Кои са целите в САЩ, които Русия би атакувала с ядрено оръжие при Трета световна война?

Москва ще се стреми да обезглави Америка
19 мар 2024 21:16, Нели Христова
191
Кои са целите в САЩ, които Русия би атакувала с ядрено оръжие при Трета световна война?
Снимка: Pixabay/geralt

Прекият сблъсък между Русия и НАТО би поставил света "на една крачка от пълномащабна Трета световна война", каза руският президент Владимир Путин пред репортери тази седмица, докато празнуваше предопределена победа на президентските избори в страната и подчерта безкомпромисната си стратегия в Украйна.

Заплахата от ядрена ескалация е постоянно присъстваща, тъй като Западът продължава да подкрепя Украйна и осуетява военната кампания на Кремъл. За Москва ядрената карта беше полезна за възпиране на по-дълбоко участие на НАТО в конфликта. "В съвременния свят всичко е възможно", предупреди Путин тази седмица.

Няма индикации, че предстои ядрена конфронтация между НАТО и Русия. Официални представители на САЩ многократно са заявявали, че не виждат признаци Русия да се готви да използва ядрени оръжия, независимо от войнствената реторика, използвана от Путин и неговите съюзници в Кремъл, или решението за разполагане на тактически ядрени оръжия в Беларус.

Ядреният обмен би бил пагубен за всички участници. Федерацията на американските учени изчислява, че Русия има около 5580 ядрени оръжия, в сравнение с 5428 в САЩ. Смята се, че и двете имат около 1600 активни разположени стратегически ядрени бойни глави.

През 2019 г. програмата на Принстън за наука и глобална сигурност публикува симулация на "План А" за това как ограничен тактически ядрен обмен в Европа може да ескалира в пълномащабен глобален ядрен конфликт. Изчислено е, че 91,5 милиона души ще умрат в рамките на часове и много повече в месеците и годините след това.

Руски ядрен удар по територията на САЩ би искал да обезглави американското политическо и военно ръководство, той ще прекъсне жизненоважни комуникационни канали за командване и контрол, ще унищожи възможно най-много ядрени активи и ще опустоши ключови индустриални и търговски зони.

Вашингтон, окръг Колумбия, Ню Йорк, Чикаго, Лос Анджелис, Сан Франциско, Далас-Форт Уърт, Маями, Филаделфия, Хюстън, Лас Вегас, Солт Лейк Сити, Денвър и Маями вероятно биха били сред най-големите цели за градски райони, предвид комбинацията им с политическа, военна и индустриална стойност.

Президентското убежище в Кемп Дейвид в Мериленд и планинския комплекс Рейвън Рок в Пенсилвания - където също има подземни бункери, предназначени за използване от Пентагона - вероятно също ще бъдат атакувани, тъй като Москва се стреми да разчлени политическата и военната командна верига.

Ключовите радиопредаватели ще служат като жизненоважни канали за комуникация с американските подводници с ядрени балистични ракети, които ще имат за задача да нанасят ответни удари по руските градове. Военноморската радиостанция Джим Крийк в щата Вашингтон и много нискочестотният предавател Луалуалей в Хавай вероятно ще бъдат най-важните цели в това отношение.

Руските балистични ракети вероятно биха били насочени към големи военни и ядрени обекти като военноморската станция Норфолк във Вирджиния, щабът и пристанището на командването на флота на ВМС на САЩ.

Щабът на Северноамериканското командване на противовъздушната отбрана в базата на космическите сили Питърсън в Колорадо Спрингс, стратегическото командване на САЩ в базата на военновъздушните сили Офът в Небраска и Центърът за ядрени оръжия на военновъздушните сили в базата на военновъздушните сили Хил в Юта също биха били основни цели. Същото би било и с завода Pantex в Амарило, Тексас, който служи като основно съоръжение за сглобяване и разглобяване на ядрени оръжия в САЩ.

Широка гама от обекти за ядрени ракети са разпръснати в рядко населените западни и средни западни щати
. Руските удари вероятно ще се стремят да унищожат ядрени самолети и други активи в базата на военновъздушните сили Къртланд в Ню Мексико, военновъздушната база Барксдейл в Луизиана, военновъздушната база Уайтман в Мисури, военновъздушната база Уорън в Уайоминг, военновъздушната база Минот в Северна Дакота и военновъздушната база Малмстрьом в Монтана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия е 12% от сушата на земята Америка само 5% . Сами си правете изводите . За кого ще има Везув и за кого Содом и Гомора
94
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много погрешна информация. Изброили сте най-големите градове на САЩ. Явно идея си нямате от стратегия.
93
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 98 При тях зобирането не е на ниво, че не знаят какво ще стане, а на ниво, че знаят, че джуджака няма да посмее и ВЪПРЕКИ това продължават с глу постите. Просто толкова много злоба са събрали, че някъде трябва да я изливат денонощно. А като се замислиш, живеят сравнително добър живот като се има предвид, че повечето от тях даже и това не са си го изработили сами.
92
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тука разни съветски евнуси бленуват за ракети. Абе, вие да не сте ваксинирани със спутник против радиация. Вие ще сте от онези, които ще ще умрат "в рамките на часове и много повече в месеците и годините след това." И кво като територията на съветският курник била по-голяма, те просяците живеят в 5 големи града. Само безгръбначните русофили могат да фантазират, че при ядрена война те ще оцелеят и любимото им джудже. То и да оцелее няма да има живи просяци да го изберат пак с 83%.
91
6
 
7
 
! Отговори
Кравореалност преди 1 месец
Краварофилите, освободихте ли Крим? Какво стана с контранаступа? Фалира ли Русия? Защо протестират фермерите? Защо се изнасят автомобилните концерни от Германия?
90
5
 
6
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 месец
Ами няма да се хабят толкова оръжия от страна на Русия. Целите в САЩ са само 3 и достатъчни да върнат САЩ в камената ера - Ейлоустоун, Сан Андреас и Ню Мадрид ! Последният ще направи водна връзка между Мексиканският залив и Северният Ледовид Океан
89
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво ни интересуват целите в САЩ? Нас ни интересува, колко цели си създадохме унас покрай натовските бази.
88
2
 
5
 
! Отговори
глупашки бред преди 1 месец
До МАЙКА РУСИЯ
87
5
 
7
 
! Отговори
Не е хуманно преди 1 месец
Ама защо измъчвате така руските писарушки, те и без това имат проблем, че почти изцяло живеят в паралелната реалност, а сега вие още напразни надежди и поводи за още по-нездравословни пропадания им давате. Пожалете ги!
86
4
 
6
 
! Отговори
А преди 1 месец
а какви са целите в рашка?
85
6
 
3
 
! Отговори
Ще се кръстим преди 1 месец
Трескаво ще се кръстим и студена пот ще капе като град от челата ни докато Тополките летят насам. И ще съжаляваме че сме допуснали да влезем в ролята на пажове на Англосаксонските господари.
84
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Америка няма шанс срещу Русия. Докато Америка унищожи 1/3 от Русия ще бъде изпепелена. Факт
83
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
A какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
82
7
 
4
 
! Отговори
Руснака преди 1 месец
Абе вие не сте нормални! Продажна медия гну сна! В случая, не Русия, а САЩ и се иска да удари Русия още след края на ВСВ Дреме и на Русия за целите на САЩ, които според вас искала да удари
81
11
 
8
 
! Отговори
МАЙКА РУСИЯ преди 1 месец
Ще се събудим рано една сутрин, още преди изгрев, но ще видим, че слънцето вече е изгряло. Ядреното слънце! Секунди по-късно ще ни помете вълната. Ударната вънлна! В последния си миг живот ще съжалим че сме дръзнали да застанем срещу майката. МАЙКА РУСИЯ!
80
7
 
5
 
! Отговори
Ще получим Сармат преди 1 месец
Благодарение на Американските бази, които ППДБ приветстват на наша територия, ние със сигурност ще сме сред получателите на една бърза пратка термоядрени бойни глави. Поне наем да плащаха тия кръвопийци. Ама тия дето са подписвали договорите от наша страна последното нещо на акъла им е бил Българския национален интерес.
79
5
 
8
 
! Отговори
@ преди 1 месец
До АНГЕЛИ докато Янките прихващат всичко, ответния удар ще изтрие от историята съществуването на руската ***. Макар да е смешно да се говори за ответен, предвди това, че янките ще разберат достатъчно рано за да нанесат обезглавяващ изпреварващ удар.
78
0
 
11
 
! Отговори
THRASH METAL преди 1 месец
Има и положително нещо в ядрената война. Ние ще сме последните живи хора видяли света за последно!
77
9
 
8
 
! Отговори
МАЙКА РУСИЯ преди 1 месец
Срещу Майка Русия се бият цялото НАТО плюс ФАЩ. Повече от 40 държави хвърлят ракета след ракета, танк след танк! Но Майка Русия удържа, търпи. И мина година минаха две и парите се свършиха. Печатат още! Обаче няма производство, в Южна Корея дори снарядите се свършиха! А Майка Русия чака спокойно, достолепно! И малко по малко надига мечешката ла-па. Още малко и тази ла-па ще се стовари! А в НАТО ще се чуе писък! Нацистки писък!
76
6
 
4
 
! Отговори
Когато загърмят преди 1 месец
Когато загърмят Сарматите, в главите на евроатлантичетата в Брюксел ще зазвучи тихо и протяжно Одата на Радостта. Със затворени очи и с усмивка ще посрещнат те този сюблимен миг на спокойствие. Но секунда по-късно ще осъзнаят, че любимият им Европейски химн всъщност е тяхната лебедова песен, ще отворят очи и ще видят слънцата. ЯДРЕНИТЕ СЛЪНЦА!