Дни на турската култура в Шумен
Дни на турската култура в Шумен
Театър ''Васил Друмев'' събра около 70-80 души пред който бяха представени речи на областният управител на града Ивайло Илиев от герб,турският консул в Бургас,турската кухня и облекла както и музика. Снимка: varg vikernes | 22 юни 2013 12:42
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
23
8819
7
23
Напиши коментар Коментари
20
0
 
5
 
! Отговори
персиец преди 10 години
грешиш за Халифата и "благотворното" му влияние на Иберийския полуостров. това са пълни измислици. С нищо не са допринесли арабите за Европа и Испания, градили са си дворци и са продавали християните като роби, с помощта на еврейски сефардски търговци и лихвари. Реконкистата е най-величавия акт на Средновековна Европа, заедно с Кръстоносните походи и носи на Иберийския полуостров Християнската култура, която е най-напредналата и всъщност единствената култура, останалото са глупости и клевети
19
1
 
1
 
! Отговори
lale преди 10 години
za tezi mrısni bılgari kakva kultura
18
2
 
1
 
! Отговори
lale преди 10 години
da toçno taka . samo turska kultura . za mrısnite krıdlivi bılgari daje e mnogo. mrısni BILGARİ . ALÇNİ KUÇETA
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
у турско ,да има нещо за бъл култура, не няма ама с тези предатели ,ееееееее бесилка
16
0
 
9
 
! Отговори
Нова маймуна преди 10 години
Турция и култура дръж ми *ра.
15
3
 
9
 
! Отговори
Уруд Абсолютен преди 10 години
Смърт бе Турци какви са тия новини умрете ей !
14
4
 
2
 
! Отговори
lale преди 10 години
zaşto tolkova vi drazni turskata kultura nali hilyadi jeni vseki den tırsyat za pari da izmamyat tova e e sigurno bılgarskata kultura . turskite hora nesa kradli obaçe bılgarite alçni. vsiçkite jeni sa goli . samo znayat da se sıblıçat . daje hubavo trabya dase gleda dezi dnu turskata kultura pone da se naycete neşto ot naz . mırzelivi.
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо надписът на турски е с по големи букви и отгоре, а българският с малки букви отдолу , турското знаме е поставено преди това на страната домакин? Малките подробности винаги имат голямо значение!!!
12
2
 
19
 
! Отговори
Булгар преди 10 години
Това в Шумен и региона си е всеки ден, по-скоро кажете кога ще има дни на Българската култура там!
11
12
 
14
 
! Отговори
Българин преди 10 години
герб продължават да ухажват турците. вече дори не полагат усилия да се крият
10
3
 
25
 
! Отговори
155 преди 10 години
Примерно арабите които са завладели Испания, въпреки, че са мюсюлмани, са допринесли много за развитието на Иберийския полуостров. Турците, където и да са отишли са връщали народите със столетия назад и са потискали всякакво развитие.Те били въвели в Европа къпането и напояването. Дори и да е така, те не са измислили, нито едното, нито другото. Просто са ги откраднали от други народи, както всичко останало. Всъщност всички народи малко или много са ползвали постижения на други народи. Особеното при турците е, че те с лекота си присвояват всичко и го обявяват за свое.
9
1
 
27
 
! Отговори
155 преди 10 години
Нищо не са направили турците. Най-големие им постижения са да превърнат някоя църква в джамия. Те са откраднали всичко от поробените от тях народи. Примерно нещо откраднато от персите на балканите са го представяли за турско. Друго откраднато от балканите са представяли пред арабите като турско и т.н. Нищо не са създали. Само са крали. Така е и в момента. Всичко което произвеждат е благодарение на технологиите от САЩ и Западна Европа. Ако техните фирми си тръгнат от Турция, цялата им икономика ще приключи много бързо. И нещата не опират само до религията. Примерно арабите които са завладели И
8
1
 
18
 
! Отговори
до 7 преди 10 години
Има една поговорка дето се казва не учи краставичаря...При положение ,че Каставичаря е Халифата,Персия,Византия,България каде сте тръгнали да си мерите културата.Турската баня си е Византииска баня ,а тея ваще учени де им слушаш мантрите знаят ли какво е акведукт и иригация?И двете думи са от латиснки.Аз за тарим канал не съм чувал.
7
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ХА ХА ХА, докато кралят Слънце Луи 14 във Франция се е къпал с парфюм, в Османаската империя и обикновените граждани всяка седмица са ходели на баня. Турците са внесли в Европа технологията за напояване на земеделските земи.KeepWalking, какво общо има турската култура с ДПС? ДПС е една машина за точене на държавния бюджет и не представлява никого освен корумпирания си елит.
6
3
 
16
 
! Отговори
Селям! преди 10 години
Нямам нищо против турската култура, песни, носии, кухня, особено словесен фолклор. Учил съм с турци, живял съм с турци. Хората са добри и има някаква източна мъдрост във философията им. Интересна ми е. Искам само едно - да започнат и да завършат мероприятието с "Моя страна, моя България!".
5
3
 
26
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 10 години
турчин и култура-това виц ли е
4
8
 
8
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Всеки гласува за това, което му е най-близко и най-познато. Ако в Турция направят българска партия, бих подкрепял нея, независимо дали е пълна с престъпници, защото просто не познавам останалите им партии. Инициативата е хубава. Мъдрите хора са казали "опознай врага, за да го победиш". Всяко приближаване към турската култура ни дава предимство, а не ни вреди. От учене и образоване никой не е оглупял, напротив - поумнял е. Друг въпрос е, че турците са си прави за себе си и ние сме си прави за нас
3
1
 
51
 
! Отговори
KeepWalking преди 10 години
Не им щъ културата,парите ,приятелството ,дружбата.......да сгъват цирка и да си ходят в Турция...........Това е!!!*** гласуват за Доган и кликата му 20 години......Уважаеми турци,след като ДПС беше 8 години на власт,как това се отрази на живота ви станахте ли по богати,или ДПС и ДОган ви ползват само като *** пред изборно да отидете до урните.......Толкова ли сте ***,че заради възродителния процес Доган стана милиардер на гърба на обикновените турци и страховете им??
2
12
 
9
 
! Отговори
varg преди 10 години
Ще има половин час видео по-късно през деня и ще видите за какво става дума.
1
1
 
54
 
! Отговори
Бор-Чвор преди 10 години
Като цяло няма нищо лошо да има такива дни.. стига да няма пропаганда, радикален ислям и прочие... все пак в други страни пък има ден на българската култура.. Молдова, Румъния, Унгария.. :)