Кацането на Луната е факт и няма спор!

Учените обясняват защо, математически изчислено е
27 яну 2016 13:00,
166
Кацането на Луната е факт и няма спор!
Снимка: Reuters. архив

Една от класическите конспиративни теории гласи, че човечеството всъщност никога не е кацало на Луната и всички кадри всъщност са добре нагласена продукция в условията на Студената война. Някои подлагат на съмнение дори цялата космическа програма на НАСА.

Това обаче е невъзможно, твърдят оксфордски учени, цитирани от британският "Метро". Ако кацането на Луната е измислица с участието на 411 000 души, както се твърди, лъжата е щяла да се разкрие точно три години и осем месеца след самото кацане.

Британският психолог д-р Дейвид Гримс е разработил математически начин да изчисли след колко време евентуалният заговор да бъде раздухан. Ученият доказва, че колкото повече хора участват в една лъжа, толкова по-кратък е животът й.

За да оцелее една лъжа 5 години максималният брой на хора, участващи в нея, трябва да е 2521. За да се запази 10 години, са нужни 1000 души. А за да преживее век, едва 125 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
3
 
! Отговори
Михал преди 8 години
До Анонимен--57;По едно и също време руснаците изстреляха Сонда ЛУНА--13. Движеше се успоредно с АПОЛО--11.Даже САЩ предупредиха да не се получи сблъсък. Програмата беше до АПОЛО--24 ,но свърши до АПОЛО--17. Преди да почине Н. Армстромг заяви че следващите са били готови за СТАРТ.Той каза ; НЕ СМЕ ЖЕЛАНИ НА ЛУНАТА. Някой източници твърдят че е имало таен Руско --Американски полетс АПОЛО--20. От руска страна е участвал ЛЕОНОВ. Не зная.и не го твъдя.Относно знамето; Доказано е че в безвъздушно п
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До :)Като *** си ***
40
5
 
12
 
! Отговори
Пре преди 8 години
Умните хора още на момента са се съмнявали и са знаели, че не са кацали !
39
2
 
6
 
! Отговори
Дими преди 8 години
До като ново кацане не потвърди че хора са кацали и са оставили артефакти доказващи това винаги ще има спор !
38
11
 
6
 
! Отговори
Striker преди 8 години
Нормалните хора никога не са се съмнявали. Това правят и до ден днешен само мужикистанските тъпоъгълни кратуни.:)
37
2
 
5
 
! Отговори
lol преди 8 години
щом и фейк признанието на Кубрик намеси си ми ясен - няма смисъл да ти дочитам коментара.
36
1
 
2
 
! Отговори
до 48 преди 8 години
Прожектор? Ти за слънце чувал ли си? Ами за това, че и земята отразява светлина? Май в тикватата ти само прожектори има, а?
35
8
 
5
 
! Отговори
до 39 преди 8 години
Кацнаха роботи на Марс, ДВА ПЪТИ. Европейците кацнаха на МЕТЕОРИТ. А ти ми обясняваш, че нямали възможноси. Руснаците къде са кацнали до сега с великите си ракети, а? Нямали били технологии. Господ май е бил доста пиян, когато те е създавал. Ама то е така. С това калпаво образование в България само кауни излизат.
34
1
 
4
 
! Отговори
до 9 преди 8 години
Гениален, думи нямам. Как с телеском ще засечеш знаме? Ти луната знаеш ли колко е голяма изобщо? А знаеш ли колко е и далече? Знаме щял да ми засече. Какво искаш да ти донесат от луната? Прах? Прах, който го има и на земята ли?
33
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много *** сметка. Защо се допуска че техниците и майсторите трябва да са наясно. Наясно са били не повече от 30 души и след 60 години режисьора си призна. Не е казано че не са излетели, просто се твърди че не са кацали.Тоест математиката която ползват точно доказва че е лъжа. Доказва го също и това че едва тази година има успешно приземяване заедно със излитане осъществено. Ако тогава имаха технологияата да извършат това сега щяхме да сме 50 години напред технологично.
32
5
 
5
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Но е факт, че 60 години след това никой и не си прави устата да ходи натам. А каква е била техниката тогава и каква е сега. Компютрите , мощни колкото *** тогава са били по 50 кила. -----Спокойно, към 2020 отново се смята да се възроди интереса към Луната. И хората отново ще отидат там. И тогава една сюрия болни мозъци, които все вярват в световната конспирация какво ще правят? А за едно кацане на Луната суперкомпютри не се искат. Още Нютон е открил уравненията :-)
31
3
 
5
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Според моите изчисления:4*5=20(20+3)*2=461969+46=2015Точно 46г. може да се запази тази тайна.
30
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм убеден, че човешки крак не е стъпвал на Луната и ще ви кажа защо. Вече 40 години няма пилотирани полети от живи хора до Луната с оправданието, че сега трябва да изследваме Марс. Пълни глупости. Просто няма полети, защото в днешното технологично време всичките лъжи на американците ще лъснат.
29
2
 
3
 
! Отговори
-10 преди 8 години
АКО този астронавт на снимката е на ЛУНАТА, скафандърът му щеше да е изпънат /т.е. надут/, а не измачкан като *** изваден от перална.---------Пич, ти в 3 клас ли си или имаш нещастието да си вече тинейджър? Сигурно смяташ, че костюмът се състои единствено от един слой плат?
28
0
 
3
 
! Отговори
-10 преди 8 години
При условие че там няма въздух и други светлинни източници, както на Земята, със сигурност ще се видят звезди на снимките.----------И една задача да ти дам: Познай от три пъти колко светлинни източника *** на луната. Подсказка не са 0!
27
2
 
3
 
! Отговори
-10 преди 8 години
При условие че там няма въздух и други светлинни източници, както на Земята, със сигурност ще се видят звезди на снимките.------Ти му говориш, то си рупа ли рупа! Това със звездите и децата от кръжок по фотография за начинаещи го знаят как се получава!
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Де факто, теоретично е възможно да се направи устройство за проверка дали са били там. Взима се мощен лазер и свръх-чувствителен оптичен датчик. Проблема е, че трябва да се насочи много точно и да е ултра-чувствителен, защото докато отиде лъча и се върна, назад идва има-няма само един фотон. Има тема в reddit по въпроса.
25
4
 
5
 
! Отговори
АКО преди 8 години
АКО този астронавт на снимката е на ЛУНАТА, скафандърът му щеше да е изпънат /т.е. надут/, а не измачкан като *** изваден от перална.
24
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Темата винаги е била много забавна. Ето например вижте снимката и на къде е сянката на астронавта. Някак не се връзва с ярката светлина от прожектор, която видимо идва от по-различен ъгъл. Както и да е, никога няма да разберем истината.
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора астрономи от обсерваторията казват - ние гледаме нещата, които са оставени на Луната, те се виждат и до днес. Там има огледало за лазери с което се мери точното разстояние до Луната. Но астрономите казват - нас никой не ни пита.