11 задържани след нападението на концерт в Москва, четирима са пряко замесени

Предполага се, че са участвали граждани на Таджикистан
Обновена: 23 мар 2024 10:41 | 23 мар 2024 10:41, Елка Василева
478
11 задържани след нападението на концерт в Москва, четирима са пряко замесени
Снимка: БГНЕС

Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) е докладвала на президента Владимир Путин, че след снощната смъртоносна атака в покрайнините на Москва са били задържани 11 души, включително четирима пряко замесени в нея, съобщи агенция "Интерфакс", като се позова на информация от Кремъл, предаде Ройтерс.

Продължава работата по идентифицирането на още съучастници, е допълнил Кремъл.

Още по темата
Двама от заподозрените за извършители на снощната атака са били задържани в Брянска област след преследване с автомобил, написа днес руският депутат Александър Хинщайн в своя профил в "Телеграм".

Други заподозрени са избягали пеша в близка гора, добави Хинщайн.

Хинщайн каза още, че по време на преследването е бил открит огън и колата на заподозрените се преобърнала. "Един терорист беше задържан на място, а останалите избягаха в гората. В резултат на издирването около 03:50 часа беше открит и задържан вторият заподозрян. Издирването на останалите продължава. В операцията участват всички правоприлагащи органи", добави той.

При огледа на автомобила марка "Рено" са били открити пистолет "Макаров", пълнител за автомат "Калашников" и паспорти на таджикски граждани, посочва ТАСС.

Министерството на външните работи на Таджикистан съобщи, че властите на страната са в контакт с руските си колеги относно предполагаемото участие на граждани на републиката в терористичния акт в "Крокус сити хол" край Москва.

Облечени в камуфлажни дрехи нападатели снощи откриха огън с автоматични оръжия в концертна зала в покрайнините на Москва. При атаката, отговорност за която пое "Ислямска държава", бяха убити най-малко 60 души и 145 други бяха ранени.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


478
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
433
5
 
9
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
Ква ИД кви 5 лева,ясно е кои са извършителите,а вие се упражнявайте върху разни конспираций.
432
10
 
3
 
! Отговори
емо преди 1 месец
привет на русофобската редакция на тези новини. както винаги, статията си служи с полуистини, като например връзката на част от терористите с таджикистан - тази страна отрече такава връзка, недавайки пълна информация, сигурно с някаква цел. досетете се каква.
431
18
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега видяхте ли защо Владимир Путин започна специалната военна операция срещу режима в Киев. Гнездото на украинския тероризъм и нацизъм трябва да бъде ликвидирано. Украйна трябва да бъде възпряна да извършва повече такива терористични актове срещу мирното население!
430
30
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голям атентат! Без трупове, без достоверни снимки, с димки в празна зала, без национален траур. Даже без арестуваните таджици, които са си по родните места. Важното е, че актьорите от Большой театър си прибраха пачките и се разотидоха. ;)
429
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пряко замесените, арестували са снимките им от нета, докато са си седели в Таджикистан.
428
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен> Избягали в гората. Малко като в приказките.Нищо подобно като се вземе предвид, че мятсото на задържане в Брянска област е на 10 км. от границата с Укропистан. Чакали са ги от отвъдната страна, а извършителите не случайно са бягали натам.PS: единия заловен е свален от дърво на което се е качил (скрил) правейки се на синигерче. Ама не е минал номера защото се развиделило вече, пък и листа по дърветата още няма
427
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украински престъпници!!! Тикайте ги зад решетките, а ние трябва да тикнем Гавраел. Всичко ще е наред!
426
7
 
8
 
! Отговори
маалатъ преди 1 месец
А, и нема кво да съ лъжем, време е Путин и неговото "западно либерално ориентирано обкръжение" се върне в реалноста, а не да витае из "Алтернативни Вселени"!!!
425
6
 
28
 
! Отговори
маалатъ преди 1 месец
Тези сега шъ разажат всичко, цялата си "автобиография", от деня на раждането си до вкуса на мачиното им мляко!!! Кой ги е наел, кой ги е финансирал, кой ги е обучил, къде са преминали обучение, кой ги е въоръжил и т.н., специалистите знаят как и какви въпроси да зададът и ако се окаже, че Западните спец служби и укропите са били замесени...., шъ има голямо "Ох"!
424
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Избягали в гората. Малко като в приказките.
423
5
 
10
 
! Отговори
путка в нови гащи преди 1 месец
са нашите пулютици, страхливци и предатели, начело с ББ,простокира и кокорбаши
422
33
 
3
 
! Отговори
Слава на Украйна! преди 1 месец
Това е ОТЛИЧНА АКЦИЯ на украинските тайни служби! Наказаха руснаците за загиналите в Украйна. Няма как да бъде акция на Ислямска държава. Първо защото тя беше разгромена още в 2020 година. ВТОРО, което е по-важно, Русия точно в тези дни защитава страстно Хамазците в Израел и изобщо арабите в Палестина. Все едно еврейски организации да направят подобен атентат в американски град, примерно Вашингтон. Русия е СЪЮЗНИК на мюсюлманите и версията за Ислямска държава ПРОСТО НЕ ВЪРВИ!
421
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Правя си сбирка от дълбокоумни тролейбусни изказвания, които после ще издам в хумористична книга.
420
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Леле само заради моста каква бабмбюха бе изтръскана по Киев, а още има да ги тресът за двете газови тръби и сега за убитите и ранени в залата. Наистина, нека си спомним какъв бе отговора на Щатите срещу иракските терористи. Ирак бе смлян даже им метнаха някаква голяма бомба на която пишеше Бомба Майка. Еми са московците да метната некоа Бомба Мечка и да си ът айката. Укерухите са късметлии че ненаправиха такъв терор на Щатите че им бавят помощите. Щяха да ги изгладят до ниво смлян хоросан
419
6
 
4
 
! Отговори
с единични изстрели преди 1 месец
Терористите са разполагали с детаилни чертежи от къде да влязат,от къде да получат професионалните оръжия,защотото те не са стреляли на откоси,а са убивали и ранявали с единични точни изстрели.Пукотевицата е тряела минути.Пожарът е бил тяхната цел а стрелбата е била само заради паниката.Това е точно повторение на Пожара в Одеса,където цъщо дестки хора загинаха от задушаване.Помагачите са служители на Залата.Те са им внесли и запалителките и оръжията.Те са ги извели от комплекса и качили в колата
418
4
 
16
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Бягали към юБрянска област, която ГРАНИЧИ с Украйна. По ясно от това накъде....
417
0
 
10
 
! Отговори
Груйо Михалов преди 1 месец
На какъв наркотик трябва да си за да стреляш два часа единична стрелба на всяка жертва по един изтрел-спокойно и хладнокръвно като усойница без да ти мигне окото. Каква е тази субстанция .Да им направят анализ на кръвта.....
416
3
 
13
 
! Отговори
Сет или Съсел преди 1 месец
Никой не иска да стои зад тоя терористичен акт... Никой. Няма такива които да кажат че са терористи... Ако някой каже че е терорист това означава че е свършен в прекия и преносния смисъл. Сега борбата е да не се замеси окраина... Иначе става голям международен гаф... тоест САЩ и ЕС ще изпаднат в позицията на подръжници на тероризма...
415
10
 
18
 
! Отговори
412 преди 1 месец
Потърси в тубата - руски магазини... Ще бъдеш шокиран от беднотията в която живееш в сравнение с руснаците, независимо дали са в Москва или Сибир. Информацията която подаваш е от времената на Елцин "демократа".... Ще ти се реве поне една година като им видиш магазините и стоките а и цените. хахахаха Тая опорка не важи вече... За вас важи .
414
13
 
7
 
! Отговори
Сът преди 1 месец
Аз да попитам,тръгваш да правиш масов разтрел и си оставяш паспорта в колата? Малко много удобно изглежда.,не знам. Но аз не разбирам,нека русифилите да ми обяснят! Ако могат де,че газ nukaят днес,че не Украйна стой зад атентата.