Парадокс: Службите управляват Русия, а гражданите не се чувстват защитени

Надежда Нейнски очаква втвърдяване на режима на Путин след атентата
25 мар 2024 09:50, Елка Василева
155
Парадокс: Службите управляват Русия, а гражданите не се чувстват защитени
Кадър: bTV

Очаквам втвърдяване на режима на Путин след атентата в Москва с аргумента, че държавата трябва да защити гражданите си. Това каза пред bTV дипломатът и бивш външен министър Надежда Нейнски.

Още по темата
„Трудно е да се правят анализи веднага след една такава трагедия. Прави впечатление обаче, че държава, намираща се във война и управлявана от специалните служби, е пропуснала да регистрира организирането на този терористичен акт. Не става дума за хора, които просто са купили отнякъде оръжие и са отишли да стрелят напосоки“, поясни тя.

Според нея западните посолства са имали информация, че нещо такова се подготвя в Москва и бяха предупредили своите граждани. „Путин явно е неглижирал тези предупреждения“, поясни тя.

Надежда Нейнски говори и за огромния парадокс в Русия. От една страна тази държава се управлява от службите за сигурност, а от друга – гражданите не се чувстват защитени, смята тя. И допълва, че е направен един нелеп опит от страна на Путин да прехвърли отговорността за атентата на Украйна.

„Очаквам репресиите в Русия да се увеличат под претекста и с извинението, че държавата трябва да се погрижи за сигурността на гражданите. Очаквам още по-силно втвърдяване на режима. Лошото е, че и самите руснаци в чужбина не очакват да се случи нещо хубаво“, каза още тя.

Бившият ни външен министър коментира и защо „Ислямска държава“ стои зад този атентат. „Винаги съм смятала, че те могат да нанесат удар срещи Русия заради намесата ѝ в конфликтите в Близкия изток – в държави като Афганистан и Сирия. Терористите се стремят към публичност и привличане на вниманието на света. Ето защо са избрали Русия, която в момента е във фокуса на международните наблюдатели заради войната в Украйна“, поясни тя.

Надежда Нейнски коментира и разширяването на НАТО в контекста именно на войната, която Русия води в Украйна. Според нея Алиансът става по-силен с присъединяването на Финландия и Швеция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо се дава трибуна на това увредено създание ?Коя е тая бабичка
46
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Знаем те какво парченце си "Надежда", ама надежда всякаква остави по тези наши ширини :)))
45
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
манипулациите с триенето почнаха минути след старта на статията хахахах
44
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като видиш снимката... Емоционално нестабилна личност... и говори за политика ХАХАХА... няма нужда да четеш публикацията. Очевидно иска отново да се намърда на някой апетитен пост, но дори филърите не и помагат вече
43
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
алигатор
42
0
 
8
 
! Отговори
до 33 Веселинъ преди 1 месец
Я кажи в коя западана държава е възможна националната идентификация? Всичики са пълни с милиони чужденци, повечето от които са мюсли. Там в някои райони и то централни, местните по тъмно не смеят да излязат.
41
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Русия ако загине един човек при стрелби новина, в САЩ на година загиват по 40 хиляди средно от масови стрелби, дава се по някой случай за кумова срама и цензура...
40
1
 
14
 
! Отговори
Надка от гаража преди 1 месец
Винаги на правилната страна.
39
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Муцинка, много си си напомпала устничките, а трябваше да си дръпнеш бузките.
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днесаа нахранен ли е достатъчно с народна пара или още трябва...
37
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изглежда така всякаш всеки момент ще запее Радка Пиратка. Явно менопаузата не се отразява добре на нейното емоционално и психическо състояние за да ни се покаже в този комичен вид
36
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Mафията управлява в България, а гражданите се чувстват мнооого сигурни.
35
1
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 1 месец
За тая важи поговорката: По добре е да мълчиш и да те считат хората за глупава, отколкото да си отвориш устата и да го докажеш!
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наде ти като външен министър направи ли нещо за България, щото за мед сестрите в Либия нищо не свърши... затвори ни реакторите в Козлодуй, сега пък ни подаряват шарлатаните реакторите на укрите и ще купуваме чертежи на реактори... остави я Русия, тя си се оправя, защото политиците и не са марионетки на великите сили а са си политици на сдтраната където са родени.
33
6
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 месец
Ни най-малко парадокс.! Много е лесно за разбиране! Руснаците не са строго детерминирана етно- генет.група. Те са смес от над петдесет някога различни или сходни племена.В Русия е невъзможна националната идентификация! Това поражда усещане за РФ като за абстракция...един вид оправдание за хулиганство от всеки срещу всеки. В този план влизат и многото мюсулмани в РФ,които имат намерение Русия да бъде ислямизирана. В услуга на това се извърши и атентата в памет на Съветската окупация на Афганиста
32
0
 
8
 
! Отговори
АбдокодирХоджибобоев преди 1 месец
Службите не управляват Русия. Службите са инструмент на управлението. Службите понесоха тежък удар, но моментално се съвзеха и спешно задържаха изпълнителите. Сега службите са длъжни да не свалят гарда и да не допуснат организаторите да ликвидират изпълнителите в СИЗО.
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещо гледам терористите арестувани, единият без едно око... май Русия си свърши работата... И сега се задава голям укронацвой.
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Говори авторката на израза по Костово тоталитарно време - НАХРАНЕТЕ ЖУРНАЛИСТИТЕ ЗА ДА НИ ХВАЛЯТ УПРАВЛЕНИЕТО. Тя се нахрани с гаражите на БКП резиденциите и вече е доволна ояла се е, евала.
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що такива като бившето хубаво Наде не разгромихте Франция след Батаклан атентата... много сте жалки. Случаите са идентични а вие пак и пак и пак за Русия само лошо, за запада хвалби на гол тумбак чифте пищови.
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ти "Надежда", навремето не манипулира ли простолюдието, че се обаждаш :)))