty: ако ликвидират Путин, на негово място ще дойде военен и после всички горчиво ще съжаляваме. Целите в САЩ ще бъдат големи градове с концентрация на гражданско население. Ответен удар определено ще има - по големите руски градове. Русия след това няма да е същята. Светът няма да е същият.
162
21
 
4
 
! Отговори
Qwerty преди 1 месец
А на САЩ им е много по лесно. Трябва само да ликвидират Путин и проблема е решен...
161
14
 
9
 
! Отговори
бре преди 1 месец
Като ги гледам в украйна , колко са куци, да не вземат бомбите им да се взривят в русия само
160
2
 
31
 
! Отговори
Не се поддавайте преди 1 месец
Важното е да живееете в страх. Те това искат.
159
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
закво им е да ги бомбандират ? те там всички са на фентанил и живеят по улиците. Те се самовзривиха вече
158
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
дневна доза "ядрена война и трета световна война" - настръханаха ли ви косичките? хвана ли ви шубето ? е те тва им е целта
157
9
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
ВицШвейк и Путин станали приятели. Завел го Путин в кабинета си и казал: Гледай тук, тука има три копчета. Ако натисна зеленото - ще бъде унищожена Европа. Ако натисна синьото - ще бъдат унищожени САЩ. Ако натисна червеното - ще бъде унищожен целия свят. Швейк отговорил: Подобно нещо съм виждал и когато живеех на улица "Кралева" в Праха. Хазайката държеше 3 ключа от трите тоалетни на трите етажа. Въпреки това обаче веднъж обърка ключовете, и докато уточняваше кой ключ откъде е, се пocpа.
156
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кои са целите в Русия, които ФАЩ би атакувала с ядрено оръжие при трета световна война?.