Парадокс: Службите управляват Русия, а гражданите не се чувстват защитени

Надежда Нейнски очаква втвърдяване на режима на Путин след атентата
25 мар 2024 09:50, Елка Василева
155
Парадокс: Службите управляват Русия, а гражданите не се чувстват защитени
Кадър: bTV

Очаквам втвърдяване на режима на Путин след атентата в Москва с аргумента, че държавата трябва да защити гражданите си. Това каза пред bTV дипломатът и бивш външен министър Надежда Нейнски.

Още по темата
„Трудно е да се правят анализи веднага след една такава трагедия. Прави впечатление обаче, че държава, намираща се във война и управлявана от специалните служби, е пропуснала да регистрира организирането на този терористичен акт. Не става дума за хора, които просто са купили отнякъде оръжие и са отишли да стрелят напосоки“, поясни тя.

Според нея западните посолства са имали информация, че нещо такова се подготвя в Москва и бяха предупредили своите граждани. „Путин явно е неглижирал тези предупреждения“, поясни тя.

Надежда Нейнски говори и за огромния парадокс в Русия. От една страна тази държава се управлява от службите за сигурност, а от друга – гражданите не се чувстват защитени, смята тя. И допълва, че е направен един нелеп опит от страна на Путин да прехвърли отговорността за атентата на Украйна.

„Очаквам репресиите в Русия да се увеличат под претекста и с извинението, че държавата трябва да се погрижи за сигурността на гражданите. Очаквам още по-силно втвърдяване на режима. Лошото е, че и самите руснаци в чужбина не очакват да се случи нещо хубаво“, каза още тя.

Бившият ни външен министър коментира и защо „Ислямска държава“ стои зад този атентат. „Винаги съм смятала, че те могат да нанесат удар срещи Русия заради намесата ѝ в конфликтите в Близкия изток – в държави като Афганистан и Сирия. Терористите се стремят към публичност и привличане на вниманието на света. Ето защо са избрали Русия, която в момента е във фокуса на международните наблюдатели заради войната в Украйна“, поясни тя.

Надежда Нейнски коментира и разширяването на НАТО в контекста именно на войната, която Русия води в Украйна. Според нея Алиансът става по-силен с присъединяването на Финландия и Швеция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кремълският *** не може да защити собствения си народ, но иначе тръгнал да се бърка на другите държави. И ми пали свещи, докато убива украински деца. Никакви съболезнования за руските жертви!!!
86
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И тая я извадиха от нафталина да лае срещу Русия!
85
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
краварника казва че ислямска държава го е извършила, ама като се има в предвид че именно краварите са ги създали..
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
разбирам от Русия, тероризъм, служби, ***
83
2
 
1
 
! Отговори
Леле какоо, преди 1 месец
Цигарамагаратактика, каобашно на дивано...
82
1
 
9
 
! Отговори
999 преди 1 месец
В цял свят службите , били те тайни или явни,защитават управляващите и провежданите от тях политики.Неински само повтаря официалния разказ на ЕС и НАТО.Колкото разбрахме кои са извършителите на взривяването на Потоците,толкова ще разберем кой е поръчал атентата на концерта.
81
7
 
1
 
! Отговори
Путин преди 1 месец
Ета нет парадокс, служби занимаютса с управлении, не с зашчита гражданам!
80
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те русофилчетата ни са промити тотално, мислят си, че Джуджа е некакво цвете за мирисане :)))
79
6
 
7
 
! Отговори
Хаха преди 1 месец
Е ползата е само за Вова и олигарсите му. Прибират хора отишли да оставят цвете на погребение, а се крият когато някви аутсайдери избиват собственото им население. Но са свикнали. Какво тук значат 130 рашистански душици, когато всекидневно около хиляда руски салдатчици оставят телата си на червеите в чужда територия за прослава на КГБ чиновника Вова. Робско население, заслужават си съдбата.
78
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Познавам руснаци, които са против Джуджа, но те не биха застреляли руснаци на концерт, дори да не им харесва :))) Това е дело на кремълския касапин, отново ги гъбарка рашките му фенове :)))
77
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А бяхме млади
76
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо трябва постоянно да се изкарват от нафталина подобни недоразумения?
75
4
 
13
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 1 месец
М,да!Неадекватността на руските служби е причина за атентатите срещу кулите близнаци и Пентагона през 2001 в САЩ.Как не им направи впечатление,че 20 терористи отвлекли самолетите(в единият бяха 4,един е размислил и не са били достатъчни и самолетът се е разбил след бунт на пътниците),че са се учили в САЩ да пилотират големи самолети без да платят и да се учат на излитане и кацане?
74
5
 
12
 
! Отговори
Хемус преди 1 месец
Надка пресъхна и стана спициалист по-всичко!Оч
73
0
 
3
 
! Отговори
ЩЕ СЕ НАУЧИМ ! преди 1 месец
И у нас е така !!!!!!!!! Същото като в русия вече над шестдесет години ! ЧЕСТИТО !
72
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този хорхобил на снимката да не мисли Русия. Руската федерация има президент ,който има глава на раменете си и не се отчита на ПОСОЛСТВОТО. Да му мислим ние на следващите избори и да не позволяваме такива като ГИЕРБ, ПП-ДБ, ДПС и като тези на снимката да ни управляват
71
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия има кой да я мисли. Синята бабичка пропуска, че евроатлантиците управляват България, а полза никаква.
70
4
 
11
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 1 месец
Тази кавалджика още се изказва. Гротеско.
69
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Парадокс нато губи войната гущерите в паника.
68
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТАЗИ ДАМА НЯМА ЛИ НЕЩИЧКО ДА КАЖЕ ЗА ТУРСКАТА ИКОНОМИЧЕСКА ИНВАЗИЯ В БЪЛГАРИЯ И КАК ТУРСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ Е БУКВАЛНО НА ВСЯКО НИВО НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА И Я ПРЕВЗЕМА ОТВЪТРЕ БЛАГОДАРЕНИЕ ДОНЯКЪДЕ И НА НЕИЙНИЯ ПРЕСТОЙ В АНКАРА КАТО ПОСЛАНИЧКА!