Човек на Луната? Учителка настоява: Не! Гледах телевизия...

Защо учителка реши да обясни на децата, че това е конспирация
Обновена: 17 яну 2019 10:31 | 17 яну 2019 10:30,
695

50 години след кацането на Луната и иконичната фраза, изречена от Нийл Армстронг: "Една малка стъпка за човека, един огромен скок за човечеството", хиляди хора продължават да се съмняват, че това се е случило.

Една от тях е и началната учителка Лидия Булева, която е решила да стигне още по-далеч и да осведоми децата в час, че всъщност, на Луната не може да се стъпи.

"Всъщност, не е възможно човек на стъпи на Луната. Аз съм гледала телевизия, чела съм книги и информация", отсича учителката пред Bulgaria ON AIR.

Тя все пак подчертава, че казала на децата, че не всичко, което го пише в интернет е вярно.

Булева пуска на учениците си два 5-минутни филма, в които екперти обясняват защо не е възможно човек да стъпи на Луната.

Децата са озадачени. Едно от тях разказва вкъщи за случилото се.

Баща му публикува историята в Twitter и се среща незабавно с директорката на столичното 38-то училище.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


695
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
561
1
 
0
 
! Отговори
фантазьорка преди 5 години
"И все пак, тя се върти" ...Всеки да си го тълкува, както ще, това в кавичките :)
560
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 5 години
До Чичо УилиТой Ким да вземе да прати и наш Боко на Слънчака :D
559
0
 
3
 
! Отговори
Лунатик преди 5 години
До АнонименНикакъв шанс! Забравяш основното - Луната е изконна македонска територия! Доказано от историците.
558
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-големия виц беше джипката с калници и балонни гуми.
557
3
 
3
 
! Отговори
Расате преди 5 години
Продължение:Второто потвърждение за това , че само техника е стъпвала на Луната е тяхната Марсианска програма с пилотирани роувъри- това пак е част от развитието на нещата- от Вояджър до Опъртюнити,Кюриосити,ИнСайт и пр. Т.е. Естественото развитие на нещата винаги води до усложняване на процесите- от сал,през лодка,галера, шхуни,тримарани и пр. ветроходи, през параходи до атомен самолетоносач, подводници и пр.От една колония в карибите до пълното овладяване на двете Америки.
556
8
 
9
 
! Отговори
Расате преди 5 години
Естественият ход на нещата са:1. Не пилотиран полет до космоса(Луната)2. Пилотиран полет до космоса(Луната)3. Няколко пилотирани полета до космоса(Луната).4. Изграждане на станция в космоса( на Луната).Какво забелязваме- руснаците достигат всички етапи - от Спутник, през Лайка,през Гагарин до станцията Мир.А американците до няколко пилотирани мисии до Луната. Защо не са построили станция, база или пр.Има едно логично обяснение- човек не е стъпвал на Луната, а само техника.
555
9
 
5
 
! Отговори
София преди 5 години
Никой не е стъпвал на луната. Всичко са светлинки в небето, даже в космоса не са излизали
554
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Началните учителки станаха астрофизици и ракетни инженери, олигарси станаха социалисти, а физкултурници и мутри станаха експерти по военна авиация... някой нещо учудва ли го?
553
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човек е стъпвал на луната, но не е американец. Ако отидете сега на Луната, точно там където Бъз Олдрин и Нийл Армстронг са забили "американското знаме" вие ще откриете просто един флаг състояещ се от чисто бяло фолио, а не в цветовете на американския флаг, както ни учат. Това е "ДоКаЗаНо" и за мен ясно показва, че на Луната първи са стигнали не други, а французите.Четох, че американското знаме било избеляло заради слънчевата радиация, но това са небивалици.
552
8
 
13
 
! Отговори
космически набор преди 5 години
В конкретния случай, от видеото личи, че по-скоро е недоразумение: учителката е искала да представи и други гледни точки, да стане по-интересен урока, а децата все още са малки и са се впечатлили от по-маловажното, по-нестандартно и т.н. Случва се, не бива да се търсят големи проблеми.
551
4
 
11
 
! Отговори
Чичо Уили преди 5 години
Малко известен факт е, че Ким Чен Ун е изпратил човек на слънцето. За да не изгори това се е случило през ноща. Не става ясно дали се е върнал. Но постижението си е уникално и неоспоримо, има дори снимки. Също като на луната.
550
5
 
10
 
! Отговори
hmmm преди 5 години
До тук докараха образованието продажните ни политици за 25 години!
549
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Радетел на истинатаГосподине, аз съм около 25г. по-млад от вас и искам да ви кажа: Не унивайте, все още има хора като мен, които се гордеят, че още има хора като ВАС! Все още е жива България! Ако ли не за нас, то за нашите деца и внуци! Поздрави!!!
548
5
 
7
 
! Отговори
Голямата стъпка преди 5 години
До АнонименПоздравления за добрия руски език. Като роден ти е . Сигурно си го усъвършрнствал така в партиийната школа . Сори . Грешно зададох въпроса.НЕЩО СГРЕШИХ ЛИ ?- НАСА повече не е стъпила на Луната .- Няма нито една друга подобна по значимост мисия а само малки апарати дето само снимат каквото могат.- до МКС не може да стигне а астронавтите и летят изключително с руски ракети . - Когато Русия обяви проблем с транспортния си кораб НАСА обяви извънредно положение е, ко прайм ся?
547
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Голямата стъпка......Нещо пропуснах ли ....Понимается, демек разбира се, пропуснал сте хапчетата...
546
6
 
9
 
! Отговори
Голямата стъпка преди 5 години
"Една малка стъпка за човека, един огромен скок за човечеството",казал Нийл Армстронг и от тогава НАСА прави едни такива малки , ситни стъпчици , само се дзвери през телескопите и праща едни такива малки апарати през десетина години, я до Луната, я до Марс и ползва таксиметровите услуги на братска Русия когато и се наложи да изпрати някого до МКС а ако рашките нещо са на зор и не могат да летят бърза да обявява извънредно положение ....и тихо въздиша по "мечтите на Мъск ". Нещо пропуснах ли ?
545
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лъжат!
544
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако американците наистина бяха стъпвали на луната, отдавна щяха да са я провъзгласили за поредния им щат. И на знамето си щяха да са добавили още една звезда, и химна си щяха да са променили. Ама не са! Ясно ли е защо?
543
15
 
15
 
! Отговори
Кой дава, бе глупак преди 5 години
Аз пък си мислех, че учителите, платени с нашите данъци имат задължение да обучат децата на одобрено учебно съдържание. Не да внушават личните си заблуди и пристрастия. Това,че само руснаци са летели в космоса си е мерзко невярно твърдение. Ми тя може да мисли друго и за евклидовата геометрия. Трябва ли да набива глупости на децата. А като ги изпитва какво изисква? Кой ще получи 6, който каже "Слава на Русия !" ли?
542
8
 
10
 
! Отговори
К преди 5 години
Не руснаците а китайците оспорват вече! Там където трябва да има флаг на снимките няма нищо!!! А и доста несъвместими с космоса неща излязоха, като например свежите и подскачащи космонавти токущо върнали се от луната!