Реакции в Европа и ООН след атентата в Москва

Захарова изумена от изявлението на ООН
23 мар 2024 00:02, Александър Попов
79
Реакции в Европа и ООН след атентата в Москва
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейският съюз е потресен и шокиран от информациите за терористична атака в Москва, заяви говорител на ЕС. „ЕС осъжда всички атаки срещу цивилни“, добави говорителят Петер Стано по повод стрелбата в концертната зала в Подмосковието, при която загинаха най-малко 40 души, а над 100 бяха ранени, предаде Франс прес

Министерството на външните работи на Германия изрази съболезнования във връзка с терористичното нападение в концертната зала „Крокус сити хол“ в Подмосковието и призова за бързо разследване на инцидента. Това се посочва в изявление на ведомството, публикувано в социалната мрежа Екс.

"Кадрите от ужасното нападение срещу невинни хора в "Крокус сити хол" в Московска област са ужасяващи. Необходимо е бързо да се разследват обстоятелствата на случилото се. Изказваме най-дълбоки съболезнования на семействата на жертвите", се казва в изявлението.

Още по темата
Френското външно министерство изрази съболезнования във връзка със смъртните случаи в концертната зала в Подмосковието.

"Кадрите, които идват от Москва, са ужасяващи. Мислите ни са с жертвите и засегнатите, с руския народ. Необходимо е да се изяснят всички обстоятелства на тези отвратителни действия", се казва в изявлението на министерството.

ООН следи ситуацията около стрелбата в концертната зала „Крокус сити хол“, се казва в изявление на канцеларията на генералния секретар на световната организация.

"Ние сме опечалени от тези новини. Опитваме се да получим повече информация за случилото се", каза Фархан Хак, говорител на Антониу Гутериш.

Същевременно говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова заяви, че изявлението на канцеларията на генералния секретар на ООН относно терористичния акт в концертната зала „Крокус сити хол“.

"Офисът на генералния секретар на ООН заяви, че е опечален от съобщенията за стрелбата. Опечален? Стрелба: това кавга на стрелбище ли е или нещо подобно? На живо по телевизията хората излъчват кадри от чудовищна кървава терористична атака, която предизвиква не "опечаление", а ужас, шок, потрес, безусловно осъждане, справедлив гняв и състрадание към жертвите", заяви Захарова./БТА, Габриела Големанска

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има информация, че един от терористите е заловен. Ако е вярно, ще се разбере ИДИЛ ли е, *** ли е или трети.
19
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 15 (руския текст):Аз не видях нито един коментар, в който някой да се радва заради цивилните жертви. Вероятно не знаеш български. Освен това явно съдиш за другите по себе си. Разкарай се от блога, ***.
18
20
 
11
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 месец
Цитирам:"Ние сме опечалени от тези новини. Опитваме се да получим повече информация за случилото се", каза Фархан Хак, говорител на Антониу Гутериш." ГОСПОДИН ИБЕР ГУТЕРИШ,А ЗАЩО НЕ СЕ ОПЕЧАЛИХТЕ ОТ ЕДНА ПО-ГОЛЯМА ТРАГЕДИЯ,КОЯТО СЕ СЛУЧИ ПРИ НАПАДЕНИЕТО НА ПАЛЕСТИНА НАД ИЗРАЕЛ И БЯХА КЛАНИ БЕБЕТА,МАЙКИ,БАЩИ,БАБИ,ДЯДОВЦИ??? ВИЕ,ГОСПОДИН ГУТЕРИШ СТЕ ЗА СЪД !
17
21
 
14
 
! Отговори
Идеалист преди 1 месец
Още преди месец се забеляза явен преход в тактиката на войната. Надмощие на руските сили на фронта и диверсии от страна на Украйна. Тези промени съвпадат с преминаването на стратегическото управление на войната от САЩ към Великобритания. Путин след изборите няма нужда да търси подкрепа от обществото с актове, подобни на Пърл Хабър.
16
23
 
10
 
! Отговори
До всъщност преди 1 месец
НЕСЪЩЕСТВЕНО и НЕЗНАЧИМО ти е неграмотното мнение! С поклонниците на чужди владетели ще дойде време да се отнесем както подобава! Нормалните хора скърбят за цивилните жертви, дадени от братски, славянски, православен народ! Само предател с промит мозък може да си помисли дори, камо ли да каже или напише, че трагедията на някаква наглосаксонска херцогиня е по-голяма от тази на стотици цивилни, православни славяни!
15
17
 
23
 
! Отговори
Доктора преди 1 месец
Ислямска държава са аматьори, в сравнение с руслямистите, които всеки ден пращат на заколение поне 1000 от своите ***
14
18
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е само началото на мъките за Русия.
13
7
 
31
 
! Отговори
Всъщност преди 1 месец
Световната общност е заета да покаже подкрепата си за принцесата на Уелс след съобщение, че се бори с раково заболяване , а случващото се в Русия за милиони хора е не съществено и не значимо .
12
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе, Маро, подобни чувства на шок, ужас, скръб, състрадание предизвикват вече 2 години вашите специалнооперационните действия в Украйна. Само че ние ги наричаме по-простичко - ВОЙНА!
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До до УНИЖАВАМ РУСОФИЛИ - Той тоя е ясен, не ми е ясно защо от днес.бг му оставят простотиите, а трият съвсем нормални размисли и мнения на хора?
10
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Целта на терористичния акт е да накарат руснаците да се вдигнат срещу Путин. Само че те прекрасно знаят кой е в основата на нещата. За жалост в стремежа си за дестабилизация пратиха при рибите и Навални. Не сработи. Сега това ще има обратен ефект. Това не са страхливите българи. Тези са дали 20 млн за да се запазят катондържава и пак ще останат такава. Злобеете щото сте страхливци... Тагарев ще ви свика под знамената. Америка и украина се нуждаят от вас.
9
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А нашите центопродажни политици чакат указания от САЩ как да реагират. Доста държави от ЕС изказаха съболезнования като Франция, Германия, Австрия, Италия и много други, както и държави от целия свят, само нашите чакакт указания от САЩ.
8
21
 
16
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИТЕ ПО СВЕТА преди 1 месец
ПОЛИТИЦИТЕ ПО СВЕТА ЗНАЯТ, ЧЕ ТОВА Е ИНСЦЕНИРОВКА, НО СИ ТРАЯТ... ПОВОД НА КРЕМЪЛ ДА ОБЯВИ МАСОВА МОБИЛИЗАЦИЯ, ЗА ДА РАЗШИРЯТ ВОЙНАТА. ТАКА ДИКТАТОРИТЕ ОПРАВДАВАТ ДРАКОНОВСКИТЕ СИ ЗАКОНИ С ВОЕННОВРЕМЕННИ ПРОБЛЕМИ ! ВОЙНАТА Е ИЗГОДНА И ЗА ОСТАНАЛИТЕ ПОЛИТИЦИ, ДА ОПРАВДАЯТ С ВОЙНАТА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ НЕРЕШЕНИ ПРОБЛЕМИ !!!
7
21
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поне е им стана ясно, че НАТО, ТАТО и всички останали няма да могат да победят Русия на бойното поле, както се заканваха и понеже им свършват паричките за патрони демократичните страни под ръководството на САЩ ще използват всички методи за дестабилизация на Русия. Всички терористични групировки ще бъдат финансирани от щатите и насърчавани да действат на руска земя.ТОВА Е НАЧАЛОТО НА СПОМЕНАТОТО ОТ МАКРОН ВЪВЕЖДАНЕ НА ВОЙСКИ НА НАТО НА ТЕРИТОРИЯТА НА украина.
6
16
 
8
 
! Отговори
Аз па не съм шокиран преди 1 месец
Да ги мелят
5
24
 
23
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Не съм изпаднал в потрес , всичко това е постановка режисирана от кремльовските шебеци и второстепенните роля е представена на идилия.
4
13
 
28
 
! Отговори
натОвците преди 1 месец
пуснаха духа от бутилката. руснаците няма да им простят.
3
4
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 1 месец
Да знаеш само,че много пъти съм свършвал вътре и отзад. Може още да го усещаш.
2
11
 
15
 
! Отговори
крокодилски сълзи преди 1 месец
"потресен и шокиран" - ама нито едното нито другото и чакаха 4 часа да се консултират с Вашингтон
1
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Късно е либе за китка. И да реагират,само развързаха ръцете на Путин.