Парадокс: Службите управляват Русия, а гражданите не се чувстват защитени

Надежда Нейнски очаква втвърдяване на режима на Путин след атентата
25 мар 2024 09:50, Елка Василева
155
Парадокс: Службите управляват Русия, а гражданите не се чувстват защитени
Кадър: bTV

Очаквам втвърдяване на режима на Путин след атентата в Москва с аргумента, че държавата трябва да защити гражданите си. Това каза пред bTV дипломатът и бивш външен министър Надежда Нейнски.

Още по темата
„Трудно е да се правят анализи веднага след една такава трагедия. Прави впечатление обаче, че държава, намираща се във война и управлявана от специалните служби, е пропуснала да регистрира организирането на този терористичен акт. Не става дума за хора, които просто са купили отнякъде оръжие и са отишли да стрелят напосоки“, поясни тя.

Според нея западните посолства са имали информация, че нещо такова се подготвя в Москва и бяха предупредили своите граждани. „Путин явно е неглижирал тези предупреждения“, поясни тя.

Надежда Нейнски говори и за огромния парадокс в Русия. От една страна тази държава се управлява от службите за сигурност, а от друга – гражданите не се чувстват защитени, смята тя. И допълва, че е направен един нелеп опит от страна на Путин да прехвърли отговорността за атентата на Украйна.

„Очаквам репресиите в Русия да се увеличат под претекста и с извинението, че държавата трябва да се погрижи за сигурността на гражданите. Очаквам още по-силно втвърдяване на режима. Лошото е, че и самите руснаци в чужбина не очакват да се случи нещо хубаво“, каза още тя.

Бившият ни външен министър коментира и защо „Ислямска държава“ стои зад този атентат. „Винаги съм смятала, че те могат да нанесат удар срещи Русия заради намесата ѝ в конфликтите в Близкия изток – в държави като Афганистан и Сирия. Терористите се стремят към публичност и привличане на вниманието на света. Ето защо са избрали Русия, която в момента е във фокуса на международните наблюдатели заради войната в Украйна“, поясни тя.

Надежда Нейнски коментира и разширяването на НАТО в контекста именно на войната, която Русия води в Украйна. Според нея Алиансът става по-силен с присъединяването на Финландия и Швеция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каквато и система да бяхме, който и да управляваше копейките пак щяха да са на дъното. Не им достигат: сиво вещество, бърза мисъл, навици за работа, модерна визия, креативност, хигиенни навици, чувство за реалност и преданост на родината.
126
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Пешо а, Пешо, защо не спазваш собствените си съвети?
125
2
 
2
 
! Отговори
Този преди 1 месец
Кон , защо не каже кой управлява България , а е тръгнал да дава къчоев на Русия ?
124
1
 
3
 
! Отговори
емо преди 1 месец
всичко, което казва нейнски е лъжа. има предупреждение на американското посолство в началото на март към американски граждани да не посещават публични мероприятия, но не и информация до руските служби, така че путин не е неглижирал нищо. нито пък има данни ислямска държава да стои зад терористичния акт. а относно втърдяването - самите руснаци искат да се възстанови смъртното наказание за такива ***.
123
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Леле, тая мумия кой я извади от нафталина???... Добре, че благодарение на нея ние се чувстваме много "защитени"!
122
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обаче не е парадокс че ЕС вкара милиони престъпници, убеждавайки населението си че са учени, доктори и инженери които в момента убиват и изнасилват по улиците? Не е парадокс че южната граница на една страна е ОТВОРЕНА от едно престъпно нейно правителство, от където има инвазия на терористи и престъпни елементи от целия свят? Не е парадокс че в Бългрия също се трафикират нелегални имигранти съвсем "спокойно"? Тръгнала да ми говори за парадокси тая патица.
121
2
 
4
 
! Отговори
Парадокс е преди 1 месец
че изобщо ти дават дувата. Кукувица.
120
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейките с всеки изминал ден ме удивляват все повече. Ще рече човек, че те са от убавец нагоре и са наредени младеж до младежа. Та повечето са като градобитни (все едно градушката ги е била). Защо не се видят в огледалото, преди да наричат другите стари или грозни. Лесно е да си избиват комплексите на чужд гръб. Поне да се къпеха.
119
3
 
5
 
! Отговори
До Аналлизатор преди 1 месец
Ами отиди оближи дъто на дъртата вещица бре АналЛизатор такъв !
118
4
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Маската падна и се видя страшното и грозно лице на дъртата вещица ! И Костоф остана около нея да фучи и да дюдюка. Фащай метлата *** !
117
8
 
4
 
! Отговори
Анализатор преди 1 месец
Гледам,че копейките и тук са почнали да вият от анналнаа болка.Да ,трудно е да виждаш как режима на кремълския психопат си отива.Горките копейки ще останат без гуру.
116
5
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Навремето й викаха "хубавото Наде" сега на кво замязала ! Магията спряла да действа и каквото е отвътре излязло навън и Надето й се показало истинското лице.
115
4
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Надеййй заприличала си на вещица !
114
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А у нас как е?
113
5
 
4
 
! Отговори
Бай-Бай-Байдън преди 1 месец
Ей "хубавото Наде" вече съвсем е остаряла брей...а каква беше...а сега сериозно само да кажа, че дипломати на нейното ниво не получават и една стотна от реалната информация за случващото се. Да се копират изказвания на ЕВРО-объркани хора като Макро-нчо е несериозно. Няма как каквато и да е служба да може да се справи с всички провокации на "Колективния запад" ясно е за всички, че на "запада" им трябва Русия да си раздвои вниманието на няколко фронта и да отслаби натиска върху укрите. ВРЕМЕННО
112
4
 
8
 
! Отговори
Парадокс преди 1 месец
Една урветина комнтира службите на Русия!Ама коза, нещо да кажеш за службите в Израел?
111
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Маймун пешеФ , много обича да коментира Русия, ба и крадлата гнусна
110
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и тя разбира от служби, мамма миа.
109
8
 
6
 
! Отговори
Анализатор преди 1 месец
На всички е ясно,че е така.По-голямата част от хората са срещу сатрапа Путин,но той винаги "печели" изборите,защото не е важно как гласуват хората,а кой брои бюлетините.Русия е страна под ДИКТАТУРА и който не го разбира е психично болен.
108
6
 
6
 
! Отговори
т я преди 1 месец
А ние защитени ли сме? Атентата в Сарафово! Недай боже !