Кои са целите в САЩ, които Русия би атакувала с ядрено оръжие при Трета световна война?

Москва ще се стреми да обезглави Америка
19 мар 2024 21:16, Нели Христова
191
Кои са целите в САЩ, които Русия би атакувала с ядрено оръжие при Трета световна война?
Снимка: Pixabay/geralt

Прекият сблъсък между Русия и НАТО би поставил света "на една крачка от пълномащабна Трета световна война", каза руският президент Владимир Путин пред репортери тази седмица, докато празнуваше предопределена победа на президентските избори в страната и подчерта безкомпромисната си стратегия в Украйна.

Заплахата от ядрена ескалация е постоянно присъстваща, тъй като Западът продължава да подкрепя Украйна и осуетява военната кампания на Кремъл. За Москва ядрената карта беше полезна за възпиране на по-дълбоко участие на НАТО в конфликта. "В съвременния свят всичко е възможно", предупреди Путин тази седмица.

Няма индикации, че предстои ядрена конфронтация между НАТО и Русия. Официални представители на САЩ многократно са заявявали, че не виждат признаци Русия да се готви да използва ядрени оръжия, независимо от войнствената реторика, използвана от Путин и неговите съюзници в Кремъл, или решението за разполагане на тактически ядрени оръжия в Беларус.

Ядреният обмен би бил пагубен за всички участници. Федерацията на американските учени изчислява, че Русия има около 5580 ядрени оръжия, в сравнение с 5428 в САЩ. Смята се, че и двете имат около 1600 активни разположени стратегически ядрени бойни глави.

През 2019 г. програмата на Принстън за наука и глобална сигурност публикува симулация на "План А" за това как ограничен тактически ядрен обмен в Европа може да ескалира в пълномащабен глобален ядрен конфликт. Изчислено е, че 91,5 милиона души ще умрат в рамките на часове и много повече в месеците и годините след това.

Руски ядрен удар по територията на САЩ би искал да обезглави американското политическо и военно ръководство, той ще прекъсне жизненоважни комуникационни канали за командване и контрол, ще унищожи възможно най-много ядрени активи и ще опустоши ключови индустриални и търговски зони.

Вашингтон, окръг Колумбия, Ню Йорк, Чикаго, Лос Анджелис, Сан Франциско, Далас-Форт Уърт, Маями, Филаделфия, Хюстън, Лас Вегас, Солт Лейк Сити, Денвър и Маями вероятно биха били сред най-големите цели за градски райони, предвид комбинацията им с политическа, военна и индустриална стойност.

Президентското убежище в Кемп Дейвид в Мериленд и планинския комплекс Рейвън Рок в Пенсилвания - където също има подземни бункери, предназначени за използване от Пентагона - вероятно също ще бъдат атакувани, тъй като Москва се стреми да разчлени политическата и военната командна верига.

Ключовите радиопредаватели ще служат като жизненоважни канали за комуникация с американските подводници с ядрени балистични ракети, които ще имат за задача да нанасят ответни удари по руските градове. Военноморската радиостанция Джим Крийк в щата Вашингтон и много нискочестотният предавател Луалуалей в Хавай вероятно ще бъдат най-важните цели в това отношение.

Руските балистични ракети вероятно биха били насочени към големи военни и ядрени обекти като военноморската станция Норфолк във Вирджиния, щабът и пристанището на командването на флота на ВМС на САЩ.

Щабът на Северноамериканското командване на противовъздушната отбрана в базата на космическите сили Питърсън в Колорадо Спрингс, стратегическото командване на САЩ в базата на военновъздушните сили Офът в Небраска и Центърът за ядрени оръжия на военновъздушните сили в базата на военновъздушните сили Хил в Юта също биха били основни цели. Същото би било и с завода Pantex в Амарило, Тексас, който служи като основно съоръжение за сглобяване и разглобяване на ядрени оръжия в САЩ.

Широка гама от обекти за ядрени ракети са разпръснати в рядко населените западни и средни западни щати
. Руските удари вероятно ще се стремят да унищожат ядрени самолети и други активи в базата на военновъздушните сили Къртланд в Ню Мексико, военновъздушната база Барксдейл в Луизиана, военновъздушната база Уайтман в Мисури, военновъздушната база Уорън в Уайоминг, военновъздушната база Минот в Северна Дакота и военновъздушната база Малмстрьом в Монтана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
16
 
9
 
! Отговори
Пешо войнолюбеца!!! преди 1 месец
Когато и да уубиеш ррушняк все е безкрайно късно!Ега Света рухне,ега океаните залеят планетата,но и жив ррушняк/ррушнячка няма да остане,бре!То е ясно,че всичките 8 млрд.хора ще иизгинат,но за какво ни е да съществуваме след като има още живи бблядьове на земята!По-добре Човечеството да иизмре,но ррушняшките ччудовища да спрат да дишат!Великата война е близо-гответе се и се радвайте!Така и така и без война всички рано или по-късно ще иизмреме,но поне да си заслужава,бре!Ббий ррушняка до крак!!!
134
12
 
8
 
! Отговори
Хиляди Бойни Глави преди 1 месец
680 ракети, всяка от които ще съдържа между 1 и 10 ядрени бойни глави, ще излетят мигновенно с един залп срещу САЩ и някакво скромно количество от тях ще е срещу Англия и може би Франция. В този момент и 2 подводници с 12 торпеда Посейдон ще поставят рекорд по най- високо цунами в Тихия и Атлантическия океан. А що се отнася до ответетния удар той ще е най малко 10 пъти по-лек и най-важното е, че Руското ПВО ще го очаква с отворени обятия !
133
9
 
12
 
! Отговори
БЕШЕ СЕ НАСРАЛ преди 1 месец
Имам познат, заклет евроатлантик! Америка му е все в устата. Западна Европа била люлката на цивилизацията и навсякъде течало мед и масло. Тия дни го видях. БЕШЕ СЕ НА-С-РАЛ!
132
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те руснаците две села в Украйна не могат да превземат а вие какви ги изреждате.
131
1
 
13
 
! Отговори
Някой преди 1 месец
А кои са целите в Русия, които САЩ, Велибритания и Франция биха атакували с ядрено оръжие?
130
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно, как в демокрацията се родиха толкова м.алоумници, които всеки ден пишат такива уникални глупости? Тези хора ако се погледнат отстрани ще повърнат на място. Безмислени хора в мисирски издания.
129
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До сега няма нито едно доказателство, че Русия атакува с ядрено оръжие. Виж има 2 доказателства, че САЩ атакува с ядрено оръжие. Авторът трябва да си го набие в кухата лейка.
128
16
 
8
 
! Отговори
Хей плъхове преди 1 месец
Плъхове и наркомани, подвизаващи се под ръждясалата табелка с надпис Западен Елит, вие много скоро ще чуете свистежа на КИНЖАЛ, но тогава ще е късно. Ще се кръстите в несвяст, но Бог не помага на глу-пац-ите. Казвам да се знае!
127
1
 
0
 
! Отговори
Сера и с пешкира преди 1 месец
Се пребърша и айде пак пацyли кът мамули!
126
4
 
11
 
! Отговори
А преди 1 месец
паравозь Кузя ще участва ли в ядреното шоу? :):):)
125
4
 
4
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
Луд умора няма,успех с безмозъчните ви напъни и освидетелстването ви.
124
7
 
17
 
! Отговори
До 127 преди 1 месец
Вече стана ясно цялата не/мощ на Рассията. Трета година Одеса и Киев са украински, а се бяхме запътили към Берлин и Лисабон. На Джуджето още ли не му просветва, че Бланяя е пръцконтив въздух под налягане.
123
3
 
17
 
! Отговори
Да, преди 1 месец
Когато СеСеСеРето, СИВ и Варшавският договор се върнат, а България стане 16-тата СеСеСеРейска република. С други думи, на мукавей. :):):)
122
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аляска и Тексас ще се върнат в СССР.
121
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези заплахи са срежисирани , а пострадаха невинните украинци .
120
3
 
8
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
Мисля че прекалявате с истерията и панароята в пропагандата си в ДНЕС,и по специално една и съща мадмозел.
119
3
 
6
 
! Отговори
Абе ти бавноразвиващ преди 1 месец
"останалите да бъдат прехванати от прецизната русска..." ли си?
118
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Русь Мать По-лошо. След като видяха какво представлява "втарая" вече и западняците знаят. Ботоксовия диктатор похарчи с лека ръка акумулирания през времето на СССР блъф за величието на армията им.
117
7
 
6
 
! Отговори
Стамат преди 1 месец
Има ли значение? Ако има ядрена война всички ще умрем, какво ми пука как ще се води на тактическо ниво?
116
5
 
17
 
! Отговори
Русь Мать преди 1 месец
е кенефарска държава снарядена с милиони алкохолици и допотопна техника, но в изхвърлянията нямат равни на себе си. Те знаят перфектно какво ще ги сполети.