"Curiosity" анализира прах от марсианска скала

Марсоходът се насочва към възвишението Шарп
26 фев 2013 10:42,
18
"Curiosity" анализира прах от марсианска скала
Снимка: Reuters

Марсоходът "Curiosity" успешно прехвърли щипка скален прах в бордовата си лаборатория за анализ, съобщи Асошиейтед прес.

НАСА съобщи, че вчера е получила потвърждение за направеното в края на миналата седмица прехвърляне на пробата.

Следващите няколко седмици учените ще изследват химическия и минерален състав на скалата, който "Curiosity" проби с бормашината си преди две седмици. "Curiosity" кацна в кратера Гейл близо до екватора на Марс на 6 август миналата година.

Целта на мисията е да определи дали средата е била благоприятна за микроби. Марсоходът в началото на месеца проби плоска скала и събра около лъжица проба от вътрешността й. Срокът на мисията е две години.

Предстои "Curiosity" да се насочи към възвишението Шарп в центъра на дъното на кратера. Очаква се пътуването дотам с паузите да продължи поне девет месеца.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: анализпрах
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
Гарабед преди 11 години
До Стамен Стаменов;Когато говориш за Айзенхауер внимавай какви епитети ползваш бе.Дори и истина да казваш.Аман от ненормалници.
18
0
 
2
 
! Отговори
ДО 17 преди 11 години
Не е Рузвелт, а Розуел :)
17
3
 
8
 
! Отговори
хмм преди 11 години
Как така няма грам прах по частите на робота бе .... от толкова месеци вече обикаля на Марс,а е перфектно чист все едно някой ежедневно го избърсва с мокри кърпички :)
16
4
 
0
 
! Отговори
Стамен Стаменов преди 11 години
На Сивите. Фактите са многобройни има и достатъчно информация в интернет. Освен това напоследък ставаме свидетели на все по-явни явления като например НЛО-тата над Лондон както и факта, че ФБР най-сетне разсекретиха информацията за разбитата летяща чиния в Рузвелт 1947 г. и то на ОФИЦИАЛНИЯ СИ САЙТ!!! Не съм виждал такава новина в българските медии??? Това е, информацията я има от много време и тя е достатъчно достоверна. Всеки си носи глава на раменете, сам да си преценява. Фактите са си факти
15
5
 
1
 
! Отговори
Стамен Стаменов преди 11 години
До До Стаменов: Слушай сега какво ще ти кажа. Истината вече *** не по вратата, а по главите ни и от нас самите зависи да ги съобразим нещата и да ги осмислим. Вече щом човек не иска да повярва, никой не може да му помогне - но си прав, че има и доста платени провокатори (без съмнение от илюминатската ***) които принизяват материята до махленски бъзици и кьорфишеци. Но фактите са такива - да има извънземни, да има андромедиански съюз, да има междузвездно ООН и да Айзенхауер ни продаде на Сиви
14
0
 
4
 
! Отговори
До Стаменов преди 11 години
Баце,ей заради такива, като тебе хората не вярват на повечето конспирации,колкото и да са логични.
13
2
 
7
 
! Отговори
Сивия преди 11 години
Стаменов, Аз съм в Сидни Австралия в момента и съм зает да товаря четири измерното злато на кораба майка. Ще отварям банка на марс. Ако остане място след час минаваме покрай тебе и изчезнеш безрайно.... така де ще видиш България на три галактики
12
4
 
2
 
! Отговори
Стамен Стаменов преди 11 години
До Анонимен: Потърси на Славейков, естествено, че касиерките няма да са я чували тая книга - то това не е като Биг Брадър и Николета Лозанова!!!
11
4
 
2
 
! Отговори
Стамен Стаменов преди 11 години
До Сивия: Да ама аз не съм като предателското псе Айзенхауер да си продам душата за 30 сребърника, плюс това много добре знаем (поне тия дето имат 2 грама мозък) как наскоро загубихте войната срещу Андромедианския съюз (близо 10 годишна война) в съзвездието Телец. Отделно ще ви помоля да не размахвате договора Греада в Междугалактическото ООН (да, такова има) и да се представяте за наши говорители. Вземайте си илюминатската *** и изчезвайте ама първо върнете четиримерното марсианско злато
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Господин Стаменов, ще има ли още тираж от новата ви книга "Екзополитика"? Опитах се да си я купя, но магазинерките в книжарниците не са и чували за нея.
9
3
 
7
 
! Отговори
Сивия преди 11 години
Идваме за тебе Стаменов, няма да има пробив в системата този път
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хубаво, ама не ме интересува всяка крачка на марсохода, айде напишете кагато наистина открие нещо, стига с това какво е събрал и какво се кани да изследва....
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стамен Стаменов - "в Русия съм, в Русия съм"... Откога в лудниците всеки има достъп до интернет?
6
13
 
5
 
! Отговори
Стамен Стаменов преди 11 години
Само един нормален човек ли е чел тази статия? Как може да слагате минуси на мнението ми при положение, че това е самата истина - дори и малките деца го разбраха това, че илюминатско-рептилската *** на земята диктува обществените отношения под покровителството на Сивите благодарение на подписания от краставото предателско псе Айзенхауер договор Греада. Тези *** ни тикат към пропастта на самоунищожението а вие вместо да се чукнете по празните тикви и да се замислите ми слагате минуси. СРАМ
5
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може да си слагате минуси, но вижте youtube/watch?v=6iIi_aRrXyU и около него за какво става въпрос. Слагането на минуси идва от: - незнание - бързина да се отговори нещо без да е осмислено - с цел да се манипулират следващите коментари - ей така по хейтърски абе къф е тоя? - с цел да се насади негативизъм относно присъствието и наличието на извънземни сили и НЕВЯРА У ХОРАТА - ОБСЛУЖВАНЕ НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ - и т.н.
4
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Повечето мисии на земни кораби до Марс са саботирани и не са достигнали целта си, някои от тях изобщо не можаха да напуснат околоземното пространство. Това не се дължи само на недостатъци и неизправност в техниката, а в нежелание на извънземни сили да се кацне на Марс в зона където има живот! "Curiosity" или "Любопитство" кацна в беден на артефакти район, но все пак вижте youtube/watch?v=excnOqCpea8&list=UU4c4sA164EJ4uhBTcdtvsdQ&index=5
3
7
 
5
 
! Отговори
Гошо от...Марс преди 11 години
Полека лека,марсохода се...приближава към моя сервиз за марсоходи.Не искам сега да ходя при него,за да го...прибера.Нека частите му поработят и се изпробват.Има време да го...разфасовам и да го прибера в склада за резервни...части,така че при следващият марсоход,НАСА да няма дертове;текущите ремонти,ги поемам аз.
2
29
 
3
 
! Отговори
Стамен Стаменов преди 11 години
Искам да попитам докога рептило-илюминатската *** ще ни разиграва това пошло читалищно театро като и малките деца знаят, че кацането на Луната беше кьорфишек (всъщност много по-рано се качиха ТЕ на Луната, както и на МАРС!!!) и сега само ни разиграват. Веднага да върнат четиримерното марсианско злато в пирамидите и да кажат истината на човечеството за договора Греада и за гнусния предателски плъх Айзенхауер който за 30 сребърника ни продаде на Сивите!!! КОИТО УБИХА КЕНЕДИ И ПРИНЦЕСА ДАЯНА!!!
1
23
 
4
 
! Отговори
Шмъркан преди 11 години
Довечера и аз ще анализирам малко бял прах от моя дилър но Кюриосити да внимава че да не започне да й се превиждат марсианци!