11 задържани след нападението на концерт в Москва, четирима са пряко замесени

Предполага се, че са участвали граждани на Таджикистан
Обновена: 23 мар 2024 10:41 | 23 мар 2024 10:41, Елка Василева
478
11 задържани след нападението на концерт в Москва, четирима са пряко замесени
Снимка: БГНЕС

Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) е докладвала на президента Владимир Путин, че след снощната смъртоносна атака в покрайнините на Москва са били задържани 11 души, включително четирима пряко замесени в нея, съобщи агенция "Интерфакс", като се позова на информация от Кремъл, предаде Ройтерс.

Продължава работата по идентифицирането на още съучастници, е допълнил Кремъл.

Още по темата
Двама от заподозрените за извършители на снощната атака са били задържани в Брянска област след преследване с автомобил, написа днес руският депутат Александър Хинщайн в своя профил в "Телеграм".

Други заподозрени са избягали пеша в близка гора, добави Хинщайн.

Хинщайн каза още, че по време на преследването е бил открит огън и колата на заподозрените се преобърнала. "Един терорист беше задържан на място, а останалите избягаха в гората. В резултат на издирването около 03:50 часа беше открит и задържан вторият заподозрян. Издирването на останалите продължава. В операцията участват всички правоприлагащи органи", добави той.

При огледа на автомобила марка "Рено" са били открити пистолет "Макаров", пълнител за автомат "Калашников" и паспорти на таджикски граждани, посочва ТАСС.

Министерството на външните работи на Таджикистан съобщи, че властите на страната са в контакт с руските си колеги относно предполагаемото участие на граждани на републиката в терористичния акт в "Крокус сити хол" край Москва.

Облечени в камуфлажни дрехи нападатели снощи откриха огън с автоматични оръжия в концертна зала в покрайнините на Москва. При атаката, отговорност за която пое "Ислямска държава", бяха убити най-малко 60 души и 145 други бяха ранени.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


478
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
393
2
 
7
 
! Отговори
Срам преди 1 месец
Бг правителство не е изразило съболезнования. не са нормални такива долнопробни слуги като нашите ***.
392
2
 
9
 
! Отговори
Танче преди 1 месец
права си има бесни кучета. и то доста. И ти си едно от тех заедно с останалите психоДесни. Дори и не разбрахте, че в момента е правилно да замълчите ама отде акъл от сглобкаджии.
391
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
русофили чули ли сте тая приказка който вади нож от нож умира , а който се смее последен най-добре се смее.
390
5
 
8
 
! Отговори
Няма изненада преди 1 месец
САЩ са знаели, а украинците са го организирали с наемници.
389
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я аз съм бил пророк! Вчера сутринта се разправях с едни рашки тролеи да внимават какво си пожелават. И после - бам! - атентат. Но не се радвам, че съм познал. Не съм чудовище, за разлика от копейките, дето искали да ни бесят по дърветата. Безсилието ражда злоба и омраза.
388
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е то ако беше много убаво в прос сияата копейките щяха да се изнесат натам ама няма ни една до сега. Еседят си в Ес и си цункат портрета на бащицата си путанарко
387
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледам руснаците пържат киев, що да не се изпържи и москва утре ще е ден на радост не на траур.
386
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Много странии неща. Ти какво казваш, че терористите по интернетските телефоно ли са докладвали колко и как са били уцелени хората ли бе?. *** нищо чудно и да е вярно. Свидетели казват че терористите на себе си не са имали пояси с взривни пакети, че не са били брадати и че не са зовяли Алаха при стрелбата. Това че са бягали към УКР подсказва че са отивали да си получат заплатките, онли
385
1
 
4
 
! Отговори
Петко преди 1 месец
Сега ще обвинят червеният пират.
384
13
 
7
 
! Отговори
Таня преди 1 месец
В тази държава да не пуснеш детето си на концерт. Ще ти го върнат на решето бесните руски кучета. Горките хорица. В каква "държава" им се е паднало да живеят.
383
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ше ми фанат оная работа тия колхозници. Сега ще набедят някой селяни и готово - тия са. Егати некадърниците
382
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Случайно минаващи но ........"ще си признаят".
381
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само руснаците нямат шанс срещу днешна Русия, защото са в крепостна диктатура. И копейките нямат шанс в българското управление. Изборите им в Борован се оказаха фалшификат Даже те. Какво правиш от безсилие? Плюеш си родината. Какво правиш от амбиции, подплатени с въздух? Продаваш се на вражеска държава. Ами това е.
380
8
 
7
 
! Отговори
Ларавел преди 1 месец
Защо русия организира атентати срещу собствените си хора?
379
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лека сценка. Само в Ню Йорк жертвите за ден са повече. А САЩ да са се разпаднали? Много бързат някои хора да се радват. ФСБ ще се погрижат за виновните. Винаги го правят. Оня, предателят, откраднал хеликоптер за пари и предал го на Украйна, намериха го чак в Испания и го ликвидираха. Виновните ще си платят. Друго няма да се промени. Не като у нас с атентатът в Сарафово. Добре, че сме безобидни.
378
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
във великата и всемогъща русия половината са поклонници на алах тепърва ще има такива приятни изненади.
377
9
 
6
 
! Отговори
### преди 1 месец
Що ревете ве матрьошки? Късокракото лъжливо жуже запали света с войни и сега ще берете плодовете! Какво сте очаквали да му занесът цветя ли? Таръмбуките му спретнаха една военна операция като неговата!
376
2
 
9
 
! Отговори
Много странии неща преди 1 месец
Това че щяха да бъдат заловени нямаше съмнение.По силно впечатление прави гъстото и интензивно съобщение че са убути 40 и ранени стотици срители в залата.На риските саитове имаше записи как се чуват единични изстрели от 4-5 огнестрела,които се различаваха по разпознавателен по сила и тембер звуци.Стрелците са се целили и най вероятно докладвалибройките на смъртоносно ударените и ранените хора.Но най силно впечатление не се чува "АлахАкбар",както че заловените са хванати до граница с УКР граница
375
5
 
5
 
! Отговори
До 369 преди 1 месец
Срещу кого ще е отговора? Срещу истинския извършител или срещу когото могат? Като деца имахме един Сашко в класа. Малък и свит. И като стене беля, с която не можеш да се справиш, обвинявахме Сашко и той го отнасяше. И ние смятахме, че сме отмъстили. С течение на времето обаче реалността надделява :) Кой разбрал, разбрал.
374
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е сега все ше намерят някои по-дръпнати селяни да ги обвинят за атентата от тия дето няма не искам ги праща путинака на фронта. Иначе като ги гледам кви некадърници са вече 3 та год извършителите и квартири да си наемат в москвето никога няма да ги намерят тия некадърници.