Кои са целите в САЩ, които Русия би атакувала с ядрено оръжие при Трета световна война?

Москва ще се стреми да обезглави Америка
19 мар 2024 21:16, Нели Христова
191
Кои са целите в САЩ, които Русия би атакувала с ядрено оръжие при Трета световна война?
Снимка: Pixabay/geralt

Прекият сблъсък между Русия и НАТО би поставил света "на една крачка от пълномащабна Трета световна война", каза руският президент Владимир Путин пред репортери тази седмица, докато празнуваше предопределена победа на президентските избори в страната и подчерта безкомпромисната си стратегия в Украйна.

Заплахата от ядрена ескалация е постоянно присъстваща, тъй като Западът продължава да подкрепя Украйна и осуетява военната кампания на Кремъл. За Москва ядрената карта беше полезна за възпиране на по-дълбоко участие на НАТО в конфликта. "В съвременния свят всичко е възможно", предупреди Путин тази седмица.

Няма индикации, че предстои ядрена конфронтация между НАТО и Русия. Официални представители на САЩ многократно са заявявали, че не виждат признаци Русия да се готви да използва ядрени оръжия, независимо от войнствената реторика, използвана от Путин и неговите съюзници в Кремъл, или решението за разполагане на тактически ядрени оръжия в Беларус.

Ядреният обмен би бил пагубен за всички участници. Федерацията на американските учени изчислява, че Русия има около 5580 ядрени оръжия, в сравнение с 5428 в САЩ. Смята се, че и двете имат около 1600 активни разположени стратегически ядрени бойни глави.

През 2019 г. програмата на Принстън за наука и глобална сигурност публикува симулация на "План А" за това как ограничен тактически ядрен обмен в Европа може да ескалира в пълномащабен глобален ядрен конфликт. Изчислено е, че 91,5 милиона души ще умрат в рамките на часове и много повече в месеците и годините след това.

Руски ядрен удар по територията на САЩ би искал да обезглави американското политическо и военно ръководство, той ще прекъсне жизненоважни комуникационни канали за командване и контрол, ще унищожи възможно най-много ядрени активи и ще опустоши ключови индустриални и търговски зони.

Вашингтон, окръг Колумбия, Ню Йорк, Чикаго, Лос Анджелис, Сан Франциско, Далас-Форт Уърт, Маями, Филаделфия, Хюстън, Лас Вегас, Солт Лейк Сити, Денвър и Маями вероятно биха били сред най-големите цели за градски райони, предвид комбинацията им с политическа, военна и индустриална стойност.

Президентското убежище в Кемп Дейвид в Мериленд и планинския комплекс Рейвън Рок в Пенсилвания - където също има подземни бункери, предназначени за използване от Пентагона - вероятно също ще бъдат атакувани, тъй като Москва се стреми да разчлени политическата и военната командна верига.

Ключовите радиопредаватели ще служат като жизненоважни канали за комуникация с американските подводници с ядрени балистични ракети, които ще имат за задача да нанасят ответни удари по руските градове. Военноморската радиостанция Джим Крийк в щата Вашингтон и много нискочестотният предавател Луалуалей в Хавай вероятно ще бъдат най-важните цели в това отношение.

Руските балистични ракети вероятно биха били насочени към големи военни и ядрени обекти като военноморската станция Норфолк във Вирджиния, щабът и пристанището на командването на флота на ВМС на САЩ.

Щабът на Северноамериканското командване на противовъздушната отбрана в базата на космическите сили Питърсън в Колорадо Спрингс, стратегическото командване на САЩ в базата на военновъздушните сили Офът в Небраска и Центърът за ядрени оръжия на военновъздушните сили в базата на военновъздушните сили Хил в Юта също биха били основни цели. Същото би било и с завода Pantex в Амарило, Тексас, който служи като основно съоръжение за сглобяване и разглобяване на ядрени оръжия в САЩ.

Широка гама от обекти за ядрени ракети са разпръснати в рядко населените западни и средни западни щати
. Руските удари вероятно ще се стремят да унищожат ядрени самолети и други активи в базата на военновъздушните сили Къртланд в Ню Мексико, военновъздушната база Барксдейл в Луизиана, военновъздушната база Уайтман в Мисури, военновъздушната база Уорън в Уайоминг, военновъздушната база Минот в Северна Дакота и военновъздушната база Малмстрьом в Монтана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слава на Руската империя :)))
14
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По Берлин, Рамщайнн, по Avenue Leopold III, 1110 Brussels тактически ядрени удари, по Франция и Великобритания като ядрени държаваи - стратегически удари. И толкова. Всичко ще приключи за по-малко от час. Никой няма да се занимава с прибалтийски пуделчета, никакво нападане на страна от НАТО няма да има. И какво, САЩ после ще започна 3св? За да бъдат унищожени и те?
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Новия Терминатор 7!
12
6
 
3
 
! Отговори
Либерсти-толарасти преди 1 месец
nсиходесните да се изкажат. Те са НАЙ-ОСВЕДОМЕНИ :D
11
6
 
13
 
! Отговори
До... Пффф....2 преди 1 месец
На русия е още по лесно.Няколко ПОСЕЙДОНА от двете страни на Северна Америка и 10-15 метрови цунамита ще накарат краварите да станат подводни охлюви бълбукайки нейде на дъното на океаните!!!!
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Точно това исках да прочета в тази иначе така приятна вечер. А защо и руснаци и американци не отидат на друга планета и да се унищожат там?
9
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
8
13
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
САМО ТЕРОРИСТ КАТО РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ МОЖЕ ДА ПЛАШИ С ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ! НИТО ВЕДНЪЖ СТРАНИТЕ ОТ НАТО НЕ СА ЗАПЛАШИЛИ РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ С ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ!
7
8
 
6
 
! Отговори
Човек преди 1 месец
Ако бъде нападната пряко от бавноразвиващите се американски щати, Макарон, или някакви други такива. Тогава поне някоя евроGейска държавица, като Франция, или Германия може да изгърми.
6
9
 
9
 
! Отговори
мдамм преди 1 месец
чакайте малко сега. СССРа атакува с безаналогови ракети киев и от 20 ракети 1-2 падат и то някакви отломки. Тези големи бавни междуконтинентални ракети или същите кинжали изстреляни от подводници няма ли да бъдат свалени във въздуха и там да стане ядрения удар (доста слаб в сравнение с попадение на земята)? излиза че ядрените ракети с модерното ПВО са кьорфишек, с който ни плащат от ВСВ? Верно ако падне бомба става страшно, но едва ли ще падне?
5
6
 
8
 
! Отговори
До2 преди 1 месец
Точно затова, че Русия населението е съсредоточено в по малките населени места и има огромна територия в това, има предимство САЩ има, десетки градове с над милион жители
4
9
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 1 месец
Що за кремълски бълвоч?!?
3
2
 
18
 
! Отговори
Ненормалници преди 1 месец
В медиите да обсъждате ядрена война......като допустима и със сценарий.....това може само една опиянение от водки и нарцисизъм глава да го мисли.....Дали не е връх в бг журналистиката.....или е просто платена ку......
2
21
 
14
 
! Отговори
Пфф преди 1 месец
На САЩ им е по-лесно, имат само две цели - Москва и Санкт Петербург и Русия е обезглавена.
1
8
 
10
 
! Отговори
таварищ паПутин-хаха преди 1 месец
Цел номер едно: ЦЯЛА СЕВЕРНА АМЕРИКА да се потопи...и на нейно място ще се появи ПРОТОКА ПУТИН !!!