Първите панорамни кадри от тъмната страна на Луната

Там има само кратери и никакви извънземни, видя "Чанъе-4"
11 яну 2019 18:00, Нели Христова
83

Снимки: Ройтерс

Виж други галерии »

Луноходът "Юйту-2", който кацна на Луната благодарение на летателния апарат "Чанъе-4" продължава своята разходка по тъмната страна на спътника ни.

Още по темата

От китайското космическо ведомство се похвалиха, че машините се намират в стабилно състояние, но не разкриват подробности около мисията си. Това, което се знае е, че на борда на "Чанъе-4" има живи организми, които китайските учени искат да проверят, дали могат да оцелеят в Космоса. 

Според НАСА и другите космически организации, мисията на Китай е много повече от обикновен експеримент, който да хвърли светлина върху тъмната страна на Луната. Твърди се, че на "Чанъе-4" има оръжие, което може да бъде използвано за сваляне на чужди сателити. Азиатската държава, разбира се, отрича.

Въпреки слуховете, "Чанъе-4" и  "Юйту-2" за сега си вършат работата перфектно. Благодарение на сателита "Цюецяо" до Земята стигнаха първите панорамни кадри от машините на "тъмната страна на Луната" и за жалост на хората, които предполагаха, че именно там се крият извънземните, за да не можем да ги видим – това не е така.

Дори мистичната част от спътника ни е просто покрита с кратери и прах, но не и с тайни лунни бази.
 


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 месеца
До ПроСоТо
е,грешка!.."Признат грях е половин грях"...надявам се..
81
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 месеца
и пак:-Сянката на "нещо вдясно" пада от дясно на ляво,а сянката на камичето отсреща ,пада от ляво на дясно!!!

?!..Какви са тия магии със светлината на ная пуста Луна?!
80
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
До Анонимен
"Кацнали, ама не на луната, ами в студио нейде из Шанхай. Никой, никога и нищо изпратено от Земята не е кацвало на луната."

Ех експерте ...
Че са кацали кацали са - но че това са били автоматични станции и това е факт - можеш да провериш като насочиш лазерен лъч към зоните където и СССР и САЩ са оставили лазрни рефлектори за да получиш и ти отразен сигнал.
79
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Безпросветна тъмнина, когото е новолуние, обратната страна на Луната СВЕТЛАТА, а ТЪМНАТА е откъм Земята! До демонстрираш ... си в заглавие, на мен ми идва в повече!
78
2
 
1
 
! Отговори
До 39 преди 4 месеца
Колко си прoст...
77
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кацнали, ама не на луната, ами в студио нейде из Шанхай. Никой, никога и нищо изпратено от Земята не е кацвало на луната. На Марс да не говорим.
76
6
 
7
 
! Отговори
Иде нова епоха!!! преди 4 месеца
Сега китайците ще се сдобият с най-модерните извънземни технологии и ще завладеят света. Астроложката ми така ми каза. Галактическата федерация на светлината се подготвя официално да обяви на земята за своето съществуване. До сега само Стамен Стаменов и подобни бяха предвестници на голямата новина. Най-вече в ТВ7, там на журналистите нещо им имаше/хлопаше. Мулдашев пише нова книга. И всички от психодиспансера и бялото братство се активизират за епохалните срещи с извънземните, дето все ги чакат
75
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До само питам

Защото нямаш идея как работи фотографията.
74
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Луцифер

Я си вземи телефона и снимай вечер при ясно небе и ми покажи после колко звезди ще има на снимката. После като видиш, че няма отиди разбери какво е експозиция при фотографията.
73
6
 
3
 
! Отговори
Луцифер преди 4 месеца
Колко много звезди
72
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кфа луна кфи пет лева бе аесектирве
71
5
 
26
 
! Отговори
До тъпаците преди 4 месеца
Русия и СССР никога не са оспорвали полетите на Луната от програмата Аполо.
Теориите на конспирациите дойдоха именно от САЩ, точно по една причина --- защото жителите на САЩ разбраха, че тяхното правителство непрекъснато лъже, ментосва и почти никога не казва истината. Ако изгубиш доверие към една институция по един повод, то всеки човек започва да си задава въпроса, абе другото дали също е вярно или пак ни ментосват.
Та, така.
70
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Иди докажи на целия свят, че Китай лъже и че Перлман не реши хипотезата на Поан-Картие. Снимка от модула за приземяване - заека има два прожектора вляво и в дясно. Камерата не е око, а има и проекция на планета или звезда над хоризонта. Венера или Меркурий!
Дори и лъжа да е, пак е бяла лястовица, а не Sweet chalga time, не е Пайнер и не е Доко, Доко. Самият този факт ме кара да се усмихвам.
69
3
 
9
 
! Отговори
До лъже експертите преди 4 месеца
Конспираторите твърдяха, че щом на снимките от Луната на НАСА няма звезди, значи е имитац73425ия ! Сега същите "експерти" какво ще кажат ?
68
3
 
3
 
! Отговори
123 преди 4 месеца
На снимка 3 и 4 лунната повърхност е осветена като от прожектор. В центъра на снимката светлината е най-силна, а в лявата и дясната по-слаба.
67
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Имаме самочувствието, че сме много могъща цивилизация, а единственото, което правим е да грабим от планетата си. И има и друго, когато пред нас има наистина сериозно предизвикателство да докажем, че наистина сме интелигентна, приспособима форма на живот, която може да овладява екстремни условия и чужди светове, опираме до религия, опираме до това, което вече се е случвало не разбирайки, че нашият случай е нов. И това преди само може да се учим, но не и да повтаряме.
66
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Луната е много кофти място-200 градуса на сянка и +150 на Слънце.
65
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Гледайки часовника точно няколко секунди преди секундата на своята Смърт една мисъл като светкавица проблясна през мислите му. - Забравих вентилацията!"
"МАЛКО Е ТЪМНИЧКО ТУК."

И това се опитай добре да разбереш! И защо великото самочувствие на който и да е е неоправдано.
64
1
 
4
 
! Отговори
Цитирам преди 4 месеца
"В ЕДИН СВЯТ ИЗПЪЛНЕН С ЧУДЕСА ХОРАТА ИЗМИСЛИХА СКУКАТА."
"А какво щеше да стане, ако не бяхме успели да спасим Дядо Прас." - попита Сюзън.
"ЕДНА ОГРОМНА ТОПКА ОТ НАГОРЕЩЕНИ ГАЗОВЕ ЩЕШЕ ДА ИЗГРЕЕ, НО ДЯДО ПРАС НЯМАШЕ ДА ГО ИМА."

Terry Pratchet, The Hogfather

Опитай се добре да осмислиш какво ти казвам. Много по сложно е отколкото изглежда.
63
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 56
Аполо 20 е била спряна само за пред обществеността, защото още предните Аполо 17,18 и 19 са намерили разни неща там. Потърсете повече инфо в нета ( това е за любопитните). После колко години минаха и никой не искаше и да стъпи там обратно, защо ли? Не вярвам да е от липса на пари и интерес защото сега пак всички искат да отидат там и да строят бази!