Реакции в Европа и ООН след атентата в Москва

Захарова изумена от изявлението на ООН
23 мар 2024 00:02, Александър Попов
79
Реакции в Европа и ООН след атентата в Москва
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейският съюз е потресен и шокиран от информациите за терористична атака в Москва, заяви говорител на ЕС. „ЕС осъжда всички атаки срещу цивилни“, добави говорителят Петер Стано по повод стрелбата в концертната зала в Подмосковието, при която загинаха най-малко 40 души, а над 100 бяха ранени, предаде Франс прес

Министерството на външните работи на Германия изрази съболезнования във връзка с терористичното нападение в концертната зала „Крокус сити хол“ в Подмосковието и призова за бързо разследване на инцидента. Това се посочва в изявление на ведомството, публикувано в социалната мрежа Екс.

"Кадрите от ужасното нападение срещу невинни хора в "Крокус сити хол" в Московска област са ужасяващи. Необходимо е бързо да се разследват обстоятелствата на случилото се. Изказваме най-дълбоки съболезнования на семействата на жертвите", се казва в изявлението.

Още по темата
Френското външно министерство изрази съболезнования във връзка със смъртните случаи в концертната зала в Подмосковието.

"Кадрите, които идват от Москва, са ужасяващи. Мислите ни са с жертвите и засегнатите, с руския народ. Необходимо е да се изяснят всички обстоятелства на тези отвратителни действия", се казва в изявлението на министерството.

ООН следи ситуацията около стрелбата в концертната зала „Крокус сити хол“, се казва в изявление на канцеларията на генералния секретар на световната организация.

"Ние сме опечалени от тези новини. Опитваме се да получим повече информация за случилото се", каза Фархан Хак, говорител на Антониу Гутериш.

Същевременно говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова заяви, че изявлението на канцеларията на генералния секретар на ООН относно терористичния акт в концертната зала „Крокус сити хол“.

"Офисът на генералния секретар на ООН заяви, че е опечален от съобщенията за стрелбата. Опечален? Стрелба: това кавга на стрелбище ли е или нещо подобно? На живо по телевизията хората излъчват кадри от чудовищна кървава терористична атака, която предизвиква не "опечаление", а ужас, шок, потрес, безусловно осъждане, справедлив гняв и състрадание към жертвите", заяви Захарова./БТА, Габриела Големанска

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
7
 
28
 
! Отговори
Дарк преди 1 месец
А бе САЩ да дадат обяснения за какъв терористичен акт в Москва съобщаваха в началото на март и да не я посещават американци,че да няма още един,ако не е бил този.
39
27
 
17
 
! Отговори
Ле ле, преди 1 месец
...според руският Тролей, никой не се интересувал, че в Украйна вече над половин милион дадоха фира? Евалла ,бе! Затова и не се учудвай,ако на никой не да му пука, какво се случва в Империята на Zлото!
38
17
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не ме изненадва случилото се. Това че украинците ще надминат ислямска държава, го усещах още от майдана. Впрочем, иИДИЛ май още не са се записали с дебели букви в книгата на терористични атаки, но укрите имат зад гърба си вече не една и две. Като спрат помощите и Европа и САЩ ги чака същата участ за отмъщение. Зе0то няма какво да губи.
37
4
 
26
 
! Отговори
До Сата НАТО преди 1 месец
И за какво да протестират? Никой не се интересува от съдбата на Украйна. Нито САЩ нито Европа. Ако някой го беше грижа нямаше да има война.
36
6
 
21
 
! Отговори
ФАЩ и УК преди 1 месец
Ако се интересувате, още преди две седмици посолствата на САЩ и ЮК в официалните си страници предупредиха своите граждани и поданици за възможни терористични акции в Русия.Гърците пък предупредиха своите граждани възможно най бързо да напуснат 404 ,но да избягват Одеса.Отговор ще има, въпросът е с какво точно.
35
33
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Извинете, но "невинните" цивилни вместо да манифестират против завоевателната война, която води фашиското им правителство, са отишли на концерт в зала със смешното име "Крокус", че и "сити хол"... Ай сикт..р бе, драги зрители!...
34
35
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Браво на ИДИЛ или който и да го е свършил! Макар че най-вероятният извършител си е руският СМЕРШ или кадировските иддийодти, по заповед на "стратега" Путин.
33
33
 
20
 
! Отговори
Точно преди 1 месец
...пък Мария Захаров да говори за шок и ужас ,при положение че целият свят вижда какви ги вършат с цивилното население и инфраструктура в Украйна , е повече от перверзия! Единственият, който има "полза" от такъв терористичен акт е Путин, за да има причина да обяви нова мобилизация,от стотина хиляди за "пушечно" месо!
32
0
 
8
 
! Отговори
Нури преди 1 месец
убийци 60 Човека за сега са убитите Хора ДАЕШ са ***
31
3
 
15
 
! Отговори
Нури преди 1 месец
ИДИЛ ДАЕШ не са Хора а убийци и зверове Бог ще Съди убийците
30
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българското правителство мълчи като kитук.
29
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ясно е кой е организатора това са Буданов и ЦРУ със участието на ислямисти
28
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Dolni mrysni evropeizi kakvi sybolesnovia prastatate vie ste vinovni sa toj atentat davaite pari oste na urkite no se nadjvam Moskva da da go vyrne typkano
27
43
 
10
 
! Отговори
туту преди 1 месец
Да се родиш в Русия е признак на тежка карма.
26
18
 
15
 
! Отговори
До 15 преди 1 месец
Ние не сме като копейките и като вас, руснаците, да злорадстваме, когато умират невинни. Не съдете по себе си!!!
25
21
 
8
 
! Отговори
до 30 преди 1 месец
Това че такава смес е вторично. То е следсвие на това че Московското княжество е водило през цялото си съществуване агресивна политика и е заграбвало все нови и нови земи. и като резултат се е получила такава смес.
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Веселине, думата *** идва от област Мангалия, която се намира в братска Румъния и където има концентрация от въпросния етнос.Погледни на картата и не дрънкай глупости!
23
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом Русия е смес от Славяни, Фини, Варяги, Монголи, значи е напълно логично да се простира от Балтика до Далечния изток!
22
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ИДИЛ никога не е правил терористични актове в Русия. Може би защото руснаците са приятели с Талибан и Хамас и Хезбола.
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 24 - Видял е големите букви на оня "умния", дето си въобразява, че унижава някого си, думите са същите и на руски.