Реакции в Европа и ООН след атентата в Москва

Захарова изумена от изявлението на ООН
23 мар 2024 00:02, Александър Попов
79
Реакции в Европа и ООН след атентата в Москва
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейският съюз е потресен и шокиран от информациите за терористична атака в Москва, заяви говорител на ЕС. „ЕС осъжда всички атаки срещу цивилни“, добави говорителят Петер Стано по повод стрелбата в концертната зала в Подмосковието, при която загинаха най-малко 40 души, а над 100 бяха ранени, предаде Франс прес

Министерството на външните работи на Германия изрази съболезнования във връзка с терористичното нападение в концертната зала „Крокус сити хол“ в Подмосковието и призова за бързо разследване на инцидента. Това се посочва в изявление на ведомството, публикувано в социалната мрежа Екс.

"Кадрите от ужасното нападение срещу невинни хора в "Крокус сити хол" в Московска област са ужасяващи. Необходимо е бързо да се разследват обстоятелствата на случилото се. Изказваме най-дълбоки съболезнования на семействата на жертвите", се казва в изявлението.

Още по темата
Френското външно министерство изрази съболезнования във връзка със смъртните случаи в концертната зала в Подмосковието.

"Кадрите, които идват от Москва, са ужасяващи. Мислите ни са с жертвите и засегнатите, с руския народ. Необходимо е да се изяснят всички обстоятелства на тези отвратителни действия", се казва в изявлението на министерството.

ООН следи ситуацията около стрелбата в концертната зала „Крокус сити хол“, се казва в изявление на канцеларията на генералния секретар на световната организация.

"Ние сме опечалени от тези новини. Опитваме се да получим повече информация за случилото се", каза Фархан Хак, говорител на Антониу Гутериш.

Същевременно говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова заяви, че изявлението на канцеларията на генералния секретар на ООН относно терористичния акт в концертната зала „Крокус сити хол“.

"Офисът на генералния секретар на ООН заяви, че е опечален от съобщенията за стрелбата. Опечален? Стрелба: това кавга на стрелбище ли е или нещо подобно? На живо по телевизията хората излъчват кадри от чудовищна кървава терористична атака, която предизвиква не "опечаление", а ужас, шок, потрес, безусловно осъждане, справедлив гняв и състрадание към жертвите", заяви Захарова./БТА, Габриела Големанска

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
***** преди 1 месец
Косово, Палестина, Хаити, Куба, Москва = Вашингтон, DARPA
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нашите устати политици, дето за всичко имат мнение, сега мълчат като.......Само Габриел с половин уста нещо смрънка, все пак е евро.... и добре че Радев изказа съболезнования. Да чукат на дърво тук да не се случи, че тогава ще има да мълчат. Може пък ареждане още да чакат, знам ли....
59
2
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
съболезнования на руското правителство и руския народ ще ги намерите и щеси получат заслуженото
58
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Захарова изумена от изявлението на ООН? Трябвало да бъде ужас? Въй, не думай? А войната в Украйна не е ли ужас със стотиците хиляди убити?
57
0
 
1
 
! Отговори
аноним преди 1 месец
Те вече са сред нас-около нас-до нас!!!!
56
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички подозират манипулация и организация от Кремъл за да оправдае бъдеща тотална мобилизация и разширяване на войната на Путин.
55
7
 
10
 
! Отговори
Само факти преди 1 месец
Руснаците търсят съчувствие и общо взето го получават, а техните реакции са .......... Под една информация за руска атака в украинска гара ,със съобщение за много загинали хора,жени,деца...има над 42000 одобрение и само десетина неодобрения.... толкова за широката, руска душа.....
54
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що ли виждам тук некадърната трепереща ръчичка на ЦРУ!?САМО ТЕ ВЪРШАТ ТАКИВА ГРАНДИОЗНИ ГЛУПОСТИ!!!
53
10
 
11
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 месец
Всички, които подкрепят хохленския тероризъм са за психодиспансера ;) !!!
52
10
 
11
 
! Отговори
Проблема преди 1 месец
Е само един . Рашаните ще ги хванат тея живи , и ако се разбере някакво участие на страни от нато или украйна майката ще ни се разплаче ,а за украйна не ми се мисли
51
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бас държа че никой не се е трогнал от атентата у мацква .Една власт която избива народа на съседна държава и получава по 88% на избори какво можеш да пожелаеш на избирателите и МНОГО ТАКИВА АТЕНТАТИ естествено..
50
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо не ни се падна тази Мария вместо Мара Френската на Урсула Лудата
49
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лицемери, сър.
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вариант 1: Храни куче да те лае. Вариант 2: Храни куче да те лае, с любезното съдействие на ***.
47
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пълно с политически анализатори и обикновени драскачи тука. ИДИЛ бил част от Хизбула...бухахаххахахахха. НАСА е част от министерство на транспорта, приблизително същото по тааапотия твърдение бухахахха
46
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой не се нуждае от техните умрели реакции. Злорадство-ей тва ще да им е реакцията. Външно ще е неприлично да я проявят, но вътрешно душите им ликуват. "Успяхме, успяхме най-сетне" Отбелязахме точка.
45
31
 
17
 
! Отговори
А те, преди 1 месец
че избиват жени и деца и отвличат деца да ги правят еничери е нормално.Няма ли един нормален човек да каже,,това заслужават-малко им е".
44
24
 
23
 
! Отговори
Да преди 1 месец
Как решихте, че са украинци и ми е много интересно защо когато руснаците убиват невинни в Украйна не е лошо, а когато загиват невинни в Русия е лошо. В Украйна не са ли християни и кое доказва, че те са извършили атентата. В историята има десетки случаи на държавен тероризъм с цел сплотяване на населението. Путин сега иска набор от 300 хиляди войници, ама на никой не му се ходи запас.
43
8
 
33
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Пък наш Денко и пишман правителството в оставка мълчат като китуци! Само една Мара пусна едно фалшиво съболезнование, но побърза да заключи да не се бързало с версиите за атентата.
42
42
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Таз Захарова много чувствителна бре?!!! Що за изравняването на Мариупол със земята не беше толкова чувствителна. Който сее ветрове, ще жъне бури! Държавата-терорист сега била нападната в някакво градче от терористи!