Кои са целите в САЩ, които Русия би атакувала с ядрено оръжие при Трета световна война?

Москва ще се стреми да обезглави Америка
19 мар 2024 21:16, Нели Христова
191
Кои са целите в САЩ, които Русия би атакувала с ядрено оръжие при Трета световна война?
Снимка: Pixabay/geralt

Прекият сблъсък между Русия и НАТО би поставил света "на една крачка от пълномащабна Трета световна война", каза руският президент Владимир Путин пред репортери тази седмица, докато празнуваше предопределена победа на президентските избори в страната и подчерта безкомпромисната си стратегия в Украйна.

Заплахата от ядрена ескалация е постоянно присъстваща, тъй като Западът продължава да подкрепя Украйна и осуетява военната кампания на Кремъл. За Москва ядрената карта беше полезна за възпиране на по-дълбоко участие на НАТО в конфликта. "В съвременния свят всичко е възможно", предупреди Путин тази седмица.

Няма индикации, че предстои ядрена конфронтация между НАТО и Русия. Официални представители на САЩ многократно са заявявали, че не виждат признаци Русия да се готви да използва ядрени оръжия, независимо от войнствената реторика, използвана от Путин и неговите съюзници в Кремъл, или решението за разполагане на тактически ядрени оръжия в Беларус.

Ядреният обмен би бил пагубен за всички участници. Федерацията на американските учени изчислява, че Русия има около 5580 ядрени оръжия, в сравнение с 5428 в САЩ. Смята се, че и двете имат около 1600 активни разположени стратегически ядрени бойни глави.

През 2019 г. програмата на Принстън за наука и глобална сигурност публикува симулация на "План А" за това как ограничен тактически ядрен обмен в Европа може да ескалира в пълномащабен глобален ядрен конфликт. Изчислено е, че 91,5 милиона души ще умрат в рамките на часове и много повече в месеците и годините след това.

Руски ядрен удар по територията на САЩ би искал да обезглави американското политическо и военно ръководство, той ще прекъсне жизненоважни комуникационни канали за командване и контрол, ще унищожи възможно най-много ядрени активи и ще опустоши ключови индустриални и търговски зони.

Вашингтон, окръг Колумбия, Ню Йорк, Чикаго, Лос Анджелис, Сан Франциско, Далас-Форт Уърт, Маями, Филаделфия, Хюстън, Лас Вегас, Солт Лейк Сити, Денвър и Маями вероятно биха били сред най-големите цели за градски райони, предвид комбинацията им с политическа, военна и индустриална стойност.

Президентското убежище в Кемп Дейвид в Мериленд и планинския комплекс Рейвън Рок в Пенсилвания - където също има подземни бункери, предназначени за използване от Пентагона - вероятно също ще бъдат атакувани, тъй като Москва се стреми да разчлени политическата и военната командна верига.

Ключовите радиопредаватели ще служат като жизненоважни канали за комуникация с американските подводници с ядрени балистични ракети, които ще имат за задача да нанасят ответни удари по руските градове. Военноморската радиостанция Джим Крийк в щата Вашингтон и много нискочестотният предавател Луалуалей в Хавай вероятно ще бъдат най-важните цели в това отношение.

Руските балистични ракети вероятно биха били насочени към големи военни и ядрени обекти като военноморската станция Норфолк във Вирджиния, щабът и пристанището на командването на флота на ВМС на САЩ.

Щабът на Северноамериканското командване на противовъздушната отбрана в базата на космическите сили Питърсън в Колорадо Спрингс, стратегическото командване на САЩ в базата на военновъздушните сили Офът в Небраска и Центърът за ядрени оръжия на военновъздушните сили в базата на военновъздушните сили Хил в Юта също биха били основни цели. Същото би било и с завода Pantex в Амарило, Тексас, който служи като основно съоръжение за сглобяване и разглобяване на ядрени оръжия в САЩ.

Широка гама от обекти за ядрени ракети са разпръснати в рядко населените западни и средни западни щати
. Руските удари вероятно ще се стремят да унищожат ядрени самолети и други активи в базата на военновъздушните сили Къртланд в Ню Мексико, военновъздушната база Барксдейл в Луизиана, военновъздушната база Уайтман в Мисури, военновъздушната база Уорън в Уайоминг, военновъздушната база Минот в Северна Дакота и военновъздушната база Малмстрьом в Монтана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Американците са силни само в информационната война. Плащат центчета на разни безакълести, за да пускат опорките им и да манипулират хората. Смешното е, че техните опорки са писани като за американци, на което останалия свят само се смее.
114
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 120 Видяла жабата, че подковават коня и си вдигнала и тя крака. Обаче си останала жаба.
113
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има опасност около 25% от американските ракети да се сгромолясат там откъдето са изстреляни, 65% да не литнат въобще, а останалите да бъдат прехванати от прецизната русска противовъздушна и космическа отбрана и унищожени до една. Въпросът е, знае ли Памперса какво ще стане с Америка над всичко - ще изгори, като радиоактивен факел.
112
10
 
16
 
! Отговори
Ало, преди 1 месец
Видяхме руските супер-дупер оружия, самальоти и чопъри на какво са способни в Украйна. За танковете им и бронетанковата техника, башка. Украинците няма да им трябва да произвеждат стомана през следващите 100 години.
111
0
 
15
 
! Отговори
Георги преди 1 месец
Да поставяш цели е едно. Да ги постигаш - съвсем друго.
110
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лошото е, че САЩ от години тласкат света към световна ядрена война.
109
9
 
20
 
! Отговори
Войн преди 1 месец
Има опасност около 20% от съветските ракети да се сгромолясат на руска територия, 60% да не литнат въобще, а останалите да бъдат прехванати от прецизната НАТОвска противовъздушна и космическа военна електроника и унищожени до една. Въпросът е, знае ли Путин какво ще стане с Матушката му Любимая - ще изгори, като радиоактивен факел.
108
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сигурно Русия ще стоят със скръстени ръце и ще чакат американските балистични ракети да хвърчат където си искат. Оръжията на Русия са разпръснати по целия свят и могат да издържат хиляди бомбени удари. Явно памперсите са забравили откъде се командва парада.
107
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До do 102 Куче което лае, не хапе, а ботокса е и доказан страхливец отгоре на всичкото. Тоя е ПОСЛЕДНИЯ, който ще направи такова нещо, защото знае, че дори всичко да се омаже, пак ще доживее в НЯКАКЪВ комфорт до края си, ако неговите не го очистят преди това. Запада смело и спокойно може да направи висчко, което иска - гаранция, че ботокса няма да посегне към ЯО. Червените му линии са абсолютен блъф, както вече се видя многократно. Поначало цялата му реторика е пълна лъжа, и той го знае.
106
8
 
13
 
! Отговори
Таня преди 1 месец
Но са толкова назад, че няма дори да опитат, защото ясно знаят, че няма да ударят нищо. Ще ударят някоя държава като Словакия, Полша и пр. и копейките ще го възприемат като все едно е удар по САЩ. Всеки път е едно и също - все громят САЩ, а до сега един косъм от главата на американец не е паднал. Жалка картинка.
105
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
на *** ще им остане само тази гордост - че са унищожили човечеството. Голямо постижение...но то си е така там от стотици години - алкохолизъм и разруха. Цирей върху планетата земя. Жалко за малкото свестен народ, който е имал нещастието да се роди върху прокълната им земя. Учени, писатели, композитори - пропилян талант в море от гнилоч.Ядрена война ще е логичната кулминация на клоаката, наречена Русия.
104
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По принцип американските военни и политици са социопати, които няма да се поколебаят да унищожат Земята и всичко живо за собствения си кеф. Очите им са празни като на сериен убиец, с тази разлика, че те убиват с десетки, максимум стотици, а тамериканците ще убият милиарди. Дано да има живот след смъртта, за да могат центопродажниците да продължат да им се радват.
103
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Американски ядрен удар по територията на Русия би искал да обезглави руското политическо и военно ръководство, той ще прекъсне жизненоважни комуникационни канали за командване и контрол, ще унищожи възможно най-много ядрени активи и ще опустоши ключови индустриални и търговски зони. Затова САЩ обграждат Русия с ядрено оръжие и все повече се приближават към границите на Русия.
102
7
 
6
 
! Отговори
do 102 преди 1 месец
по принцип е така, но в този случай забравяш, че Путин е и социопат, който няма да се поколебае да унищожи земята и всичко живо за собствения му кеф. Очите му са празни като на сериен убиец, с тази разлика, че те убиват с десетки, максимум стотици, а този ще убие милиарди. Дано да има живот след смъртта, за да могат копейките да продължат да му се радват.
101
8
 
9
 
! Отговори
US military преди 1 месец
Сигурно ще стоят със скръстени ръце и ще чакат съветските балистични ракети да хвърчат където си искат. НОРАД не е в САЩ, а дълбоко под планинските масиви на Канада и може да издържи стотици бомбени удари. Явно джуджетата са забравили, че оттам се командва парада.
100
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Яко, и ще дават всичко телевизията , не знам къде е тръгнала Украйна на Зеленски
99
1
 
8
 
! Отговори
Шарани 8 лева килото преди 1 месец
До Третата световна иде Все повече заприличвате на тия, които има няма току "открият" някоя нова дата в някой древен календар, която прогнозира, че "ей сега" ще свърши света :)
98
5
 
3
 
! Отговори
Третата световна иде преди 1 месец
През юни се навършват 110 години от началото на Първата световна и според мен тогава ще избухне Третата световна.
97
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 101Това нищо не значи, въпросът е кой ще остане жив на оцелелите 5% от заразена с радиация просия.
96
4
 
7
 
! Отговори
Шарани 8 лева килото преди 1 месец
До Анонимен101 Абе другаре, вие сериозно ли мислите, че ботоксовия е трупал милиарди, за да тръгне да прави нещо, което ще го затрие на момента? :))) Тва, че вие сте отчаяни от живота и нямате какво да губите не означава, че той е като вас. Не разбрахте ли за тия 45 години, че партийната комунистическо-фашистка върхушка нито живее скромно, нито има намерение да се затрива? :))) И тва е навсякъде по света, не само в комунистическо-фашистка България преди 89та или Русия сега.