Парадокс: Службите управляват Русия, а гражданите не се чувстват защитени

Надежда Нейнски очаква втвърдяване на режима на Путин след атентата
25 мар 2024 09:50, Елка Василева
155
Парадокс: Службите управляват Русия, а гражданите не се чувстват защитени
Кадър: bTV

Очаквам втвърдяване на режима на Путин след атентата в Москва с аргумента, че държавата трябва да защити гражданите си. Това каза пред bTV дипломатът и бивш външен министър Надежда Нейнски.

Още по темата
„Трудно е да се правят анализи веднага след една такава трагедия. Прави впечатление обаче, че държава, намираща се във война и управлявана от специалните служби, е пропуснала да регистрира организирането на този терористичен акт. Не става дума за хора, които просто са купили отнякъде оръжие и са отишли да стрелят напосоки“, поясни тя.

Според нея западните посолства са имали информация, че нещо такова се подготвя в Москва и бяха предупредили своите граждани. „Путин явно е неглижирал тези предупреждения“, поясни тя.

Надежда Нейнски говори и за огромния парадокс в Русия. От една страна тази държава се управлява от службите за сигурност, а от друга – гражданите не се чувстват защитени, смята тя. И допълва, че е направен един нелеп опит от страна на Путин да прехвърли отговорността за атентата на Украйна.

„Очаквам репресиите в Русия да се увеличат под претекста и с извинението, че държавата трябва да се погрижи за сигурността на гражданите. Очаквам още по-силно втвърдяване на режима. Лошото е, че и самите руснаци в чужбина не очакват да се случи нещо хубаво“, каза още тя.

Бившият ни външен министър коментира и защо „Ислямска държава“ стои зад този атентат. „Винаги съм смятала, че те могат да нанесат удар срещи Русия заради намесата ѝ в конфликтите в Близкия изток – в държави като Афганистан и Сирия. Терористите се стремят към публичност и привличане на вниманието на света. Ето защо са избрали Русия, която в момента е във фокуса на международните наблюдатели заради войната в Украйна“, поясни тя.

Надежда Нейнски коментира и разширяването на НАТО в контекста именно на войната, която Русия води в Украйна. Според нея Алиансът става по-силен с присъединяването на Финландия и Швеция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
15
 
! Отговори
Радо преди 1 месец
Когато сутрин вместо добро утро по телевизора ти сервират една кафява *** ти идва да плачеш от щастие.
66
3
 
19
 
! Отговори
Тая па, тая па преди 1 месец
Само като си отвори устата, и вони ли вони... на всякакви неща...
65
0
 
21
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 месец
Няма държава, в която да не може да се случи подобен терористичен акт. Имало е навсякъде. Дано при нас да не се случва.
64
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кунева затвори 4-те блока на АЕЦ-а, ама щом викате Надето била, значи Надето
63
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е как ще се чувстват сигурни, те отишли на концерт на "Пикник", а се озовали на концерт на Кобзон. От ИД вече питат ЛЮБЕ кога ще имат коцерт.
62
1
 
6
 
! Отговори
широ накасоне преди 1 месец
а, спри с простотиите, ***! не струваш!
61
1
 
11
 
! Отговори
July преди 1 месец
О, имаме професор по бозата тук да ни учи как да мислим.
60
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредния национален предател !!! Тази .... затвори 4 работещи блока в Козлодуй без причина, просто от посолството така наредиха. Предател!!! Вижте я сега къде работи. Народен съд за такива ....
59
1
 
20
 
! Отговори
Ама мола ви съ! преди 1 месец
Свалете снимката на туй джукестото!!!... или пишете, че не е баба Яга! Внучката избяга с писъци, когато се помъчих да и обясня, че това е "символа на ранната ни демокрация"
58
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стара чанта.
57
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом и Хубавото Наде изкараха за ланкане на неумности, атаката на медийния фронт е подготвяня отдавна.Интересното е, че бълват всякакни неумности, а в това няма голям смисъл. останаха ли ненаказасни от акта в Норд Ост? И след този акт на терор ще е същото. И понеже предполагам че на върха стоят я НАТО, я ЦРУ, я МИ6 въобще даже и няма да разберем. Но съм абсолщтно убеден, че ще разплетат кой как и защо.
56
1
 
19
 
! Отговори
бат Бой преди 1 месец
До АнонименТочно тази дърта ,крадла и брантия не трябва да се показва .Но има Господ той ще и плати за откраднатите гаражи.
55
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ахаха точно Нейнски екс Михайлова къде я пратиха в Турция да я покрият и за да избяга от правосъдието? И като пробваха срещу Ердоган така беше побеляла и наакала че дума не можеше да каже като я питаха мисирките какво става.
54
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Службите за сигурност са насочили усилията си към собствените граждани, не към външни заплахи. Факт е, че ако излезеш на улицата с плакат против войната, до три минути си арестуван. Факт е също, че ако влезеш в МОЛ-а с автомат, можеш да си стреляш на воля поне 30 мин. без да се появи и кьораво ченге. Просто службите пазят Путин от собствените му "избиратели".
53
1
 
11
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 месец
Еврейска ***!
52
8
 
0
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 месец
До 42. Национална идентификация има на Запад. Тя съвпада с общият произход на всички нас,които сме Келто-Викинги,тоест АШКЕНАЗИМ. Случаят с Русия и Турция е напълно различен. Европейският Етно-генезис е Келто-Викингски,тоест ВСИЧКИ СМЕ ЕДНА НАЦИЯ,ОТ КОЯТО ТРЯБВА САМО ДА СЕ ИЗКОРЕНЯТ МАЛЦИНСТВАТА. В Съединените Американски Щати,Австралия,Нова Зеландия намираме същият Келто-Виингски произход. Русия пък е композирана от азиатски тюркски и хазарски народи.Нищо общо с Кети и Викинги.
51
10
 
4
 
! Отговори
грешка преди 1 месец
Службите не управляват Русия,а съветската номенклатура!Службите са нейния инструмент!И тя по добра стара традиция на алчност и некадърност,без да си дава сметка за реалностите,отново тръгва с мерак за реванш и възстановяване на "великия Съветски съюз"!На това му се вика "да изтървеш питомното и да подгониш дивото!":))
50
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прибра 50 000 000 евро от гаражите, налагаше котарака в Анкара , а се гега и съвети..
49
1
 
18
 
! Отговори
Скрий се преди 1 месец
Скрий се и никога не се показвай повече!Срам нямаш ли?
48
1
 
7
 
! Отговори
До 46 преди 1 месец
Вярно. Моят коментар даже не видя бял свят.Защото истината боли и предизвиква обриви.