Лагерницата от моето детство
Лагерницата от моето детство
Помня каква тръпка беше докато я сглобим и как летяхме по стръмната улица в квартала... детство мое... Снимка: Стефан Николов | 09 авг 2013 09:25
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
23
19923
75
2
Напиши коментар Коментари
22
2
 
3
 
! Отговори
синкав котьо с чизми преди 10 години
Предлагам старо Ноу-Хау за Лагерници. Ако някой реши да си прави на днешно време да не използва пирони/като на снимката/за закрепването на всеки лагер. За да се постигне по-луксозно изпълнение с безпиронно закрепване се прилага следния метод, който е елементарен, но изисква малко повече време: След като се постави всеки лагер на дървената ос - не се кове с пирони, а се потапя във вода за ден-два за да се раздуе дървото и да не излиза лагера при каране. Когато изсъхне, дървото остава РАЗДУТО !
21
1
 
4
 
! Отговори
Дан-55 преди 10 години
До tangraНе е като сега ,почти всички улици са асфалтирани,но все пак беше добре.
20
2
 
9
 
! Отговори
ЗОРО преди 10 години
В интерес на истината е абсолютен ОРИГИНАЛ !
19
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Култово беше да се съберем тайно в ранния следобед колкото може повече хора с количките, и да изчакаме бабичките да налягат към 14.00 часа, щото все мрънкаха, че не могат да спят нощем, и да се пуснем от най-стръмното до центъра. Избирахме маршрути по които няма много коли по това време и си беше нещо като рали. А на бабетата косите им ставаха, като на Айнщайн в най-добрите години.:)
18
1
 
18
 
! Отговори
до 18 преди 10 години
Е ти сигурно си бил от корекомските деца :)
17
17
 
2
 
! Отговори
40 годишен преди 10 години
Аз пък си имах два скейта.Haters gonna hate
16
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А как се снабдявахме с лагерите? Да не мислите, че се продаваха по магазините, както сега можеш да ги намериш :)Ех, детство... благодаря за снимката, върна ме доста назад. Сега моето дете е отегчено от китайските ***-играчки и не се впечатлява от нищо вече.
15
0
 
32
 
! Отговори
До Стефан преди 10 години
Страхотно хрумване Стефане. Почти всеки от по-старото поколение е имал подобно нещо и съответните преживявания. Затова бяхме по-здрави и нямаше затлъстяване в детските години. Защото бяхме в постоянно движение. А сега обездвижването на децата пред компютъра, съчетано с крайно нездравословното хранене води до това, което виждаме с очите си. Никакъв фитнес не може да замени тичането и игрите на воля, съчетани и със свежия въздух /а не климатиците по залите/. Хубави времена бяха и безгрижни.
14
0
 
22
 
! Отговори
Димитър преди 10 години
Страхотно Стефане! Представям си емоцията след като си я изровил. Наскоро си намерих една тръба за фунийки. Трябваше да обясня на вече порасналите ми деца за какво служи. Сега децата нямат "истински неща". Всичко се свежда до имитация, най-често виртуални заместители.
13
0
 
30
 
! Отговори
Ех преди 10 години
Спомени, спомени...Колко дрехи съм скъсал като минат между лагерите и асфалта!Браво за снимката!
12
0
 
22
 
! Отговори
tangra преди 10 години
И трябваше да си намериш затворени лагери за да не се пълнят с пясък
11
0
 
23
 
! Отговори
Данаил преди 10 години
На човек ,чак му се приисква да си изпроси едно кръгче. Заменям две дъвки "Бибип" и стар брой на "Пиф", за едно пускане.Аз имах подобна кормилачка от як бук, само,че шейна...
10
0
 
13
 
! Отговори
deti преди 10 години
А зимните кормилачки от бичмета с плазове от бетонно желязо, дълга дъска и малка шейничка за управление подобна на управлението на тази. Имаше такива, на които се събираха по 4-5 души, нещо като самоделен боб. Любима пързалка беше "Звездоброя" - алеята в Борисовата покрай Астрономическата обсерватория. Развиваше се страхотна скорост и беше супер преживяване.
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
TOGAVA TOVA BESHE EDIN DOBAR KOMPIUTAR..................
8
0
 
24
 
! Отговори
Поотраснало дете преди 10 години
даже е за двама ЛАГЕРНИЦАТА! да ви светна де! моята беше от некъв бук:)*** КВА ГОРДОСТ БЕШЕЕ................................Браво СТЕФАНЕ!!!
7
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В допълнение към тунинга, мога да кажа, че най-хубавите си рани и в последствие белези, които личат и до днес съм получил от подобно возило.
6
0
 
27
 
! Отговори
luh преди 10 години
za tezi koito ne znaiat.prednata 4ast na lagernicata e podvijna i s kraka moze da byde upravliavana
5
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая е много тунингована - носещите греди са специално оформени, дъската е със специална форма, сглобката е сболтове...На'ште бяха сковани от колове и летви...
4
0
 
31
 
! Отговори
един преди 10 години
А пък разни бабки и дядковци ни гонеха, че сме вдигали много шум, хехе...
3
0
 
38
 
! Отговори
христо преди 10 години
Точно това беше моето детство!