Учени: Бъдещето вещае масова гибел за хората

Хората ще трябва да се борят със сушата, пороите и горещините
21 авг 2019 13:45,
53
Учени: Бъдещето вещае масова гибел за хората
Снимка: Pixabay

Повишаването на средните глобални температури с 2 градуса Целзий в сравнение с тези през доиндустриалната епоха ще доведе до опасни и продължителни горещини, суша и проливни дъждове, съобщи Физ.орг.

Още по темата

Годината на страшния съд – през 2050 климатът ще ни надвие

Продължителните екстремни климатични условия могат да предизвикат масова гибел на хора. До този извод стигнали учени от Хумболтовия университет в Берлин, пише БТА.

По думите им, глобалното затопляне ще доведе до промени в летните температури, като при това екстремните климатични условия ще станат по-устойчиви. Дори малко увеличаване на продължителността им ще има разрушителни последствия за здравето на хората, производството на хранителни продукти, биоразнообразието и икономическия растеж.

Климатичните модели прогнозират постоянно отслабване на лятната атмосферна циркулация, съпроводено с покачване на температурите. В резултат в определени райони ще има влажен и топъл климат за по-дълго време. Вероятността от екстремни климатични условия ще се увеличи със средно 4 процента. Най-уязвими ще са райони в Северна

Америка, Централна Европа и Северна Азия. В централната част на Северна Америка вероятността от суша с продължителност повече от 14 дни ще нарасне с 10 процента.

Известно е, че големите горещини в Европа през 2018 г. доведоха до намаляване на добива на пшеница в Германия с 15 процента. Същевременно в САЩ последните 12 месеца са най-влажните в историята на наблюденията.

Понастоящем се реализира сценарий, свързан с покачване на температурите с 3 градуса Целзий в сравнение с тези през доиндустриалната епоха. Ако през следващите няколко години парниковите емисии не бъдат максимално ограничени, този сценарий ще се окаже неизбежен.

Парижкото споразумение за климата от 2015 г. задължава страните да ограничат повишаването на температурите до 2 или 1,5 градуса Целзий в сравнение с тези през доиндустриалната епоха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страхотна новина
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 18Ами аз не казвам, че трябва да им се вменява вина. Някак си е унизително. Защо си мислиш, че всички действия трябва да са продиктувани от чувство за вина. Отговорността и разумното отношение към света около теб е нещо нормално.
23
3
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Жалкият *** наричащо себе си човек, ще затрие цял едни уникален свят заради едната единствена печалба породена от дребнавата му алчност.
22
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще оцелеят по-силните, с по-силна генетика и наследственост.Природата взема своето, прилагайки своите механизми за равновесие при свръхнаселеноста на планетата ни с Осем милиардно население и варварското ни отношение към нея!Земята е жив организъм дами и господа!
21
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То се пита дали човечеството изобщо ще го има тогава. След като ни хранят насилствено с ГМО, хормони, Е-та, глифозиди и какво ли не, май няма да дочакаме да се сбъдне апокалиптичната прогноза на тия точно учени.
20
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това го слушам от 80 те ксто бях петокласник
19
2
 
3
 
! Отговори
До 18 преди 4 години
До Анонимен : Напълно съм съгласен, че хората трябва да знаят, какво ги очаква ! Но защо им се вменява вина за нещо, което не са направили ?! Разбира се, има и хубави неща от намаляването на СО2, NO2 т. н. - вече се диша по-леко в градовете
18
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До А 2А твоята поръчка изглежда е да промиваш мозъка на хората, като съзнателно подкопаваш доверието към науката, рационалното мислене и основите на човешката цивилизация. Пращаш хората в средновековието, където всеки е сам за себе си, смята природата за неизменна и непознаваема, не се интересува от последствията от действията си, не поема отговорност за постъпките си и не вярва, че нещата около него зависят от действията и бездействията му. Жалка работа.
17
1
 
1
 
! Отговори
Пореден преди 4 години
ДОБЪР ДЕН...
16
1
 
0
 
! Отговори
Пореден преди 4 години
ДОБЪР ДЕН.
15
5
 
11
 
! Отговори
А 2 преди 4 години
Сигурно такава е била поръчката на тия учени - да продължават да набиват чувството за вина, безнадеждност и безпомощност в плебса. Така се хващат хубави болести и яки печалби от ..знаете кои !
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Е, даДа, ама тези твои други учени не работят в най-добрите и признати научни центрове по света. Защо ли? Това, което твърдите непрекъснато за цикъла на Слънцето (в дадения случай аргумента е неудачен, можете да потърсите по-добър), нормалните промени на климата през годините и т.н. и несериозно и най-вече неконструктивно. Хората имат право да знаят, какви опасности ги очакват, и как биха могли да смекчат последствията.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За всичко е виновен бойко борисов!
12
1
 
14
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Хумболтовия университет в берлин е пропуснал да спомене виновнила за това а именно немските производители на коли и въглищните им тецове.
11
11
 
8
 
! Отговори
Е, да преди 4 години
ама едни други учени, казват (и доказват), че няма нищо необичайно в климата. Просто, пореден период или цикъл на Слънцето. Ако е така, всички промивки дето ни се правят, за да се чувстваме виновни с индустриализацията, кво прайме ? Кво става, хора ?!
10
2
 
15
 
! Отговори
Мътилник-изпъченяк преди 4 години
Както е казал поетът:"Един ден Земята ще се отърси от отровната си плесен!"
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПакиМило Паки ... Индия ще ви смачка за 2 часа, но не го прави, защото не иска кръвопролития ...Вие не може да закарате 2 танка на 15 километра, Индия вече праща дробове до Марс ...
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До годорянНищо не ни в закачило.Сменя се господаря, овцете са същите. Дорде слушкат ще го стрижем и ще гледаме, да не умрат от глад ...
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България ше е първата затрила се страна, защото не можем да се организираме о се мразиме ...
6
3
 
8
 
! Отговори
Паки преди 4 години
В Пакистан имаме атомна бомба, която ще взривим при подобен случай, тъй като това заплашва нашият суверинитет. Изконните ни врагове - индийците, с които само ние си знаем как се различаваме помежду си, ще направят съвсем същото като нас.Та ако трябва ще затрием земята с атомни бомби, но няма да позволим никой да умре от глад!