Бъдещето на продуцирането

Не пропускайте отворените събития на София Мийтингс
Обновена: 12 мар 2013 17:25 | 12 мар 2013 17:25, Петя Славова
1
Бъдещето на продуцирането
Снимка: София Филм Фест

Освен пичинг сесиите, уъркшопите и презентациите, предназначени само за акредитираните гости на 10-ото издание на София Мийтингс, екипът на пазара на филмови проекти е приготвил няколко събития с отворени врати. На 14 март, четвъртък, в 16:00 ч. ви очакваме в зала Триадица 2 на Гранд Хотел София за ексклузивната презентация на Canon, на която ще имате възможността да се запознаете на живо и подробно с гамата камери Canon Cinema EOS.

Веднага след нея, само че в зала Триадица 1 на хотела – партньор на София Мийтингс, в 17:00 ч. българската организация за колективно управление на авторски и сродни права върху аудиовизуални произведения Filmautor ще ви запознае с възможностите за защита на вашите права.

В събота, 16 март, в зала Триадица 1 на Гранд Хотел София между 16:15 и 17:15 ч. ще ви очаква Кришна Стот за разговор на тема „Как да преживеем края на държавните субсидии”. Актуалната дискусия ще търси отговор на въпроса какво е бъдещето на продуцирането и разпространението на филми в свят, в който вече няма държавни субсидии за кино и единственият приятел на филмовия продуцент илидистрибутор е зрителят. Кришна Стот се интересува живо от навлизането на новите технологии в киното. Неговата страст са поп културата и разказването на истории. В продължение на 15 години работи за развитието на интерактивните медии и през 2007 г. печели две награди Webby за интерактивния филм Crimeface (www.crimeface.net). След това създава компанията Bellyfeel (www.bellyfeel.co.uk), в която развива различни нови проекти, включително People’s Stories (с Terence Davies и Hurricane Films), The Alexander Wilson Project и GBPLC.

На 17 март, неделя, София Мийтингс ви предлага да се включите в уъркшоп на тема „Интерактивна история”– проектиране на интерактивен измислен свят с хартия и писалка с лектор Кришна Стот в зала Сердика 1 на Гранд Хотел София между 11:00 и 16:30 ч. В този уъркшоп ще научите повече за модерните похвати в разказването на истории, както и как да откриете онова, което ще открои вашите истории от останалите.

Четиричасовият уъркшоп е предназначен за режисьори, сценаристи, маркетолози и технолози, които искат да създадат истории в тон със съвременния медиен пазар. Тъй като броят на участниците е ограничен, необходимо е да се запишете предварително на sofiameetings@sofiaiff.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Сульо преди 11 години
Интересно бъдещето на чикиите на Кита, маскирани като фестивал дали е обсъдено? Това е като мухоловка за ***, които са некадърни или нямат пари да отидат на истинските пичинги в Сараево,Берлинале и даже и на Кан. И ходят на порно сбирки маскирани като уж кат някакви сесии и Кит-а им дърпа парите и те не се усещат. Какво ли не прави жаждата за слава....